Der skal høstes hjemme

På tærsklen til fjerde spillerunde i UEFA Europa League-gruppespillet kan flere ting konstateres. For det første er vores pulje blevet nøjagtig så tæt som forventet med blot ét point mellem nummer to og fire. For det andet er det tydeligt, at holdene fortrinsvis henter point på hjemmebane. Og for det tredje er det i aften sidste udkald, hvis PSV Eindhovens udbrud i toppen af puljen skal bremses.

Ovennævnte understreger betydningen af aftenens kamp i PARKEN mellem det hollandske storhold PSV Eindhoven og F.C. København. Vi skal således have point, hvis vi dels skal sikre os et solidt udgangspunkt for de to sidste og afgørende kampe og dels skal sørge for, at PSV Eindhoven er tvunget til at hente point i deres to sidste kampe mod CFR 1907 Cluj og Sparta Prag.

Det er blot to uger siden, at vi matchede et formstærkt PSV Eindhoven på Phillips Stadion. Siden har vi leveret en pose blandede bolsjer på den nationale scene – med de første 80 minutter mod Silkeborg IF som det mest positive og pokalkampen i Haderslev som det mest syrlige – men jeg er overbevist om, at Ståle Solbakkens udvalgte endnu engang vil vise, at vi har et ekstra koncentrationsgear, når der står international bold på agendaen.

Forleden blev det klart, at Ståle Solbakken forlader F.C. København i sommeren 2011, og en sådan oplysning vil i sagens natur fremkalde spekulationer om cheftrænerens engagement frem til kontraktens ophør. Jeg vil i den forbindelse gerne slå fast en gang for alle: Det er kun mennesker uden indgående kendskab til F.C. Københavns ledelseskompetencer og Ståles kompromisløse vinderpsyke, der vil fremføre denne bekymring. Vi andre sover helt roligt om natten med udsigt til yderligere næsten tyve måneder med Ståle Solbakken ved trænerroret for Nordens største fodboldklub.

Få skadelige fans

Det er med beklagelse, at jeg må konstatere, at UEFA i forbindelse med tre af vores europæiske kampe i år har haft anledning til at kritisere og sanktionere klubben i forlængelse af enkelte fans opførsel på stadion. Vi er allerede idømt en bøde på 97.000 kroner for to af sagerne, og vi afventer bøden for den tredje.

Udover det vigtige sikkerhedsmæssige element i problemstillingen kan det konstateres, at disse få fans – i nogle tilfælde helt bevidst – påfører klubben skade. Af sikkerhedsmæssige, økonomiske og sportslige årsager (erfaringen viser, at kontinuerlige regelbrud på et tidspunkt vil føre til tomme tribuner og ultimativt til tab af point/udelukkelse) hverken vil eller kan klubben acceptere denne udvikling, og ingen skal være i tvivl om, at vi er indstillede på at gøre det nødvendige for at stoppe den. Vi håber, at det store flertal af loyale FCK-fans vil bakke op om klubbens bestræbelser på at optræde ordentligt og med værdighed også på tribunerne

Lastly, a warm welcome to players, officials and fans from PSV Eindhoven, the six referees and the representatives from UEFA. 

Med venlig hilsen