Den 12. pokalfinale venter

F.C. KØBENHAVN VS BRØNDBY IF
F.C. København har mødt Brøndby IF 97 gange – og det fordelt på Superliga, Royal League og pokalturneringen. F.C. København har vundet 45 af kampene, spillet 25 gange uafgjort og tabt 27 gange. Målscoren er 126-104 i københavnsk favør.

Ses der isoleret på pokalturneringen har Brøndby IF overtaget. F.C. København vandt godt nok det første indbyrdes pokalopgør mod Brøndby IF tilbage i 1992 med 2-0, men i de næste mange møder trak Brøndby IF det længste strå. I 1998 vandt Brøndby IF finalen over F.C. København med 4-1, og i 2000, 2003, 2005 og 2006 sendte de blå-gule rivaler også F.C. København ud af pokalen.

I oktober 2011 var det atter F.C. Københavns tur til at smile, for med en 3-0 sejr på Brøndby Stadion banedes vejen for pokalfinalesejren over AC Horsens i foråret 2012. I efteråret 2012 var det så (desværre) igen Brøndby IF der eliminerede F.C. København, men det glædelige er dog, at det er F.C. København der går ind til pokalfinalen med sejr i den seneste indbyrdes pokaldyst. De seneste pokalkampe mellem F.C. København og Brøndby IF var sidste sæsons semifinaler. Her endte den første kamp i Telia Parken 1-1, men i returkampen sikrede Nicolai Jørgensen FCK sejren, da han 12 minutter før tid scorede kampens enlige træffer.

DENNE SÆSONS KAMPE MOD BRØNDBY IF
Alka Superligaen 33. runde: F.C. København 1-0 Brøndby IF
Alka Superligaen 29. runde: Brøndby IF 0-1 F.C. København
Alka Superligaen 22. runde: F.C. København 0-0 Brøndby IF
Alka Superligaen 7. runde: Brøndby IF 1-1 F.C. København

Opsummering: F.C. København har i denne sæson ikke tabt til Brøndby IF, har blot lukket et enkelt mål ind – og har hevet to sejre og to uafgjorte i land i de fire indbyrdes opgør.

VIGTIG (STATISTISK) POKAL-VIDEN
F.C. København spiller klubbens 12. pokalfinale, de første 11 er endt med syv sejre og fire nederlag.

F.C. København er sammen med AGF de to danske klubber, der har kvalificeret sig til flest danske pokalfinaler. AGF har allerede spillet 12 finaler (9V-3T), mens kampen på torsdag er F.C. Københavns 12. pokalfinale. AaB er noteret for 11 pokalfinaler (3V-8T) og Esbjerg fB har ni pokalfinaler (3V-6T). Dette års finale er Brøndby IF 9. finale, og torsdagens rivaler har i de første otte styks vundet seks og tabt to.

Skulle det ende med en københavnsk sejr, vil F.C. København blive den første danske klub, der vinder tre pokalfinaler i træk.

F.C. København har spillet 101 kampe i DBU Pokalen. De er fordelt på 75 sejre, otte uafgjorte og 18 nederlag.

DATOEN 25. MAJ
F.C. København har en gang tidligere spillet en pokalkamp på datoen 25. maj, og det var i lighed med på torsdag, også en pokalfinale.

Det var tilbage i 1995, hvor F.C. København i pokalfinalen skulle krydse klinger med AB fra den næstbedste række. Christian Lønstrup bragte F.C. København foran 1-0 i det 12. minut, en stilling der holdt til pausen. Kampens andet mål faldt efter 67 minutter, da Lars Højer Nielsen sendte et frispark i kassen. Blot tre minutter senere fjernede Iørn Uldbjerg nok den sidste spænding om udfaldet, da han scorede til 3-0, og i løbet af kampens sidste 10 minutter fulgte scoringer af Lars Højer Nielsen og Michael Johansen. Facit blev dermed en københavnsk 5-0-sejr og klubbens første pokaltriumf.