AaB venter i Aalborg

AGF tæt på top og bund

AGF går et spændende forår i møde, for med blot tre point op til Brøndby IF på 4. pladsen og tre point ned til Esbjerg fB på 11. pladsen, kan foråret både ende i en jagt på en plads i Europa efter sommerferien – eller i en kamp for at undgå nedrykning – hvis det da ikke ender med en stille, rolig og sikker plads midt i tabellen.

Udskiftninger i AGF-truppen

AGF har ikke haft den helt store udskiftning i spillertruppen. Ind er kommet den 27-årige norske landsholdspiller Johan Lædre Bjørdal – skiftet på fri transfer fra norske Viking FK. Mon ikke at AGF med indkøbet af Bjørdal håber at kunne stabilisere forsvaret.

AGF har også fået nyt blod i form af den 28-årige Danny Olsen, en spiller der dog på ingen måde er ny i Superligaen, da han inden forårsstarten er noteret for knapt 15.000 minutters Superligabold (de fleste for FC Midtjylland). I efteråret var Danny Olsen blot 37 minutter fra at have spillet samtlige 1.620 minutter af efterårets Superligabold for FC Midtjylland. Der er ingen tvivl om, at træner Peter Sørensen håber på, at Danny Olsen vil kunne levere samme mængde gode afleveringer og assist, som han har gjort i tiden hos FC Midtjylland.

AGF har sagt farvel til den unge forsvarsspiller Frans Dhia Putros, der er rejst til Silkeborg IF, samt til den rutinerede angriber – og klubbens aktuelle topscorer – Søren Larsen, der i starten af denne uge meddelte, at han indstiller karrieren takket være problemer med helbredet. Søren Larsen havde håbet at spille sæsonen færdig, men det har vist sig at være umuligt på grund af problemer med det ene knæ.

Det skal også bemærkes, at AGF’s normale førstekeeper Steffen Rasmussen er skadet, og formodentlig vil være ude i to måneder, derfor vil Emil Ousager være at finde i AGF’s mål på søndag.

Ny modstander i sidste testkamp

AGF skulle egentlig have spillet deres sidste testkamp forrige fredag på træningslejren i Tyrkiet, men efter 12 minutters spil – ved stillingen 0-0 – mod slovenske NK Maribor blev kampen afblæst på grund af et kraftigt tordenvejr. Da NK Maribor skulle hjem fra Tyrkiet, blev AGF nødt til at prøve at finde en ny modstander til generalprøven til forårets første kamp i Superligaen. Det lykkedes, så lørdag eftermiddag mødte AGF det georgiske hold FC Zestafoni.

Med hele tre georgiere i truppen, burde AGF have et vist kendskab til georgisk fodbold – om det var det der gjorde forskellen skal være usagt – men AGF vandt kampen med 2-1. Fem minutter før pausen sendte et georgisk selvmål AGF i front, den føring blev fordoblet seks minutter inden i 2. halvleg, da David Devdariani, med en flot mål, bragte AGF foran 2-0. Små ti minutter før tid fik FC Zestafoni reduceret på et frisparksmål, den scoring blev kampens sidste.

FACTS om AGF’s Superligasæson

AGF har scoret 25 Superligamål i denne sæson. De er fordelt på Søren Larsen (6 mål), Casper Sloth (5), Osama Akharraz (4), Davit Devdariani (2), Jesper Lange (2), Mate Vatsadze (1), Petri Pasanen (1), Arthur Sorin (1), Kasper Povlsen (1), Alexander Juel Andersen (1) og Hjalte Bo Nørregaard (1).

De 25 mål er fordelt på otte mål i 1. halvleg og 17 mål efter pausen.

Der er scoret 33 mål mod AGF, fordelt på henholdsvis 17 og 16 før og efter pausen.

Straffespark, kort, selvmål og cleansheets

AGF er ikke blevet tildelt nogle straffespark i denne Superligasæson, til gengæld har de begået tre straffespark – et mod FC Nordsjælland, et mod Viborg FF og et mod FC Vestsjælland, og de tre forsøg har Nicolai Stokholm, Thomas Dalgaard og Rasmus Festersen hver især omsat til scoring.

58 røde kort har AGF fået i deres tid i Superligaen, og et af dem er uddelt i denne sæson. Det tilfaldt Frans Dhia Putros i 1. spillerunde, da AGF tabte 0-2 til FC Midtjylland.

AGF har lavet et selvmål i denne sæson, det var i selvsamme kamp hvor Frans Dhia Putros blev udvist, altså i allerførste spillerunde, hvor Mikkel Kirkeskov med en scoring i eget net sendte midtjyderne på sejrskurs.

AGF er noteret for tre cleansheets i denne Superligasæson, det har givet to sejre og en uafgjort. Det var i kampe mod FC Vestsjælland (2-0), AaB (0-0) og Esbjerg fB (2-0).