Fantastisk sejr til FCK2 i medrivende kamp

Med et historisk ungt hold, sikrede FCK2 sig sejren over Greve i en kamp der bød på stort spil, mange chancer, samt mål og udvisning i overtiden.

Af Ragnald Kruse

I øjeblikket døjer SAS-liga mandskabet med en del skader, så da alle reserver er blevet kaldt ind, er helt unge spillere blevet hentet op på 2. divisions holdet. Kun Danni Jensen og Saban Özdogan har snuset til førsteholdet, så det var på forhånd en stor opgave der ventede de unge spillere.

Allerede fra start kunne man se at det var en kamp med masser af energi. Begge hold har det højeste antal uafgjorte resultater i denne sæson af alle hold i 2. division øst, så begge mandskaber var opsat på at få alle tre point med hjem.

Allerede fra første minut havde Greve det første skud på mål, men Frederik Vang redede fint. Minuttet efter begyndte et hårdt pres fra hjemmeholdet, hvor bl.a. Sean Christoffersen lagde en god aflevering ind til Marc Dal Hende, der desværre ikke fik den helt rigtige kraft i skuddet. Dal Hende skulle dog få en stor hovedrolle i dagens kamp.

Få minutter efter brændte det igen på i Greves felt, hvor hjemmeholdet havde tre store forsøg samt tre hjørnespark inden for samme minut. Men ind ville bolden ikke. Det gav dog muligheden til Greves Jesper Jørgensen, der fik en lang friløber mod Frederik Vang, men den unge keeper klarede flot, og generelt var det en rigtig god dag for Vang, der diskede op med flere flotte redninger. Bl.a. havde han andel i en stor chance, da han efter et Greve angreb sendte bolden hurtigt og langt frem til Saban Özdogan, der headede den langt videre til Andreas Moos, der fik en friløber, men desværre for Moos, klarede keeperen frisag i den chance.

FCK2 var rigtig gode til at styre spillet, og med deres vellykkede én-to kombination ramte de hinanden godt både i de korte og lange afleveringer. Greve begyndte dog at presse mere og mere på, hvilket gav nogle gode kontrachancer til hjemmeholdet, bl.a. efter 20 minutter i venstre side, da Moos efter et indlæg fik udplaceres Greves keeper…men desværre blev bolden redet på stregen.

Herefter bølgede kampen lidt frem og tilbage mellem de to hold, dog var Greve 10 minutter inden pausen meget tæt på at komme foran med endnu en friløber, men endnu igen stod Vang i vejen og fik flot pareret.

2. Halvleg startede som 1. halvleg sluttede, med meget skiftende spil mellem de to hold, men efter et kvarter kom der for alvor gang i chancerne…og målene. Efter 60 minutter var Greve meget tæt på at komme foran, men på en eller anden måde fil angriberen loopet bolden over et næsten tomt mål. Det gik dog bedre fire minutter senere, da Greves Allan Nielsen efter et frispark lang ude fra, fik headet videre og sejlede over i det lange hjørne ude for Vangs rækkevidde. 1-0 til gæsterne.

Målet fik FCK2 ud af fjerene, og efter 3-4 store chancer, lykkes det endeligt Marc Dal Hende at udligne efter en kontrachance i venstre side. Udligningen fik dog ikke hjemmeholdet til at slappe af…tværtimod kørte de videre med presspillet, og fire minutter var det igen Mark Dal Hende der glad kunne tiljubles af sine medspillere, da han med et flot langskud fra højre side så bolden sejle ind i det lange hjørne.

Greve fortsatte med presset for i det mindste en udligning af kampen, hvilket i første omgang gav FCK2 en kæmpechance efter 81 minutter hvor keeperen redede flot. Fire minutter senere måtte Vang dog hente bolden ud af sit net, efter at Greve først have haft et hårdt langskud på venstre sammenfatning, og bagefter med endnu et hård skud placeret bolden i modsatte hjørne uden chance for Vang.

2-2 med fem minutter igen, og det så ud til at begge hold skulle få deres femte uafgjorte resultat ud af 8 kampe – men ét minut inde i overtiden fik indskiftede Morten Thomsen den sidste fod på et flot angreb, og så var hjemmeholdet foran 3-2 til stor jubel fra både spillere og tilskuere.

Den sene scoring fik frustrationerne i gang hos Greve, og især Jesper Myhrmann, der med en meget grov og voldsom takling mod Saban Özdogan fik udvisning, og måtte gå råbende direkte i omklædningsrummet. Kampen endte 3-2 til FCK2, og mens hjemmeholdets spillere glade omfavnede hinanden, var det meget skuffede og sure Greve spillere der forlod banen, mens flasker og stole der stod i vejen blev sparket væk.

Efter kampen var det en glad træner FCK.DK havde fat i:

- Det var en spændende afslutning på en god kamp. Begge hold har deres momenter, og Greve er fysisk stærkere end os pga. vores unge hold, men vi er gode i omstillingerne og har en god position, så uafgjort havde måske været mest fair resultat, men jeg synes vi kæmper godt for det, og i fodbold er det dem der scorer flest mål der vinder kampen, siger Brian Riemer med et smil og fortsatte om sit unge hold:

- Pga de mange skader førsteholds truppen har i øjeblikket, er det nok dette billede vi ser de næste kampe med helt unge spillere. Mange af dem er jo ikke engang senior spillere, så det kræver en del tilvænning – men når det nu er sagt, synes de spillede en fremragende kamp så jeg er godt tilfreds, afslutter en glad træner

Resultatet gjorde dog ikke noget for FCK2s placering som nummer 11 i tabellen, men med rundens resultater, er der nu kun tre point op til fjerdepladsen.

Næste kamp er lørdag den 3. oktober ude mod Brønshøj, og næste hjemmekamp er søndag den 11. oktober mod HIK.