1-1 mod FC Vestsjælland

I sin comeback-kamp som cheftræner havde Ståle valgt at give comeback til den nigerianske forward Fanendo Adi, der for et par uger siden blev købt i slovakiske Trencin, og han fik traditionen tro blomster af Fanclubben før kick-off. Og der var da også en buket – og en øredøvende hyldest fra fansene – til Ståle himself.

Den gamle Beatles-klassiker ”Don’t let me down” gjaldede over højttalerne efter Ståles prematch-interview var blevet afviklet på storskærmen, og man må sige, at spillerne levede op til den opfordringen ved at skyde brystkassen frem og vise initiativ og selvtillid lige fra første fløjt.

Der var fart og tempo over hele linjen, og allerede efter 6 minutter gav det bonus, da Lars Jacobsen og Bolaños spillede 1-2 i højre side, så anføreren kom fri og kunne slå et perfekt indlæg ind foran, hvor Fanendo Adi dukkede op og pandede bolden stensikkert i netmaskerne. En drømmestart for den store nigerianer – og alle andre i PARKEN, der længtes efter sæsonens første sejr.

Vestsjællænderne fik ikke mange ben til jorden i kampens indledning, men træerne i PARKEN voksede ikke ind i himmelen, og som et lyn fra den skyfri himmel bankede Rasmus Festersen bolden i nettet efter et kvarters spil, om end Johan Wiland har sin del af skylden for, at den fik lov at gå ind.

Mestrene lod sig dog ikke slå ud og kørte optimistisk videre, men som ventet var Ove Pedersens velorganiserede mandskab ikke lige sådan at overliste. Løverne skabte dog en hel del i FCV-feltet, især via indlæg fra de meget angrebsivrige backs, der kom flittigt over kanterne og smed brugbare bolde ind over.

Omkring den halve time viste gæsterne kontra-tænderne, da Mellberg kiksede en pasning på midten, men Dennis Sørensen kom lige en anelse for sent til indlægget ved fjerneste stolpe og sendte bolden forbi mål. Minuttet efter fik Vestsjælland frispark nogle meter uden for feltet i venstre side, men Wiland tog sig sikkert af Michael Lumbs bløde inderside, og meget mere havde de ikke at byde på i det offensive før pausen.

På det efterfølgende angreb fik løverne frispark i præcis samme position, og Nicolai Jørgensen bankede et hårdt, fladt skud mod mål, som keeper Thomas Mikkelsen kun halvklarede, men med besvær fik hans holdkammerater afværget til et af mange hjørnespark fra løvernes venstre side. Efter at Lars Jacobsen havde taget sig af de første, var det denne gang Bolaños’ tur, og inde foran kom Mellberg højest, men headede lige over mål.

Syv minutter før pausen sendte TK hurtigt et frispark lige op i feltet til Nicolai Jørgensen, der fik lagt den videre til af Adi, og den store nigerianer viste, at han også er hurtig på fødderne, da han vendte rundt og resolut fik afsluttet, men bolden strøg desværre forbi mål.

Frem mod pausefløjtet pressede københavnerne ufortrødent på, og det kastede endnu en farlig dødbold af sig, da Gíslason blev nedlagt 5-6 meter uden for feltet midt for mål – men Bolaños frispark blev rettet af muren til halvlegens syvende og sidste hjørne, som Mellberg igen fik ram på, men igen måtte se gå over. Efter spillets fordeling var 1-1 ikke en helt retvisende pausestilling, men der var stadig god grund til optimisme…

Gæsternes Michael Lumb tegnede sig for 2. halvlegs første forsøg, men ellers var det hjemmeholdet, der fortsatte hvor de slap i 1. halvleg med et tungt og solidt overtag i spillet. En misforståelse mellem Wiland og Mellberg kunne dog have kostet dyrt nede bagved, men de to svenskere fik i fællesskab reddet kastanierne ud af ilden, inden der for alvor begyndte at lugte brændt i PARKEN.

Efter 56 minutter fik Nicolai Jørgensen løvernes første gode tilbud i halvlegen, da Gíslason spillede ham fri midt for mål, men Thomas Mikkelsen reddede. Minuttet efter brændte det på igen, da Bolaños slog et fint indlæg ind mod Adi, men en forsvarer fik clearet til hjørne.

Midt i halvlegen var det få centimeter fra en føring til hjemmeholdet, da Gíslason energisk sled sig forbi to mand i venstre side og fyrede af med retning mod den fjerneste stolpe, hvor Bolaños kom flyvende og var meget tæt på at styre bolden ind, men i stedet strøg den tæt forbi.

Efterhånden begyndte vestsjællænderne dog at melde sig ind i kampen igen, og Thiago Borges havde et nærgående forsøg lige forbi mål. Det var dog stadig mestrene, der styrede løjerne, og med 20 minutter igen blev Nicolai Jørgensen nedlagt en halv meter uden for FCV-feltet – men sendte selv det efterfølgende frispark over mål.

Med 17 minutter igen sendte Ståle Santin for Bolaños, og på det tidspunkt var kampen ved at åbne sig op, eftersom vestsjællænderne absolut ikke havde tænkt sig bare at parkere bussen i eget felt og fedte sig til et point. I stedet åbnede det sig til en mere åben slagudveksling med masser af chancer i det sidste kvarter.

Løverne fik endnu et frispark i farlig position, da Lumb nedlagde Santin lige uden for feltet, men heller ikke Pierre Bengtsson havde held til at sende den ind. En dobbeltudskiftning af Gíslason og TK sendte Pourié og Delaney på banen, og 4 minutter før tid fik Pourié sendt et glimrende indlæg ind fra højre, som Santin kom frem til midt i feltet, men han headede desværre lige på Mikkelsen.

Men så slog FCV kontra, og det var centimeter fra, at Borges fik sendt en flad afslutning inden for stængerne, men heldigt for hjemmeholdet strøg den lige forbi. Kort efter var det målscorer Festersen, der var tæt på at overrumple Wiland med et langskud, men keeperen fik blokeret med benene, efter han havde kastet sig til højre.

Så selv om hjemmeholdet pressede på i de fire minutters overtid, godt opildnet af et flot fremmøde på 18.778 tilskuere, så red vestsjællænderne stormen af og kan med god ret sige, at de fortjente det ene point, selv københavnerne dominerede spillet i store perioder af kampen.

Holdet: Johan Wiland - Lars Jacobsen (anf.), Olof Mellberg, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson - Christian Bolaños (73.: César Santin), Claudemir, Thomas Kristensen (81.: Thomas Delaney), Rúrik Gíslason (81.: Marvin Pourié) - Fanendo Adi, Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: Jakob Busk, Kris Stadsgaard, Youssef Toutouh, Danny Amankwaa