AaB venter i Aalborg

FC Nordsjælland besøger PARKEN

Finder man stillingen frem efter 9. spillerunde, så lå FC Nordsjælland en smule isoleret på 12. pladsen. På det tidspunkt havde de fem point, og var fire point efter Brøndby IF på 11. pladsen samt fem point efter F.C. København og OB på 9. og 10. pladsen.

Men i en sæson hvor alt er tæt, og hvor alle nærmest slår alle, så sker der noget når man – som FC Nordsjælland – har hentet 10 point i de seneste fire kampe.

Resultater i sæsonen
Sølvvinderne fra FC Nordsjælland fik, i lighed med F.C. København, langt fra den sæsonstart som de havde ønsket sig – og da FC Nordsjælland og F.C. København havde spillet uafgjort 2-2 i 4. spillerunde, der havde nordsjællænderne blot hentet to point (hvilket dog var et mere end F.C. København).

Sæsonen blev skudt i gang med 0-4 ude mod Esbjerg fB, og siden er fulgt nederlag til AGF (1-2), OB (0-1), FC Vestsjælland (1-2), FC Midtjylland (1-2) og SønderjyskE (0-2) – og ind imellem et par nederlagene fik lørdagens modstandere uafgjort 1-1 mod Viborg FF og slået AaB med 2-1.

Men i de sidste fire runder er FC Nordsjælland begyndt at finde formen, og de er sammen med F.C. København nogle af de mest formstærke mandskaber i Superligaen. FC Nordsjællands fire seneste Superligakampe er endt 1-0 over Randers FC, 1-1 mod Brøndby IF, 1-0 over AGF og i den forgangne weekend blev de det første mandskab til at besejre FC Midtjylland – det skete med en 2-1 sejr.

Succes for FC Nordsjælland i pokalen
Det vil ikke være helt forkert at sige, at for FC Nordsjælland går pokalturneringen ganske som den plejer at gøre – for nordsjællænderne har mødt FC Midtjylland, og har ekspederet midtjyderne ud af turneringen.

Inden den kom så vidt skulle FC Nordsjælland først møde Næsby. FC Nordsjælland indtrådte i turneringen i 3. runde, og startede med en 2-0 sejr over Næsby, Jens Stryger Larsen og Kim Aabech scorede kampens to mål i 2. halvleg.

Efter sejren over Næsby var det tid til en ny-klassiker i dansk pokalfodbold. FC Nordsjælland og FC Midtjylland er nemlig tørnet sammen i de seneste fem sæsonen af DBU Pokalen, og i fire af de fem sæsoner har FC Nordsjælland vundet – to af gangene var endda i den afsluttende pokalfinale.

Og onsdag aften gjorde de det som sagt igen, da de hjemme på Farum Park slog FC Midtjylland. Oliver Thychosen bragte FC Nordsjælland foran, Danny Olsen udlignede, Kim Aabech genetablerede føringen og til sidst lavede Izunna Uzochukwu selvmål til slutresultatet 3-1.

Topscorere
I Superligaen har FC Nordsjælland scoret 13 mål, de er fordelt på følgende spillere:

Morten Nordstrand (3), Joshua John (2), Nicolai Stokholm (2), Oliver Thychosen (1), Mario Ticinovic (1), Lasse Petry (1), Anders ’AC’ Christiansen (1), Martin Vingaard (1) og Patrick Mtiliga (1)

Fordeling af mål
FC Nordsjællands 13 Superligamål er fordelt på syv mål i første halvleg og seks mål i 2. halvleg. De har lukket 19 mål ind, også her er fordelingen meget lige, da det hedder 10 mål i første halvleg og ni mål i de sidste 45 minutter af kampene.