Blandet lørdag for U-holdene

Det blev en noget blandet lørdag for KB's U-16 og U-18 hold. Begge årgange mødte Esbjerg fB, og for begge hold gjaldt at der blev sat komfortable føringer over styr. Det betød et uafgjort og et nederlag. For U-16 holdet blev det uafgjort 2-2 efter en 2-0 føring, mens U-18 holdet tabt 3-4 efter at have været foran med hele 3-0 i pausen.

U-16: KB-ESBJERG 2-2

1. halvleg
Vejret gør at det er svært at få kontrol over kampen. Vi skal helt hen til det 14. min før der første gang sker noget i kampen. Morten Jørgensen og Kristian Ellegaard spiller sig igennem i venstre side og Ellegaard kommer til afslutning, men Esbjerg-keeperen redder. KB har i de næste fem minutter et klart overtag og i det 18. minut går Morten Jørgensen endnu engang igennem og fremtvinger hjørnespark. Mikkel Knudstrup ligger den ind og Delphin kommer højest og header den flot i nettet til 1-0 føring. Knap er bolden givet op førend Lasse Horn bryder et angreb og straks sender Morten Jørgensen af sted igen. Han sender endnu engang et perfekt indlæg lige i panden på Mikkel Knudstrup denne gang og 2-0.

Herefter sidder KB fuldstændig på kampen og burde have scoret en ekstra gang. I stedet får Esbjerg et hjørne i det 34. minut og her er Delphin desværre så uheldig at score selvmål, 2-1. Minuttet efter går Cagri Erdem igennem i højre side og alene med keeperen burde han have bragt københavnerne på 3-1, men han sparker i sidenettet. Kort efter spiller Cagri og Delphin sig igennem og spiller en flad bold ind til Mikael Vukicevic som desværre afslutter over mål. Få sekunder før slutfløjtet kommer der en løs bold ned i KB’s felt som er helt ufarlig, men Lasse Horn får den spillet for kort tilbage og Esbjerg udligner til 2-2 i samme moment som dommeren fløjter til pause. Pausestilling 2-2.

2. halvleg
Der er ikke så meget at berette fra denne halvleg. Esbjerg sidder mest på bolden og dermed kampen og de har også helt klart halvlegens største chance. Efter ca. 21 minutter er det et mislykket skud fra deres venstre side som passerer på tværs af KB’s forsvar og i modsatte side kommer en Esbjerg spiller først og kanonerer bolden i sidenettet. Det tætteste københavnerne kommer en scoring er Jonas Henriksen der er ved at komme igennem men vælger at forsøge et indlæg, i stedet for at afslutte selv. Mikael Vukicevic har et skud fra distancen som går forbi mål. Desværre får Cagri en advarsel som giver ham karantæne i næste match. Slutresultat 2-2.

Startopstilling:

Mikkel Hasling
Peter Olsen - Jesper Christiansen – Lasse Horn – Kristian Ellegaard
Cagri Erdem – Mikael Vukicevic - Delphin – Morten Jørgensen
Mikkel Knudstrup – Jonas Henriksen

Udskiftninger :
40. minut: Lasse Horn ud, Jannik Vestergaard ind.

U-18: KB – Esbjerg 3-4

Efter en rigtig god start på efteråret med 12 point af 15 mulige i de første fem kampe var der i lørdagens hjemmekamp mod Esbjerg mulighed for at tage det sidste skridt op i tabellen for at etablere sig midt i rækken. Såfremt det skulle lade sig gøre var kravet 3 point.  I forhold til B93 kampen var Kevin B. Timm tilbage i startopstillingen efter sin skade.

Kampen skulle vise sig at få en overraskende udvikling, hvor en skade hos hjemmeholdet i slutningen af 1. halvleg måske viste sig at få en afgørende indflydelse på resultatet

1. halvleg
De godt takter fra de første kampe fortsatte allerede i kampens 1. minut. Efter et boldtab går Danni Jensen med det samme i genpres, erobrer bolden og kombinerer sig frem ad banen sammen med Saban Özdogan. Danni får stukket Thomas Christiansen i dybden inde i banen og Thomas kan tage et par træk, lave en skudfinte, og derefter sparke bolde i kassen i det lange hjørne fra kanten af feltet til føring 1-0.

Chokstarten rystede Esbjerg, og allerede i det 6. minut var den gal igen. Et godt kombinationsspil i venstre side, et ryk fra Kevin B. Timm ind i banen og en stikning til Andreas Moos mellem to forsvarere. Et par gode driblinger bringer Moos helt fri i feltet. Han ser at Thomas Christiansen er søgt med ind og efter et præcist, fladt indlæg er målet til 2-0 en ekspeditionssag.

Esbjergs første rigtige aktion i 1. halvleg kommer i det 17. minut i form at et skudforsøg udefra. Inden da har de testet KB’s backs et par gange med nogle lange diagonalbolde, som Danni Jensen og Magnus Sonne imidlertid tager sig sikkert af.

De næste 15 minutter foregår meget at spillet midt på banen, uden at nogle af holdene spiller sig til store chancer, dog med KB som det kontrollerende hold.

I det 32. minut sætter Kevin B. Timm igen fart på venstrekanten. Han sætter to mand og går ind i banen, slår et indlæg som Thomas Christiansen med stort overblik og en flot teknisk detalje dirigerer videre med hovedet til en helt fri Andreas Moos tæt under mål, og Andreas kan sikkert omsætte chancen til 3-0.

KB’s sidste offensive aktion i den meget flotte 1. halvleg er en afslutning fra Thomas Christiansens venstre ben i det 35. minut, efter et fremragende opspil med mange stationer. Esbjergs målmand får dog afværget.

I det 38. minut må Magnus Sonne udgå med en forstrækning i baglåret. En række nødvendige rokeringer gav lidt usikkerhed i de sidste minutter af halvlegen, men da alle rokeringer medførte, at folk blev rykket ind på vante pladser fra tidligere kampe, gav det ikke anledning til panderynker på bænken på dette tidspunkt, og københavnerne kunne gå til pause med en 3-0 føring efter de, i 1. halvleg, fuldstændig havde holdt Esbjerg fra fadet, og skabt masser af chancer fremad banen selv.

Esbjergs forsøg på at komme til chancer havde i 1. halvleg bestået af et par enkelte indlæg der ikke førte til noget og 2-3 afslutninger udefra, som Frederik Vang kunne tage sig af uden problemer. Esbjerg blev aldrig farlige i 1. halvleg, men det skulle ændre sig radikalt i de sidste 45 minutter.

2. halvleg
Som forventet når man er nede med tre scoringer kom Esbjerg ud fra pausen med arbejdshandskerne på. De lagde med det samme et solidt pres på KB, og inde centralt skulle Saban Özdogan og Jamal Bhuyan lige finde ind i samarbejdet. At de unge løver ikke var faldet helt ind på pladserne udnyttede Esbjerg imidlertid allerede i det 47. minut. Et godt opspil i venstre side ledte til et forholdsvis tidligt indlæg. Til trods for at KB i situationen var i overtal i feltet mod Esbjergs enlige angriber, Thomas Smidt, fik han upresset lov at gå mellem to forsvarere og dirigere reduceringsmålet til 1-3 ind, tæt under mål. Københavnernes markeringer i feltet var ikke-eksisterende under den aktion.

Målet rystede tydeligt KB og allerede to minutter efter var det nær gået galt igen. Endnu et opspil i Esbjergs venstre side. Igen et superskarpt indlæg mod forreste område. Esbjergs angriber kommer først på bolden og får den i nettet, men målet bliver annulleret for offside.

Esbjerg havde fået blod på tanden efter de første vellykkede aktioner, og KB havde rigeligt travlt med at få clearet af. Københavnerne formåede imidlertid ikke at komme frem til andenboldene og Esbjerg fik lagt et tungere og tungere pres. I det 53. minut kom der igen et Esbjerg opspil i venstre side. Denne gang var KB organiseret i feltet og i overtal fem mod tre, men igen slog Esbjerg et superskarpt indlæg, og igen kom de først på bolden tæt under mål og reduceringen til 2-3 var en kendsgerning.

KB formår i de første 25 minutter af 2. halvleg overhovedet ikke at bryde Esbjergs opspil på midten og de får for meget ro til at sætte, især deres venstre kant, i scene. Københavnernes offensive aktioner består af lange høje bolde frem mod Thomas Christiansen og Andreas Moos og da resten af holdet ikke formår at skubbe op og erobre andenboldene bliver det aldrig farligt.

I det 67. minut får Esbjerg atter sat deres venstre side i scene og i noget der udefra ligner en tro kopi af 2-3 målet, får de udlignet til 3-3. KB’s defensiv har bestemt ikke været prangende i 2. halvleg og i et forsøg på at rette op skubber man igen Nicklas B. Kristensen op på den centrale midtbane, mens Kevin B. Timm må indtage en noget uvant plads som venstre back. Ros til Kevin for at kæmpe en vis bagdel ud af bukserne resten af kampen.

Esbjerg fortsætter deres energiske pres og spil fremad banen og i det 80 minut høster de fuldt udbytte af en 2. halvleg som de sad fuldstændig på. Et opspil i deres højre side med en 3-4 gode pasninger ender med et træk ind i banen og en god afslutning i det lange hjørne til stillingen 3-4.

Helt grotesk at KB i 2. halvleg formår at sætte en sikker 3-0 føring over styr. Det ligner et sammenbrud set udefra. Københavnernes eneste chance i 2. halvleg opstår efter et dybdeløb fra Andreas Moos og en god stikning. Andreas’ afslutning rammer underkanten af overliggeren. Symptomatisk for 2. halvleg bliver Moos dømt offside.

En stor cadeau til Esbjerg for at tro på det, efter det tidlige reduceringsmål i 2. halvleg, og et bevis på hvad indstilling og vilje kan gøre, når andet ikke umiddelbart fungerer. Flot, flot comeback.

For KB er der er noget at rette op i næste uges kamp mod FC Midtjylland.

Frederik Vang Larsen
Danni Jensen - Jacob Albrechtsen - Mallik Conradsen - Magnus Sonne
Saban Özdogan - Jamal Bhuyan - Nicklas B.Kristensen - Kevin B. Timm
Thomas Christiansen - Andreas Moos

Kampfacts:
1. minut: 1-0 Andreas Moos
6. minut: 2-0 Andreas Moos
32. minut: 3-0 Thomas Christiansen
47. minut: 3-1 Morten Smidt
53. minut: 3-2 Morten Smidt
67. minut: 3-3 Martin Braithwaite
80. minut: 3-4 Jesper Brinck

Udskiftninger:

38. minut: Marc Dal Hende ind, Magnus Sonne ud
77. minut: Mads Aunvig ind, Andreas Moos ud
Ikke benyttet: Inan Özcan