Dramatisk 3-2-sejr i Herning holder liv i CL-håbet

Mestrene vandt en herrefight på heden, hvor man i lange perioder dominerede spillet, men alligevel kunne have smidt det hele, hvis ikke Johan Wiland havde snuppet et straffe fra Duncan. Nede 10 mod 11 efter udvisning af Margreitter holdt løverne hovedet koldt og kæmpede heroisk, og langt inde i overtiden headede Bolaños sejrsmålet ind efter hjørne!

Det lignede på forhånd en vanskelig opgave mod et FCM-mandskab, der var tvunget til at vinde, hvis de skulle holde liv i gulddrømmen, og savnet af nøglespillere som Mellberg, Stadsgaard, Nicolai, Toutouh og Vetokele gjorde det heller ikke nemmere.

Men københavnerne lagde godt ud på den fuldsatte MCH Arena, mens midtjyderne allerede efter 8 minutter måtte udskifte en skadet Jesper Juelsgaard med André Rømer. Første gang midtjyderne for alvor var fremme i FCK-feltet gav det imidlertid til straffe, da Delaney lige akkurat ramte Petter Andersson i et forsøg på at tackle svenskeren, og det udnyttede Duncan til at kalde jublen frem blandt hovedparten af de 11.000 fremmødte.

Til gengæld lignede det unægtelig også et straffe, om end også et af de billige af slagsen, da Dickoh frem minutter senere rev Cornelius omkuld i udkanten af feltet, men denne gang var Kenn Hansens fløjte tavs. Til gengæld var der inden for få minutter gule kort til Rømer, Rurik og Jakob Poulsen, men nogen hårdt spillet kamp var der ikke tale om – til gengæld var banen dyngvåd efter masser af regn hele dagen, og det gjorde forholdene vanskelige for aktørerne.

Løverne sad godt på spillet
Trods baglænsmålet var det stadig københavnerne, der sad på kampen mod et underligt nervøst og tilbageholdende FCM-mandskab, og tæt på den halve time burde Cornelius have bragt balance i regnskabet, da Rurik spillede ham helt fri foran mål – men Lössl har også sin del af æren for at det stadig stod 1-0, da han gik stærkt ud og reddede.

Få minutter efter måtte FCM-keeperen igen redde guldkandidaterne, da Rurik tæt under mål opfangede et Cornelius-hovedstød efter hjørne, vendte rundt og trykkede af, men Lössl havde læst det og gik godt ud og blokerede.

Desværre måtte den stærke islænding lidt efter humpe uden for til behandling i nogle minutter, men heldigvis var det ”kun” et slag på knæet, så han kunne vende tilbage igen. Og heldigvis for det, for i de døende sekunder af halvlegen var han på pletten og udnyttede en returbold fra Lössl, som ikke kunne holde et godt forsøg fra Bolaños.

Uafgjort kunne ingen indvende noget mod, og skulle nogen have ført, var det nok snarere københavnerne, der havde stor ære af de første 45 minutter.

0-1 vendt til 2-1
Efter pausen havde hjemmeholdet et par muligheder, men en Poulsen-dødbold var lige akkurat for lang til at Duncan kunne nå den, og Wiland tog sig sikkert af en giftig Petter Andersson-afslutning – og i stedet slog Corner til! Braaten fik frispark nede i højre hjørne, Lars Jacobsen sendte det indover, og midtjyderne kiksede markeringerne, så den store forward kunne pande bolden i netmaskerne til københavnske føring.

Mens vejret vekslede mellem regn og sol, var løverne stadig toneangivende i spillet, men et øjebliks uopmærksomhed mellem Margreitter og Delaney gav Duncan muligheden for at bringe balance i regnskabet, da han headede et Sisto-indlæg i nettet fra nært hold.

Ståle sendte kort efter Claudemir og Amankwaa på banen for Rurík og Remmer, der havde gjort fornuftigt på den centrale midtbane, men efterhånden var det hjemmeholdet der begyndte at tage over. Mestrene var dog stadig godt med i kampen, og mens FCM ikke rigtig kom frem til noget, var Cornelius dog tæt på at heade et Bengtsson-indlæg ind 20 minutter før tid.

Wiland snuppede straffe - inden Bola afgjorde det hele
Men så blev det dramatisk… et langskud fra Rilwan Hassan ramte tilfældigt Margreitter på armen i feltet, og Kenn Hansen pegede på pletten – OG præsenterede østrigeren for endnu et gult kort, så løverne måtte slutte kampen 10 mod 11. Men denne gang havde Wiland læst Duncan, og for første gang i 12 forsøg snuppede han et Superliga-straffe og holdt dermed mestrene inde i kampen.

TK gik ned i midterforsvaret ved siden af Delaney, og det er vist første gang i klubbens historie, at man har spillet med to midtbanespillere på disse pladser. Men det gik! Selv om midtjyderne ihærdigt forsøgte, så lykkedes det aldrig at skabe noget rigtig farligt, og i stedet satte københavnerne trumf på langt inde i tillægstiden, hvor man tilkæmpede sig sit 11. hjørnespark mod midtjydernes 4. Delaney kom højest på Bengtssons indlæg, men Lössl parerede – hvorefter Bolaños headede returbolden ind via underkanten af overliggeren!

Det skulle vise sig at sende guldet definitivt til Aalborg, mens Byens Hold stadig kan nå 2. pladsen, hvis det bliver sejr over OB i sidste runde, og midtjyderne taber til SønderjyskE. Men først er der lige en pokalfinale på torsdag – mod AaB!

Holdet: 21 Johan Wiland – 2 Lars Jacobsen (anf.), 15 Georg Margreitter, 8 Thomas Delaney, 3 Pierre Bengtsson – 30 Christian Bolaños, 25 Christoffer Remmer (68.: 32 Danny Amankwaa), 16 Thomas Kristensen, 22 Daniel Braaten – 11 Andreas Cornelius, 19 Rurík Gíslason (66.: 6 Claudemir)

Ikke benyttet: 1 Kim Christensen, 33 Yones Felfel, 34 Mads Aaquist og 35 Mikkel Wohlgemuth