De kan også spille skak i Galatasaray

Galatasaray er ikke kun en fodboldklub – det er en sportsklub, stiftet i 1905, der udover fodbold rummer alt fra atletik, volleyball, roning over judo og svømning til noget så stille og roligt som skak…

Men onsdag aften er der på hverken lagt op til skak eller svømning, men til 3. runde opgøret i UEFA Champion Leagues gruppe B mellem Galatasaray og F.C. København. En kamp som for begge klubber er uhyre vigtig.

Hvis man skal nævne de største tyrkiske fodboldklubber, så vil de fleste nok Besiktas, Fenerbache og Galatasaray – og hvis man sammenligner antallet af vundne mesterskaber, så fører Galatasaray den konkurrence med 19 mesterskaber foran Fenerbaches 18 og Besiktas’ 13 mesterskaber.

Alt i alt har Galatasaray vundet 46 nationale titler, fordelt på 19 mesterskaber, 14 pokaltitler og 13 ”Super Cups”. Internationalt har Galatasaray igennem mange år leveret gode resultater, men klubbens største triumf kom nok i 2000, da klubben – pudsigt nok i PARKEN i København – vandt deres første og hidtil eneste Europæiske trofæ. I finalen mødte tyrkerne Arsenal, og efter 120 minutters målløst fodbold, blev det hele afgjort fra 11-meters pletten, hvilket Galatasaray var noget bedre til end englænderne, for titlen kom i hus med de sikre cifre 4-1.

Så ingen tvivl om at Galatasaray er en storklub i Tyrkiet, men også udenfor landets grænser er det en stor klub – hvilket man også fornemmer på den store opbakning Galatasaray har her i Danmark. Men det ses også på de sociale medier, hvor klubben har mere en 8,7 millioner ”Synes godt om-tilkendegivelser” på Facebook og mere end 3,2 millioner followers på Twitter.

Galatasaray har siden 2011 spillet sine kampe på Türk Telekom Arena, et stadion der har en kapacitet på mere end 52.000 tilskuere, og mon ikke at de i aften vil forsøge at gøre alt hvad de kan, for at hjælpe deres lokale helte til sejr – og herfra kan vi så bare håbe, at den plan ikke lykkes – og at Løverne får den nødvendige hjælp fra de tilrejsende københavnske tilhængere!