Julian Kristoffersen

Riemer: En meget moden præstation

U19-holdet fra School of Excellence leverede i går eftermiddags en rigtig flot præstation, da de besejrede FC Portos U19-hold med 3-1 på Østerbro Stadion. Det var også en meget glad og stolt Brian Riemer vi fangede umiddelbart efter sejrssangen i omklædningsrummet:

- Jeg synes vi kontrollerer kampen godt, og de vælger en lidt tilbageholdende indgangsvinkel til kampen, i kraft af at de har et uafgjort resultat de er glade for. Så vi dominerer egentlig fint og skaber også et par chancer før pausen, hvor Henrik Bellman skyder over på en stor mulighed, og Mads Roerslev har et skud i sidenettet. Så vi har stor fortjeneste af 1. halvleg og kunne gå tilfredse til pausen, hvis vi ikke lige havde fået en kold spand vand i hovedet, da de scorer i sidste sekund, sagde Riemer om de første 45 minutter.

- Hvad siger du til spillerne, når de kommer bagud på den måde efter at have spillet rigtig godt?

- Vi ved i pausen, at Brugge fører 3-0 over Leicester, og det betyder, at vi ikke engang kan bruge et kryds til noget, vi er nødt til at vinde. Så vi er enige om, at vi fortsætter i vores formationer, men at vi skal være mere aggressive frem ad banen, og det synes jeg, vi lykkes rigtig godt med lige fra start af. Og så er det klart, at når målene kommer, får vi mere og mere tro på det. Og jeg synes alt i alt at det er en fuldt fortjent sejr, og på mange måder et godt signal om hvor det her hold er på vej hen af.

- Det var tydeligt at se forskel på holdet i forhold til f.eks. den første kamp nede i Porto, hvor vi bliver løbet lidt over ende i 2. halvleg og taber 1-4?

- Ja, specielt på det taktiske og fysiske plan. Jeg synes taktisk det er en rigtig moden præstation, hvor vi forsvarer os rigtig godt og vi giver næsten ingen chancer væk, bortset fra et par dødbolde til sidst. Vi viser også i dag, at vi fysisk kan matche dem gennem hele kampen og endda også overmatche dem i nogle faser af spillet. Og så skal man altså huske, at det er et af Europas bedste hold på U19-niveau, vi lige har spillet mod, så at vi kan vinde 3-1 her i så presset en situation, hvor vi skal bruge en sejr, det er noget vi virkelig kan være stolte af, slutter Brian Riemer.

Situationen i gruppen
Med sejren er U19-holdet - ligesom førsteholdet - ubesejrede på hjemmebane i gruppen efter 0-0 mod Brugge (en kamp, de kunne og burde have vundet) og 3-2 mod Leicester. Men det kræver en sejr i Brugge for at gå videre fra gruppen, hvor nr. 1 går direkte til 1/8-finaler, mens nr. 2 skal spille play-off om en plads.

Vinder vi dernede, går vi forbi Brugge på bedre indbyrdes opgør, men må stadig nok nøjes med 2. pladsen, for Porto skal bare have uafgjort hjemme mod Leicester for at sætte sig på 1. pladsen.

Vores afgørende kamp spilles onsdag 7. december, kl. 14 på Stadion Schiervelde i Roeselare ca. 40 km syd for Brugge.

>> Se stillingen i Youth League gruppe G her

>> Se højdepunkter fra 3-1-sejren over FC Porto her

>> Se matchfacts, kampreferat og billeder her