Niels-Christian Holmstrøm gør status - Del 2

Her følger Del 2 af interviewet med Niels-Christian Holmstrøm.

Hvordan forholder du dig til mediernes kritik af klubbens spillestil?

- Jeg har naturligvis noteret mig, at enkelte medier har forsøgt at køre noget, der til forveksling har lignet en kampagne, som har haft til formål at nedgøre F.C. Københavns spilstil, herunder vores træner. Det bedrøver mig og det undrer mig. Denne kritik er faglig inkompetent. At have en god organisation er nødvendig for at den enkelte spiller kan udfolde sig og holdet kan spille kreativt fodbold. Hvis ikke man har en organisation, en struktur og en spillestil, så kan man heller ikke improvisere, og vi har et basisspil som netop skal give den tryghed, der giver spillerne mulighed at kunne udfolde sig individuelt og improvisere.

- Måske har vores trænerteam været for dygtige og spillerne har opdaget at de faktisk kan vinde mange kampe uden personlig at investere så meget i nærkampene! En 70-80% indsats har været nok til at vinde kampe, og denne sovepude skal vi naturligvis have fjernet under spillere.

Har vi ikke været meget uheldige med skader i år?

- En af de ting man ikke har hørt FCK klage sig over er antallet af skader, men vi må notere på minussiden, at 2003 har været et år med en del modgang på dette område. Det startede i foråret med langvarige skader til vores to danske landsholdsspillere Thomas Røll og Martin Albrechtsen, som utvivlsomt var medvirkende til at vi havde en vanskelig periode specielt over påske. I efteråret har vi desværre måttet notere langvarige skadesfravær fra så markante spillere som Erik Mykland, Todi Jónsson, Christian Lønstrup, Sibusiso Zuma, Jörgen Pettersson, Ole Tobiasen og Urmas Rooba. Den liste rummer nogle af klubbens allerbedste spilere, som skulle gøre en forskel når kampene står på vippen. At undvære så mange spillere i så lang tid i en periode hvor vi har haft mange kampe er naturligvis noget der kan mærkes. Det er også nogle fravær, som i sidste ende kan være medvirkende årsag til at en kamp på hjemmebane ender uafgjort i stedet for med en sejr. Det har uden tvivl kostet minimum 5-6 point på kontoen og måske også en exit fra Europa.

Det må være tilfredsstille for dig at se de unge spillere komme frem, når vi haft nøglespillere skadet?

- Ja, det har været meget opløftende. Bo Svensson har efterhånden etableret sig som forsvarsstyrmand og har haft en fantastisk sæson. Det er egentligt forbløffende, at han ikke har været fremhævet mere efter en meget stabil og kompetent indsats. Hjalte Nørregaard fik sit gennembrud i slutningen af sidste sæson og har fortsat sin opadgående formkurve i efteråret - senest i Erik Myklands fravær på den centrale midtbane, hvor han har vist store prøver på sit talent. Martin Bergvold har igen fået spilletid i denne sæson og han er utvivlsomt en spiller som går en lovende fremtid i møde. Det viser, at bag stjernenavnene i F.C. København er der en spændende talentmasse af spillere af egen avl med landsholdspotentiale.

Vi er mange som er ivrige efter at vide hvordan du ser på vores nuværende spillertrup. Kan vi forvente forstærkninger?

- Vi har sagt farvel til Peter Nielsen som i 2003 har været en samlende kraft både på og udenfor banen, og vi skylder Peter stor tak for sin indsats. Han efterlader naturligvis et hul, og vi har naturligvis overvejet om truppen indeholder spillere som kan udfylde hullet eller om andre spillere kan - det kan jeg ikke udtale mig yderligere om på nuværende tidspunkt. Til det billede hører også at Erik Myklands skade giver os lidt bekymringer. Hvis han ikke bliver fit til foråret, så har vi to rutinerede midtbanespillere som ikke er til disposition mere. Så hvis vi kigger på vores nuværende spillertrup har vi stadigvæk nogle spørgsmålstegn på midtbanen.

- Vi er vel dækket ind i det centrale forsvar med Bo Svensson, Martin Albrechtsen, Bora og Christian Traoré og vi kan også benytte Ole Tobiasen i midten, vi er også godt dækket ind på målmandsposten. Vi har lige købt Álvaro Santos og jeg er meget tilfreds med at både Jesper Bech og Peter Møller har forlænget deres aftaler. Sammen med Zuma og Todi Jónsson har vi dygtige offensivspillere som kan supplere hinanden.

- Men vi er p.t. sårbar på vores backpladser. Tomas Antonelius er stoppet, Ole Tobiasen har været væk i en periode, Urmas Rooba er ude i foråret med en korsbåndskade, og det gør at vi kan løbe ind i problemer hvis Peter Christiansen og Ole Tobiasen bliver skadede. Lige nu er vi nødt til at bruge nødløsninger på disse pladser hvis vi får skader, og det er ikke optimalt.

- Men lad os lige se tiden an, vi har trods alt 1½ måneder før transfervinduet lukker.