AaB venter i Aalborg

FC Midtjylland skal bruge alle tre point

Det bliver AaB eller FC Midtjylland
Der resterer blot to spillerunder, og F.C. København må desværre konstatere, at med otte point op til AaB på 1. pladsen, så kan mesterskabet ikke genvindes. Kampen om guldet er nu udelukkende et anliggende mellem AaB og FC Midtjylland, og når søndagens kamp er spillet – så kan FC Midtjylland potentielt konstatere at det ikke bliver dem der vinder guldet.

Hvis AaB søndag får flere point end FC Midtjylland, er det game over for midtjyderne, og derfor skal FC Midtjylland bruge tre point, hvis de skal være sikre på, at spændingen bevares indtil sidste runde. Men da F.C. København ligger i hård kamp med Brøndby IF og 3. pladsen, og meget gerne vil vinde et nyt sært medaljer – samt få revanche efter sæsonens første to kampe - så kommer F.C. København til Herning for at vinde, så mon ikke der venter tilskuere og seere en god og spændende dyst…

Nederlag på vestegnen
Da 31. spillerunde blev skudt i gang i onsdags lå FC Midtjylland nummer et side om side med AaB, men nordjyderne trak fra med en 4-2 sejr i Farum. Derfor skulle FC Midtjylland vinde på vestegnen, hvis de ville genindtage 1. pladsen, men efter 32 minutters spil havde Ariel Núñez (2) og Simon Makienok bragt Brøndby IF foran 3-0. Sylvester Igboun fik reduceret inden pausen, 2. halvleg bød ikke på scoringer, og kampen endte med en 3-1 sejr til Brøndby IF.

Nederlaget var FC Midtjyllands 6. nederlag i foråret, og hvor de i efteråret havde et gennemsnit på 2,00 point pr. kamp, så er forårets pointhøst nede på 1,46 point pr. kamp. Da AaB samtidig er forårets bedste hold (sammen med Esbjerg fB), så betyder det, at det nu er AaB der er favoritter til at snuppe guldet foran Glen Ridderholms tropper.

Skulle F.C. København vinde kampen på søndag, så vil Løverne kun være to point efter FC Midtjylland – og det samme vil Brøndby IF for øvrigt være, hvis de besejrer Randers FC. Det betyder, at sidste spillerunde kan blive en kamp om 2. pladsen mellem tre klubber.

33. spillerunde byder på disse opgør: SønderjyskE – FC Midtjylland, F.C. København – OB, FC Nordsjælland – Brøndby IF, AaB – AGF, Randers FC – FC Vestsjælland og Esbjerg fB – Viborg FF.

FC MIDTJYLLANDS TRUP
Glen Riddersholm har udtaget denne trup til søndagens kamp: Jonas Lössl, Jesper Lindorff Juelsgård, Jakob Poulsen, Petter Andersson, Morten 'Duncan' Rasmussen, Tim Janssen, Jakob Haugaard, Oliver Korch, Marco Larsen, Francis Dickoh, Eyjolfur Hedinsson, Sonni Nattestad, 2Pione Sisto, Patrick Banggaard, André Rømer, Kristian Bach Bak, Paul Onuachu, Rilwan Hassan og Sylvester Igboun.

De tre mest benyttede FCM-spillere i denne Superligasæson er målmand Jonas Lössl (31 kampe, 2,745 minutter) og de to forsvarere Jesper Juelsgård (30 kampe, 1 mål, 2.700 minutter) og Patrick Banggaard (29 kampe, 2.610 minutter).

Jonas Lössl er tvivlsom til søndagens kamp, da han måtte lade sig udskifte i 1-3 nederlaget til Brøndby IF. Hvis Lössl ikke spiller bliver afløseren den 22-årige Jakob Haugaard (har spillet mod F.C. København en gang tidligere, november 2012, en kamp F.C. København vandt 2-1).

FC Midtjylland har benyttet sig af 30 spillere i denne Superligasæson. Dermed deler FC Midtjylland og FC Nordsjælland 1. pladsen over flest benyttede spillere i denne sæson. F.C. København har benyttet sig af 25 spillere i løbet af de første 31 spillerunder.

FACTS OM FC MIDTJYLLANDS MÅLSCORING
FC Midtjylland har scoret 58 Superligamål i denne sæson, de er fordelt mellem disse spillere: Morten 'Duncan' Rasmussen (13 mål), Sylvester Igboun (10 mål), Petter Andersson (6 mål), Pione Sisto (5 mål), Marco Larsen (5 mål), Erik Sviatchenko (3 mål), Jeppe Curth (3 mål), Eyjólfur Hédinsson (2 mål), Jakob Poulsen (2 mål), André Ibsen Rømer (1 mål), Tim Janssen (1 mål), Izunna Uzochukwu (1 mål), Jesper Juelsgård (1 mål) og Danny Olsen (1 mål).

Ovenstående giver ”blot” 54 mål, men differencen til de 58 mål skyldes selvmål af Mikkel Kirkeskov (AGF), Lasse Nielsen (AaB), Jean-Claude Bozga (FC Vestsjælland) og Olof Mellberg.

De 58 Superligamål er fordelt på 30 i 1. halvleg og 28 i 2. halvleg. Der er scoret 32 mål mod FC Midtjylland, 17 af scoret før pausen og 15 i kampens sidste 45 minutter.