2-1-sejr efter lige kamp

Det blev til endnu en sejr i vinterens testkampe, den femte på stribe, da de norske mestre blev besejret 2-1. Knebent, men ikke ufortjent.

Vejrguderne smilede ikke ligefrem til de to mandskaber og de ca. 500 fremmødte tilskuere på Bane 3 på KB’s anlæg. Regnen silede støt og roligt ned over banen i samtlige 90 minutter, men det blev nu en ganske god og generelt jævnbyrdig træningskamp.

Løverne tog teten efter bare fire minutters spil, da Santander bankede en returbold ind efter at Kusk havde ramt stolpen med et hug. Der stod i det hele taget FCK på starten af kampen, selv om Rosenborg-anfører Mike Jensen et par minutter efter scoringen havde et nærgående forsøg, som gik tæt forbi. Siden udjævnede spillet sig dog mere, men det var generelt småt med chancer i de første 45 minutter.

I pausen kom Thomas Kaminski planmæssigt ind for Robin Olsen, og han fik mere at lave, eftersom nordmændene kom godt ud til halvlegen og dominerede det første kvarters tid. Det kastede også en udligning af sig, da Pål André Helland lidt uden for feltet opfangede en clearing fra Zanka og dundrede bolden flot i netmaskerne.

Midt i halvlegen skiftede Rosenborg tre mand ud, og de mistede lidt af den rytme, de havde haft i spillet, og langsomt men sikkert begyndte vi at få et overtag. Nicolai havde en udmærket chance, men skød tæt forbi efter godt forarbejde af Kvist, og Ludwig fik muligheden for et frispark uden for feltet, men skruede bolden over mål.

De store chancer udeblev dog, men et kvarter før tid tog Verbic sagen i egen hånd, afdriblede et par nordmænd og afsluttede med at sparke bolden i kassen til 2-1. Sloveneren havde vist flere gode detaljer før pausen, men havde ligesom de andre offensivspillere haft sværere ved at komme til noget efter pausen. Men denne smukke scoring fejlede absolut ikke noget!

Nicolai og Verbic gik ud umiddelbart efter scoringen og gjorde plads for Corner og Bashkim, og sidstnævnte fik bolden i netmaskerne, men blev desværre vinket for offside. Santander var centimeter fra at øge til 3-1, men måtte se sit forsøg reddet på selve målstregen.

I stedet fik Rosenborg presset godt på til sidst og havde et par halvfarlige afslutninger, som Kaminski imidlertid tog sig fint af, og vi holdt stand og kørte sejren hjem. Dermed blev det fem ud af fem mulige i testkampene – det tager vi gerne med, men som bekendt er det først om en uge, det for alvor gælder!

Holdet:
31 Robin Olsen (46.: 28 Thomas Kaminski) – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk, 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 7 Benjamin Verbic (75.: 9 Bashkim Kadrii) – 19 Federico Santander, 10 Nicolai Jørgensen (75.: 11 Andreas Cornelius)

Ikke benyttet: 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson, 15 Mikael Antonsson, 20 Christoffer Remmer, 34 Marcus Mathisen, 35 Aboubakar Keita