Det holdt hårdt, men det holdt: 1-0 over AGF

Samme 11 som mod SønderjyskE
Ståle og trænerteamet havde valgt at indlede med samme 11 som mod SønderjyskE sidste søndag, hvilket betød at ”pokalheltene” fra i torsdags, Vetokele og Amankwaa, indledte på bænken. Men kampene falder tæt i denne periode, og med endnu et FCM-nederlag lørdag eftermiddag, var der pludselig fornyet håb om at kunne blande sig i den absolutte topstrid. Det krævede dog en sejr mod AGF, der i den anden ende af tabellen kæmper for at holde sig over stregen, og som ventet stillede i en 4-1-4-1-formation med kun Vatsadze helt fremme.

Mens løverne i torsdags var 15-20 minutter om at komme i gang oppe i Farum, var man anderledes klar fra starten af kampen denne gang, men til gengæld skulle det vise sig, at energien begyndte at fade lidt ud, efterhånden som halvlegen gik på hæld.

Tæt på tidlig scoring
Men med lidt held og præcision kunne man have taget tenen allerede i kampens 3. minut! Cornelius blev nedlagt en halv snes meter uden for feltet i venstre side, og Pierre Bengtsson sendte et perfekt frispark ind foran, hvor Margreitter snød offsiden og stod helt fri med Ousager, men desværre sendte østrigeren sit hovedstød lige på keeperen.

Minuttet efter så det også helt fornuftigt ud, da Gíslason opfangede en bold i venstre side og trykkede udmærket af, men en forsvarer fik blokeret til hjørne. Efter en halv snes minutter lignede det en ny stor FCK-mulighed, da Cornelius tæmmede et Remmer-indlæg i feltet, men i stedet afsluttede Bolaños, og så blev han vinket offside – og skød i øvrigt lige på Ousager.

Men trods 0-0 så det meget fornuftigt ud, og i det første kvarters tid var århusianerne dårligt nok over midten med bolden. Det kom de selvfølgelig lidt efter lidt, men man skulle hen til det 21. minut, før Wiland måtte i aktion – men dels reddede han, og dels blev Casper Sloth vinket offside, da han slap fri i feltet.

Dalende intensitet i slutningen af halvlegen
Det var dog mestrene, der sad solidt på kampen, og ganske som ventet skulle tålmodighed vise sig at være en dyd. AGF’erne stod lavt og kompakt og gav ikke noget væk i defensiven, bortset fra at Cornelius følte sig snydt for et straffe omkring den halve time, da han driblede i udkanten af feltet og blev tacklet.

Det sidste kvarter af halvlegen blev nogenlunde lige, men temmelig begivenhedsløs, omend AGF havde en enkelt kontramulighed, som Danny Olsen dog fortabte med en skidt afslutning fra højre side.

Mindre bombardement lige efter pausen
Men hvad man savnede i chancer og intensitet før pausen, det fik man til overmål serveret i starten af 2. halvleg – der manglede bare den berømte prik over i’et i form af en københavnsk scoring!

Først hamrede Pierre Bengtsson et tørt hug på den ene opstander, og på returbolden fik en forsvarer lige akkurat pareret til hjørne, da Cornelius trykkede af. Nogle minutter senere var Kris Stadsgaard ved at overliste Ousager med et fladt skud, og keeperen kunne kun halvklare, men uheldigvis for Claudemir fik han ikke fat i returbolden, hvor han ellers havde tomt mål foran sig – det gjorde Cornelius til gengæld, men igen blev hans afslutning blokeret til hjørne.

Alt dette skete inden for de første 5-6 minutter, men gæsterne holdt stand… og det gjorde de også efter en lille times tid, hvor løverne fik endnu en stor chance. Denne gang var det Braaten, der sled sig til en god skudchance i feltet, men hårdt presset af Jens Jønsson skød han forbi.

AGF var så godt som usynlige i den anden ende af banen, men havde også mere end rigeligt at gøre med at holde de sultne løver fra fadet. Og midt i halvlegen lignede det igen en forløsende scoring til hjemmeholdet, da Cornelius på grænsen til offside slap helt fri med Ousager, der stormede ud i feltet imod ham, og Corner gjorde det rigtige ved at lobbe den over ham, men desværre også en halv meter forbi det tomme mål.

Løverne blev ved at skabe chancer
Igor Vetokele kom på banen i stedet for Bolaños, mens Braaten gik ned på venstrekanten, og lidt efter kom også Delaney ind for Claudemir, og med 12 minutter troede hovedparten af de 15.427 tilskuere igen, at målet skulle komme. TK hamrede løs fra distancen, men skuddet blev blokeret af den liggende Cornelius, som hurtigt rejste sig og trykkede af, men igen fik en århusianer blokeret i sidste øjeblik.

Det begyndte at ligne en forbandelse af de større, for bolden ville ganske enkelt bare ikke ind, hvor den efterhånden hørte hjemme. Amankwaa kom også ind og bragte yderligere energi, og løverne holdt stadig et solidt tryk på gæsterne, der kun en enkelt gang var fremme og komme til en afslutning, som Danny Olsen dog sendte over mål.

Forløsende hovedstød af Igor
Men så… med seks minutter igen af den ordinære tid, blev forbandelsen brudt, da Igor Vetekele hoppede højest på et Bengtsson-frispark fra højre, og Ousager blev fanget på mellemhånd, så bolden kunne suse ind i den fjerneste ende af målet.

Indiskutabelt fortjent! AGF prøvede at komme tilbage i de sidste 5 ordinære minutter plus de hele 5 tillægsminutter, som Kenn Hansen havde lagt til, men selv om det var lidt nervøst et par gange, så fik de ikke denne gang lavet en såkaldt ”Ole Budtz”, og i stedet kunne mestrene rutineret køre sejren hjem. Det holdt hårdt, men det holdt!

Holdet: 21 Johan Wiland – 25 Christoffer Remmer, 4 Kris Stadsgaard, 15 Georg Margreitter, 3 Pierre Bengtsson – 30 Christian Bolaños (65.: 9 Igor Vetokele), 6 Claudemir (72.: 8 Thomas Delaney), 16 Thomas Kristensen (anf.), 19 Rurík Gíslason – 11 Andreas Cornelius, 22 Daniel Braaten (79.: 32 Danny Amankwaa)

Ikke benyttet: 1 Kim Christensen, 2 Lars Jacobsen, 12 Fanendo Adi og 34 Mads Aaquist