3-0-sejr over AaB

Ragnar Sigurdsson var tilbage i startopstillingen efter at have afsonet karantæne, mens Pierre Bengtsson stadig mangler at afsone den anden af sine to karantænedage, og derfor spillede Christoffer Remmer igen – dog ikke venstre back, ligesom han gjorde det så fint mod SønderjyskE for to uger siden, idet han denne gang havde byttet side med Lars Jacobsen.

Oppe foran var Santin foretrukket som makker til Vetokele, og de to i forening skabte kampens første gode tilbud allerede i det 4. minut, men belgierens afslutning blev blokeret til hjørne. Gíslason skal også have sin del af æren for chancen, for efter at have tabt en duel til Würtz tilbageerobrede han bolden med det samme og slog den op til Santin. Og netop disse tacklinger og tilbageerobringer  var meget karakteristisk for den aggressive og koncentrerede indsats, som hjemmeholdet lagde for dagen i de første 45 minutter.

AaB gjorde det dog ikke let for københavnerne men stod kompakt i kæderne og tvang ofte Wiland og bagkæden til at starte angreb med lange bolde nede bagfra, men især Vetokele fyldte godt i luftrummet og fik ofte snittet boldene videre oppe på AaB’s halvdel.

Vi skulle dog hen midt i halvlegen før det igen trak op til scoring, da Santin halvtæmmede et indlæg i feltet, men i en svær position flugtede over mål. Brasilianeren kunne ellers med en scoring tangere Dame N’Doyes rekord som den mest scorende FCK’er nogensinde, når man tæller alle turneringskampe med.

Nordjyderne havde ikke voldsomt meget at byde på rent offensivt, men Anders K. Jacobsen kom pludselig frem til en kæmpe mulighed i det 24. minut, men Wiland var klar med en fremragende fodparade. Returbolden endte hos Kasper Risgård midt i feltet, som ikke fik trykket hurtigt nok af, og da skuddet endelig kom, ramte det en klubkammerat i offside-position inde foran.

Båret frem af den fremragende vokale støtte fra fansene fik københavnerne igen lagt udmærket tryk på, og præcis da uret passerede 29:59 hamrede Santin bolden på den ene opstander, efter at Claudemir havde fået bolden med forbi Würtz i en duel og spillet sin landsmand fri i feltet.

5-6 minutter før pausen gik Nicolai Jørgensen to gange efter at skrue bolden op i det lange hjørne, men uden at holde den langt nok nede, men i det 43. minut tog han hovedet til hjælp – og så kom løverne fortjent foran! Indlægget stod Christoffer Remmer for ude fra højrekanten, og det lå perfekt ind foran, hvor Nico steg til vejrs på kanten af det lille felt og headede bolden ned i græsset og ind bag Nicolai Larsen.

2. halvleg startede lidt rodet, og københavnerne fik ikke helt fastholdt det greb, de havde om spillet i slutningen af 1. halvleg. Efter en halv snes minutter protesterede nordjyderne vildt (og forgæves) for hands på Lars Jacobsen under et AaB-hjørne, men uden i øvrigt at gå i detaljer med denne eller andre situationer, noterer vi blot, at det ikke var den eneste gang, de 22 aktører – og fansene på lægterne – var utilfredse med Michael Tykgaards kendelser.

De efterfølgende 5 minutter indbragte da også et par kort for protester til Würtz og Nicolai Jørgensen, men midt i "snakkeriet" fordoblede hjemmeholdet sin føring, da Lasse Nielsen var uheldig at styre bolden i eget net efter en Gíslason-dødbold fra højre, som Ragnar Sigurdsson lidt tilfældigt styrede mellem benene på Kenneth Emil Petersen og ind på Lasse Nielsens ben.

2-0-føringen gav mere ro på tingene, selv om AaB svarede igen ved at flytte spillet højere op og lægge mere pres på i et forsøg på at vende slagets gang. Ståle sendte friske folk på banen i form af Toutouh og Braaten, der afløste Gíslason og Santin, mens AaB blandt andet sendte eks-FCK’eren Søren Frederiksen ind i offensiven i stedet for Rasmus Jönsson.

Trods meget spil formåede gæsterne dog ikke at komme frem til de helt store chancer, og mellem stængerne var Wiland stærk i luftrummet, selv om nordjyderne lagde mange høje folk ind i det lille felt på den håndfuld hjørnespark, de tilspillede sig.

Inde i Tykgaards overtid profiterede hjemmeholdet af den jyske satsning og øgede til slutcifrene 3-0. Igen kom lille Vetokele højest i en luftduel og headede bolden videre til Nicolai Jørgensen, der sled sig godt fri og spillede Vetokele fri i feltet, hvor han iskoldt udplacerede Nicolai Larsen.

Med sejren rykkede Byens Hold op i midten af tabellen og er nu kun to point fra AaB på 2. pladsen i denne usædvanligt tætte og jævnbyrdige Superliga, hvor turen i næste weekend går til Randers - efter en Champions League-udflugt til Istanbul midt i ugen!

Holdet: Johan Wiland – Christoffer Remmer , Olof Mellberg, Ragnar Sigurdsson, Lars Jacobsen (anf.)– Rúrik Gíslason (65.: Youssef Toutouh), Claudemir (82.: Thomas Kristensen), Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen – Igor Vetokele, César Santin (65.: Daniel Braaten)

Bænk: Jakob Busk, Kris Stadsgaard, Fanendo Adi, Christian Bolaños.