Jude Bellingham i Dortmunds udekamp mod Sevilla

Dortmund siden sidst

Siden vi mødtes i Dortmund for knap to måneder siden og tabte 0-3, har tyskerne spillet 12 kampe - otte i Bundesligaen, en i DFB Pokal og tre i Champions League - og facit er V5, U3, T4.

I ugerne efter vores kamp led de tre nederlag i fire kampe, og først i de seneste to uger er det for alvor gået fremad med en pokalsejr over Hannover 96, Bundesliga-sejre over Stuttgart og Frankfurt samt 0-0 hjemme mod City.

Det holdt dog hårdt i lørdagens opgør mod Frankfurt - "Ein glücklicher Sieg, aber er war geil!“, skriver klubben på deres hjemmeside.

Dortmund ligger nu på fjerdepladsen i Bundesligaen efter Bayern og Union, og i gruppespillet er de sikre på andenpladsen efter City og dermed avancement til 1/8-finalerne.

Ud over kampen onsdag aften venter tre Bundesligakampe i næste uge inden den forlængede vinterpause. Lørdag hjemme mod Bochum, tirsdag ude mod Wolfsburg og fredag hjemme mod Gladbach.

Skadeplaget trup
Da vi mødtes i Dortmund den 6. september startede de med: Alexander Meyer - Thomas Meunier, Niklas Süle, Nico Schlotterbeck, Raphaël Guerreiro - Salih Özcan, Jude Bellingham - Julian Brandt, Marco Reus, Thorgan Hazard - Anthony Modeste.

Skader - samt det forhold, at der kun er æren (og sejrspræmier) på spil - betyder, at træner Terzic nok stiller et lidt andet hold. Chefen fyldte i øvrigt 40 år i går, så vi gratulerer med den runde dag.

Den normale førstemålmand, schweizeren Gregor Kobel, har siden starten af oktober været tilbage i målet efter en skade, der holdt ham ude i september og bl.a. kostede ham kampen mod os, hvor Meyer vikarierede.

Gregor Kobel redder straffe fra Riyad Mahrez
Kobel reddede straffe fra Mahrez, da Dortmund og City spillede 0-0. Foto: Lars Baron, Getty Images


Højre back Thomas Meunier er ude resten af efteråret med et brækket kindben i pokalkampen mod Hannover og risikerer også at misse VM med Belgien. I stedet har centerforsvarer Niklas Süle spillet pladsen.

Den normale venstre back, Raphael Guerrero, har misset de seneste to kampe med en muskelskade, så måske spiller den 18-årige Tom Rothe, som fik de sidste fem minutter mod os og også fik chancen fra start i Sevilla. Senest i Frankfurt brugte de dog Thorgan Hazard nede på venstre back.

De centrale stoppere er normalt Mats Hummels og Nico Schlotterbeck, nu hvor Süle spiller back, men en mulighed er også at spille med alle tre i en 3-4-3 el.lign.

På den defensive midt har Jude Bellingham og Salih Özcan fortsat været det faste holdepunkt med Emre Can som back-up, men helt fremme i angrebet er 17-årige Youssoufa Moukoko startet i de fleste kampe og har fortrængt Modeste, som var den foretrukne i indledningen af sæsonen.

Tilsammen har de to dog kun scoret seks gange i efteråret, mens Bellingham er topscorer med ni mål.

Bag angriberne har Karim Adeyemi og Julian Brandt normalt været de foretrukne sammen med enten Donyell Malen, Thorgan Hazard eller Giovanni Reyna.

Mohamed Daramy
Det bliver ikke Thomas Meunier, der skal prøve at stoppe Daramy på onsdag. Foto: Christian Boier, FCK.DK


Anfører Marco Reus, der sammen med Guerreiro og Bellingham scorede i vores første opgør, plages af ankelproblemer og har kun et enkelt indhop i de seneste ni kampe, og i forvejen er Jamie Bynoe-Gittens, Mahmoud Dahoud og Sebastien Haller ude i længere tid.

Onsdag kl. 21.00 - eller rettere ca. fem kvarter før - ved vi, hvordan Dortmund blander kortene til vores sidste europæiske aften i denne omgang. Den kan du stadig nå at blive en del af - tjek mulighederne her på billet.fck.dk.