FCK flag

Ugen der gik (12/2019)

VAVRO I SKRTELS FODSPOR
I ugen der gik fordoblede Denis Vavro antallet af landskampe for Slovakiet, da han startede inde og fik fuld spilletid mod både Ungarn og Wales i EM-kvalifikationen. Tidligere havde han "kun" spillet to venskabskampe mod Uganda og Sverige i januar 2017, og derudover har han spillet en håndfuld kampe for U21-landsholdet.

Men der er også en ledig plads i centerforsvaret nu, hvor Martin Skrtel har stoppet sin landsholdskarriere efter 102 optrædender i den slovakiske trøje.

"Jeg blev ked af det, for jeg har betragtet ham som en rollemodel, siden jeg var ung, og jeg ville gerne have prøvet at spille sammen med ham. Men han har truffet en beslutning, og den må vi acceptere. Jeg vil gøre mit bedste for at komme på holdet. Landstræneren ringede til mig, før jeg blev udtaget og spurgte, hvordan jeg havde det. Jeg fortalte ham, at jeg spiller alle kampe for FC København, og at jeg er klar til at slå ihjel for en plads på landsholdet," sagde Denis til cas.sk inden de EM-kval.kampe (kilde: TIPS Bladet).

Denis Vavro
Denis Vavro har tackles Wales' Daniel James. Foto: Michael Steele, Getty Images


PÅ FÆRGEN EN TIME FØR KICKOFF
Torsdag aften gik turen til det fine Olympia i Helsingborg, som blev renoveret for et par år siden, og en træningskamp mod det nyoprykkede mandskab, der er tilbage i Allsvenskan.

Det var heldigt, at spillerbussen valgte at køre via Helsingør-Helsingborg-færgen, for et større trafikuheld skabte lange køer på motorvejen ved Avedøre Holme og kunne måske have betydet, at kampen helt havde måttet aflyses. Til gengæld missede bussen den planlagte færgeafgang, så man først lagde til kaj godt en time før kick-off. Heldigvis er der ikke så langt gennem byen til stadion, og de venlige værter tilbød endda også at udsætte kampen ti minutter, men vi fastholdt dog kickoff kl. 19.

Helsingborg- og FCK-spillerne hilser på hinanden


WÜRTZ STOPPER TIL SOMMER
Rasmus Würtz stopper i AaB til sommer, meddeler klubben på sin hjemmeside. 35-årige Würtz har rekorden med flest Superligakampe nogensinde (447) - heraf 18 for FCK.

I alt spillede han 33 kampe for Byens Hold fra sommeren 2007 til december 2008, men han nåede aldrig at score for os.

Rasmus Würtz
Würtz i sin første FCK-hjemmekamp i juli 2007 over for Viborgs "håndboldspiller" Rúrik Gíslason. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


BIDSTRUP HAR FORLÆNGET
I januar 2018 solgte vi den 16-årige midtbanespiller Mads Bidstrup til RB Leipzig, hog nu har Mads - der fyldte 18 for en måneds tid siden - forlænget med tyskerne til sommeren 2023. Mads spiller p.t. for klubbens U19-hold.

Mads Bidstrup
Mads Bidstrup i en testkamp mod Chelseas U19-hold i juli 2017. Foto: FCK.DK


FORÅRSDEBUT FOR B1903 OG KB
B1903 sluttede efteråret af med tre sejre på henholdsvis 5-0, 4-1 og 4-0 - men i lørdags fik de selv en øretæve på 0-5 ude mod Tårnby FF, der ligger nr. 2 i Københavnsserien. Lørdag tager 03'erne imod PI Fodbold (Politiet) 13.00 hjemme på klubanlægget på Lyngbyvej.

Det gik lidt bedre for KB, der spillede 1-1 med Skjold, som ligger sammen med B1903 og KB i det tætte felt lige over nedrykningsstregen. Jonathan Grumme bragte KB foran efter 19 minutter, men tyve minutter før tid udlignede Skjold. På lørdag den 30. marts spiller KB lokalopgør mod FB kl. 13.45 på Frederiksberg Idrætspark.


U19 OG U17 VIDERE I POKALEN
Onsdag vandt U19 5-3 ude over HB Køge i pokalen. I næste runde venter Næstved hjemme den 24. april. Samme dag vandt U17 2-0 ude over Vallensbæk IF, men modstanderen i næste runde kendes endnu ikke.

Holdene var ikke i kamp i deres respektive ligaer i ugen der gik, men begge spiller på lørdag ude mod FC Nordsjælland på Right to Dream Park. U19 spiller kl. 13, og U17 kl. 15.30.


OLDBOYS SÆSONDEBUTERER 1. APRIL
Det er ikke en aprilsnar... de gamle ben er klar til endnu en sæson, hvor endnu et mesterskab skal forsvares. Oldboys lægger ud hjemme mod BSF på mandag kl. 20.45 på KB's anlæg.

Oldboys danske mestre for 5. år i træk
Holdet der sikrede DM-guldet i november 2018