08.08.97 FCK-AaB 4-3

Dagens klip fra skattekisten af gamle klip er en mindeværdig målfest mod AaB fra 1997, hvor gode gamle navne som David Nielsen, Bjarne Goldbæk, Clement Clifford og Henrik Larsen var på pletten. Se det her og få hele historien herunder:

Efter en sløj 96/97-sæson, der kun blev reddet af pokalsejren over Ikast, så det bedre ud i starten af sæsonen 97/98, og efteråret blev mere end bare hæderligt. Det bød kun på to nederlag i 19 Superliga-kampe, og det første faldt først i 13. spillerunde. Pokalen gav sejre over Glostrup IF 32 og AGF, og i EC for pokalvindere slog vi Karabagh Agdam, inden vi røg ud til Real Betis.

Vi har valgt at vise efterårets mest målrige kamp, der stod i 3. spillerunde mod AaB. To hold, der ofte scorede mange mål i de indbyrdes kampe - især AaB, der have vundet sejre på 6-4, 5-2 og 4-0. Men denne gang kom de til København uden sejr i 14 Superliga-kampe i træk!

Hos Byens Hold var Kent Karlsson ny i trænersædet, og på spillersiden havde Karim Zaza havde overtaget målmandsposten fra Antti Niemi, der var solgt til engelsk fodbold, og Peter Nielsen var kommet til fra Gladbach. Desuden fik 20-årige Clement Cliford debut i startopstillingen, hvor han afløste en småskadet Todi Jónsson og fejrede det med et af vores fire mål - og med en saltomortale på David Nielsen-måden. Flik og Flak kaldte formiddagspressen dem...

Det kunne være blevet til mange flere mål, hvis ikke Jimmy Nielsen i AaB-målet havde stået en brandkamp, men den dygtige keeper (der to dage før kampen fyldte 20) måtte rejse hjem til Aalborg uden stadig at have vundet en kamp med AaB. Det skete først 14 dage senere, og nordjyderne endte sæsonen midt i tabellen, men vi snuppede bronzemedaljerne.

Musik: Upright Music ©