Corner og Zanka i straffeboksen

Corner og Zanka i straffeboksen

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN 
Som træner har Ståle Solbakken fem gange stået over for Kasper Hjulmand i Alka Superligaen, det er endt med fire sejre og et nederlag. Tre af sejrene var mod Lyngby BK, mens den sidste sejr og den uafgjorte var mod FC Nordsjælland. 

Der er lavet fire selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og FC Nordsjælland, og desværre har Kim Christensen lavet halvdelen af dem. De sidste to er lavet af Ole Tobiasen fra F.C. København og Jacob Rasmussen fra FC Nordsjælland. 

F.C. København er også førende hvad angår røde kort. Ud af fem røde kort i de indbyrdes Superligaopgør er fire af dem tilfaldet F.C. København (Martin Albrectsen, Peter Møller, Christian Poulsen og Daniel Amartey). 

F.C. København er blevet tildelt syv straffespark mod FC Nordsjælland i Superligaen, og har scoret på seks af dem. FC Nordsjælland har fået to straffespark mod F.C. København, og har scoret på begge forsøg. 

Hvis Nicolai Jørgensen scorer, vil han være den FCK-spiller, der har scoret flest Superligamål mod FC Nordsjælland. Nicolai har scoret fem Superligamål mod nordsjællænderne, og ligger pt. side om side med Morten Nordstrand, Álvaro Santos, César Santin og Dame N’Doye. Nordstrand er dog den spiller, der har scoret flest mål i de indbyrdes opgør, to af hans syv mål blev dog scoret mod F.C. København iført en FCN-trøje. 

OM DATOEN 20. MARTS 
F.C. København har spillet fire Superligakampe på datoen 20. marts. I 1994 blev det til en 2-0 sejr over Lyngby FC, mens Byens Hold i 1998 måtte se sig besejret med de samme cifre af Brøndby IF. 

Noget bedre gik det til gengæld i 2005, hvor Randers FC blev besejret med 4-0 og i 2011 fik F.C. København så ”dato-revanche” over Brøndby IF, da César Santin, Dame N’Doye og Jesper Grønkjær scorede målene i en stensikker 3-1 sejr i Telia Parken. 

Søndagens værter fra FC Nordsjælland har spillet tre kampe den 20. marts, det er endt med en sejr og to nederlag. 

OM DOMMERNE 
Søndagens dommer er den 34-årige Jens Grabski Maae. Han er i gang med sin 4. sæson som dommer i Superligaen, og har indtil videre dømt 64 kampe. Ud af de 64 Superligakampe har otte af dem været med deltagelse af F.C. København. Fire af kampene er vundet og fire kampe er endt uafgjort. Ingen af de otte kampe har været mod FC Nordsjælland. 

Kampens linjedommere er Jakob Bille og Christian Brixen. For fjerde kamp i træk har DBU valgt at påsætte målinjedommere til en FCK-kamp, denne gang er det Anders Poulsen og Michael Johansen der skal vogte de to mållinjer. Søndagens 4. dommer er Henrik Sønderby. 

KARANTÆNE-INFORMATION 
Andreas Cornelius var den eneste FCK’er, der fik en advarsel i 6-2 sejren over AaB. Den faldt efter et groft frispark og kostede seks strafpoint, hvilket sender Cornelius i straffeboksen sammen med Mathias ’Zanka’ Jørgensen – der jo afsoner karantænedag nummer to efter udvisningen i AGF-kampen. 

Eneste FCK’er der på søndag er i karantænefare er William Kvist. Kvist kommer i karantæne, hvis han begår en mild forseelse mod nordsjællænderne – og vel og mærke får et gult kort for det. Zanka er også i karantænefare, men eftersom han sidder udenfor på søndag med karantæne, vil han være spilleklar når F.C. København møder SønderjyskE i 23. spillerunde. 

FC Nordsjælland har ingen spillere i karantæne.