AaB venter i Aalborg

Dnipro varmede op med sejr

Om mindre end 24 timer går det løs til returkampen i 3. kvalifikationsrunde mod ukrainske FC Dnipro Dnipropetrovsk. Den første kamp sluttede som bekendt 0-0 i Kiev, og derfor skal F.C. København vinde onsdagens kamp – eller spille 0-0 og vinde en eventuel straffesparkskonkurrence – idet alle former for uafgjort, der inkluderer scoringer, vil sende ukrainerne i playoff-runden til gruppespillet i UEFA Champions League.

DNIPRO VANDT WEEKENDENS KAMP
På trods af at F.C. København kom tilbage fra 0-2 mod FC Vestsjælland, og på to mål af Andreas Cornelius endte med at få 2-2 med hjem fra Slagelse, så må det nok erkendes, at kampen mod vestsjællænderne ikke var den bedste optakt til onsdagens kamp.

Dnipro fik en lidt bedre optakt, da de i den forgangne weekend mødte FC Volyn Lutsk på udebane, og efter 0-0 ved pausen, sørgede Evgeniy Shakhov for sejr til Dnipro, da han fem minutter før tid scorede kampens eneste mål.

Sejren placerer Dnipro på 2. pladsen med seks point efter to kampe, det samme pointtal som både Shakhtar Donetsk og Dynamo Kiev, men det er Shakhtar Donetsk der toppen rækken, da deres målscore på 4-1 er bedre end Dnipros 3-0 og Dynamo Kievs 3-1.

At tale om en topscorerliste så tidligt i sæsonen, er måske lidt voldsomt, når der blot er scoret tre mål af tre forskellige spillere. De tre målskytter for Dnipro er Yevheniy Konoplyanka, Evgeniy Shakhov og Matheus.

At Yevhen Shakhov har scoret er en lille overraskelse, da han i de foregående to sæsoner for Dnipro blot har scoret en enkelt gang, mens det er ganske logisk at både Matheus og Konoplyanka er blandt målskytterne. Matheus var med 13 mål Dnipros topscorer i sidste års ukrainske liga, mens Konoplyanka med syv mål sluttede som den 3. mest scorende Dnipro-spiller i ligaen.

Forhåbentlig kommer ingen af dem – og ej heller deres holdkammerater – på måltavlen onsdag aften!