Ståle: - God fodbold i 93 minutter og 52 sekunder

Afrikanere på pletten på Frederiksberg

Ståle Solbakken benyttede en kampfri weekend til at spille en træningskamp fredag på Nummer 10 mod FC Nordsjælland. Resultatet blev en 2-1-sejr til F.C. København - begge klubbens mål scoret af Dame N’Doye. Modstanderens mål bliver scorede af en anden afrikaner, nemlig Sibusiso Zuma som var tilbage på Frederiksberg i den røde FCN-trøje.

F.C. København startede med følgende elleve spillere:

Jesper Christiansen
Danni Jensen - Peter Larsson – Zanka - Niclas Jensen
Thomas Delaney - TK - Hjalte Nørregaard - Libor Sionko
Ailton - Dame N’Doye

Efter en åben start på kampen kom Byens Hold stille og rolig i gang og pressede FCN i en god periode i midten af første halvleg, hvor både Thomas Delaney og Libor Sionko kom med gode indlæg og angriberne havde en del muligheder. Dame N’Doye havde et par halve chancer før han scorede et flot mål i det 22. minut, efter bandespil med en energisk Libor Sionko som spillede Dame fri med målmanden.

Ailton havde også mange gode aktioner i kampen, og var uheldig med ikke at score efter han blandt andet ramte overliggeren to gange og havde et flyende hovedstød lige fordi mål. I den anden ende tog tilbagevendte Jesper Christiansen sig af de få chancer fra FCN’s side.

Hjalte blev skiftet ud i pausen og blev erstattet af Dominique Gomis - en senegalesisk spiller som besøger klubben i disse dage. F.C. København startede også anden halvleg bedst og efter få minutter blev en fremstormende Thomas Delaney fældet i boksen og der blev dømt straffespark. Men Ailtons godkendte spark blev godt reddet af ex-FCK-målmand Thomas Villadsen, som kom ind fra starten af anden halvleg for FCN.

Presset fortsatte og det var ikke ufortjent at FCK scorede til 2-0 efter 57 minutter. Det var igen Dame N’Doye som var på pletten efter flot forarbejde af Niclas Jensen. Den sidste halve time var en mere åben affære og FCN scorede deres mål med et kvarter tilbage. Zuma, (som Zanka og Peter Larsson ellers havde godt styr på) kom fri med Jesper C. i målet og han lobbede bolden over hoved på målmanden til slutresultatet 2-1.