Diogo Goncalves

Rekordmange indskiftermål

Da Diogo Goncalves i går scorede til 3-0 i Silkeborg, var det 15. gang, at en indskiftet FCK-spiller scorede i denne Superligasæson.

Portugiseren kom på banen efter 75 minutter samtidig med Viktor Claesson, som lagde op til målet med en fornem hælaflevering.

Ifølge OPTA/Statsperform, som blandt andet leverer data til superliga.dk, har kun Randers FC (i 2022/23) præsteret samme antal indskiftermål i de seneste 15 sæsoner.

Vores 15 Superligamål af indskiftere fordeler sig på 10 kampe og er scoret af 11 forskellige spillere.

Dertil kommer, at fem af de samme spillere også har scoret otte indskiftermål i vores pokal- og Champions League-kampe. Se den samlede oversigt nedenfor, der viser hvornår spilleren er indskiftet, hvornår han har scoret og til hvilken stilling i kampen.

Iøjnefaldende indskiftermål
Roony Bardghji har scoret flest indskiftermål (4) og er den eneste, der har scoret dem i både Superliga, pokal og Champions League.

Alle Roonys fire mål springer også i øjnene, fordi de havde afgørende indflydelse på slutresultatet: to Derbymål, der vendte 1-2 til 3-2, sejrsmålet i den vilde Unitedkamp samt det enlige mål i FCM-pokalkampen.

Claessons mål i Prag havde også vital betydning, da de sikrede den straffesparks-konkurrence, der sendte os i playoff.

Men alle mål tæller selvfølgelig, og uden Orri Óskarssons indskifter-hattrick havde vi heller ikke slået AGF forrige søndag - og flere andre mål, som ikke var kampens sidste, bidrog til at vende kampe, hvor vi var bagud. Og sådan kan man blive ved...

Hurtigste indskiftermål
Vores hurtigste indskiftermål denne sæson blev scoret efter cirka tre minutter på banen: Lukas Lerager og Andreas Cornelius i henholdsvis hjemme- og udekampen mod OB samt Diogo Goncalves i hjemmekampen mod Lyngby.