Hákon Arnar Haraldsson i et akrobatisk fodtennis-smash
Fodtennis på Nummer 10
Fodtennis på Nummer 10
Peter Ankersen

Besøg af Fodtennis Danmark på Nummer 10

Truppen havde onsdag middag besøg af fem spillere fra Fodtennis Danmark, som satte fodtennisbaner op på bane 1 og spillede med i en lille mini-turnering.

Initiativet kom for nogle år siden fra Fodtennis Danmarks projektleder Camilla Friberg, men på grund af Covid-19 blev ideen lagt i skuffen, indtil det nu passede i programmet med et besøg.

>> Se indslaget fra fodtennis-turneringen her

Fodtennis har altid været populært blandt spillerne, og der har flere gange været drabelige dyster under træningslejre. Denne dag var ingen undtagelse, og selv om det for sjov, var det svært at finde nogen, der ikke ville vinde for næsten enhver pris.

220622_fodtennis_03
Denis Vavro smadrer igennem. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Sundhed og motion
Vi gjorde det dog ikke kun, for at spillerne skulle have det sjovt i en halv times med flotte detaljer, spektakulære saksespark, diskussioner med dommerne og alt hvad dertil hører.

Vi gjorde det også, fordi fodtennis på mange måder taler ind i F.C. Københavns mange andre aktiviteter for at fremme københavnernes muligheder for sundhed og motion, blandt andet inden for breddeidrætten.

En organiseret idrætsgren
Fodtennis er en idrætsgren, som du ikke bare kan spille med vennerne hjemme i haven, men en organiseret idrætsgren med et forbund, Fodtennis Danmark, der siden 2015 har arrangeret turneringer, mesterskaber og landshold. En lille organisation, men en organisation der er vokset støt og roligt gennem årene, og som bygger på tre F’er: fleksibilitet, fællesskab og frivillighed.

Alt det kan du læse mere om på fodtennis.dk, men vi bad også projektleder Camilla Friberg sætte nogle flere ord på aktiviteterne. Hun er via støttemidler fra Nordea Fonden fuldtidsansat i sekretariatet indtil 2023.

”Det var sjovt at komme ud og spille med F.C. København-spillerne, og det så også ud til, at de havde det sjovt,” fortalte Camilla og hendes holdkammerater, da de bagefter var inviteret til frokost på Nummer 10 med spillerne og staben.

”Det er lidt uvant for os selv at spille på græs, for normalt spiller vi indendørs i sportshaller, men flere af os har dog spillet fodbold før. Der er faktisk en hel del fodtennisspillere, som før har spillet fodbold, men af den ene eller anden grund er holdt op.”

”Det kan skyldes manglende tid eller lyst eller skader og andre fysiske forhold, men vi møder mange, der så bliver nysgerrige, når de hører, hvad vi kan tilbyde i de 15 fodtennisklubber, vi har i dag. Det er for mange en mere overskuelig måde at holde sig i gang med fysisk aktivitet og dermed også have det vigtige sociale samvær i klublivet.”

Camilla Friberg instruerer
Camilla Friberg gennemgår de officielle regler i fodtennis. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Turneringer og landshold
”I en normal sæson spiller man fem turneringskampene fordelt på ca. 5 spilledage, hvor klubberne mødes i forskellige discipliner, single, double og triple, dvs med én, to eller tre spillere på hver side af nettet.”

”Vi holdt for nylig det årlige Danmarksmesterskab i Hafnia-Hallen i Valby, hvor der bliver kåret danske mestre, men ellers spiller man lokalt og regionalt i turneringerne.”

”Desuden har vi landshold for herrer og kvinder, der samles cirka en gang om måneden og én gang om året deltager i en international slutrunde. Fodtennis er meget udbredt rundt om i verden, men desværre med forskellige regelsæt. Der er meget kultur og tradition i forhold til, hvordan man for eksempel spiller spillet i Ungarn og Brasilien.”

”Danmark har endnu ikke vundet guld, men vores kvindelandshold har en del sølv og bronze i de forskellige kategorier,” lyder det beskedent fra Camilla, der selv er en af de erfarne landsholdsspillere.

Vinderne: Henrik Alsing Friberg, Kalle Johnsson, Peter Ankersen, Kevin DIks og Carlos Zeca
Vinderne af fodtennis-turneringen - Henrik Alsing Friberg, Kalle, Ankersen, Diks og Zeca. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Åbne træninger i juli
Hvis du har lyst til at prøve fodtennis, kan du komme til åbne træninger i Hafnia Hallen i Valby, tirsdag den 12. juli kl. 10-13 eller torsdag den 21. juli, kl. 10-13. Du skal blot tilmelde dig via mail til fodtennis@fodtennis.dk. Der er også en egentlig fodtennisskole for drenge og piger mellem 10 og 14 år i Fremad Valbys klublokaler den 28.-29. juli.