Endnu en 1-0-sejr

Ståle og trænerteamet havde valgt at ændre på ni pladser i forhold til fredagens kamp mod Malmö FF, og kun Verbic og Santander var gengangere. Det handlede hverken om skader eller utilfredshed, men om at de øvrige kampklare spillere også skulle få kamptræning hernede.

Det foregik igen på rugby-arenaen Emirates The Sevens et godt stykke ude i ørkenen, hvor solen bagte ned fra en skyfri himmel, hvilket den stort set har gjort under hele turen hernede. Stadion har fire pænt store tribuner, men set udefra ligner det en Hollywood-kulisse, der er opført af bygningsstilladser. Man skulle ellers tro, at stilladser er en mangelvare hernede med alle de byggepladser, der er rundt om i Dubai og omegn, men de har nok rigeligt af dem.

En låst og taktisk affære
Nå, men tilbage til fodbolden. Det viste sig hurtigt at blive en lidt låst og taktisk affære mellem to velorganiserede hold, som gjorde det svært for modstanderen og samtidig havde svært ved selv at skabe noget. Vi havde i indledningen nogle udmærkede angreb og tilløb til angreb, men de farlige afslutninger udeblev, og efterhånden blev der længere mellem snapsene.

Defensiven fungerede dog udmærket. Pelle og Anton regerede i luftrummet, og det de ikke tog sig af, plukkede Kaminski. Han havde nogle gode indgreb på indlæg langt ude i feltet, men havde ellers ikke fik meget at lave, når det gælder deciderede afslutninger.

Det er fristende at hive joken frem med, at det var en ørkenvandring, men helt så galt var det nu ikke. Men det var heller ikke en kamp til historiebogen...

Måske var kampen forløbet anderledes, hvis vi havde fået lov at køre vores 4-mod-2-kontra kort før pausen, men Stefan Ishizaki ville det anderledes og lossede Corner ned en snes meter inde på AIK's banehalvdel. Slet ikke et frispark i Rosenberg-kategorien, men det gule kort var i hvert fald ikke for lidt.

Corner nåede en tur mere i græsset, hvilket gav Santander mulighed for at dundre et frispark afsted små 30 meter fra mål, men det sad lige på AIK-keeper Carlgren.

Vi havde chancerne efter pausen

AIK, som foretog de første af mange udskiftninger i pausen, dominerede de første 10 minutter efter pausen, men skabte ikke det helt store. Det gjorde vi til gengæld, da Corner forlængede et Kaminski-udspark, og nede i feltet var Santander pågående, stjal bolden fra Jos Hooiveld og lagde den godt til rette for Corner. Desværre sendte han bolden tæt forbi den fjerneste opstander - og retfærdigvis skal det siges, at han var han nødt til at sætte den yderligt, da der stod to forsvarere og keeperen foran ham.

Vi sendte Remmer på banen for Santander, hvilket betød at Verbic gik op foran som hængende angriber bag Corner, mens Remmer tog slovenerens højre kant. Senere blev der også spilletid til Marcus Mathisen og Joel Felix, der mod slutningen udgjorde vores centrale midtbane, ligesom Julian Kristoffersen kom ind for Verbic.

Det lignede 0-0, men...
Netop Remmer fik den anden store chance, da han midt i halvlegen kom på skudhold i feltet, men måtte se sit forsøg rettet af til hjørne. Så det trak op til en nulløsning, da uret nærmede sig de 90 minutter. Det ville have medført en lidt unødvendig straffesparks-konkurrence om bonuspoint, men sådan skulle det ikke gå.

Remmer sendte den overlappende Ankersen mod baglinjen, hvor han blev tacklet men hurtigt kom på benene igen med bolden. Han fandt plads til at slå et indlæg mod fjerneste stolpe, hvor Bashkim resolut flugtede mod mål. Inde foran strejfede bolden Haukar Hauksson, der blev presset af Corner, og bolden strøg ind ved den fjerneste stolpe.

AIK kastede alt frem i forsøg på udligning, og et kort øjeblik holdt man lige vejret, da Kpozo gik omkuld i vores felt i forsøget på at nå en sjælden returbold fra Kaminski. Dommeren fløjtede, men heldigvis kun for målspark, og Pelle bad (ifølge eget udsagn efter kampen) filmskuespilleren om at "lugna ner sig".

IFK Göteborg vandt Dubai International Cup 2016
FCK’erne kunne også tage det roligt, for kort efter fløjtede dommeren af for endnu en københavnske 1-0-sejr i Dubai International Cup.

Trods max-point og clean sheet var det ikke nok til turneringssejr, for de indviklede regler giver flere point, hvis man scorer mere end ét mål. Så med 2-0 i dag havde vi vundet, men nu tager IFK Göteborg pokalen - og tillykke med dét. Vi overlever nok :-)