Youssef Toutouh: Lever som jeg altid har drømt om

Spillerne: Det får vi at spise juleaften

I aften er det Juleaften. Og rundt omkring i hjemmene bliver der fortæret kilovis af flæskesteg og and. Det er dog ikke alle vores spillere, der sværger til de traditionelle retter. For med en masse udenlandske spillere fra nær og fjern, så er det nogle ganske varierede julemenuer, der bliver spist af drengene. 

- Vi plejer at fejre sådan en typisk svensk jul. Det bliver med juleskinke med tilbehør til. Det er sådan en klassisk spise. Vi skal fejre aftenen med familien, så det glæder vi os til, siger Pelle Nilsson, hvis belgiske holdkammerat Steve De Ridder også fejrer jul med familien. 

- Vi har ikke de samme, traditionelle juleretter, som I har i Danmark. Vi spiser noget vildt, hjortekød eller lignende, med sovs og kartoffelkroketter. Det kan også være noget helt andet. Og så får vi lidt vin til, siger Steve De Ridder. 

Den mest alternative julemad står vores islandske spiller, Rurik Gislason, for. Han varmede op allerede i går med en noget speciel – men traditionel - spise. 

- Juleaften skal jeg være hjemme i Island. Mine søskende har fået børn og fejrer det med deres familier, så det bliver nok mig alene med mine forældre. Vi går i kirke først, og så spiser vi hamburgerryg juleaften, derefter læser vi julekort og åbner gaver. 1. Juledag spiser vi røget lam. Men det særeste er vel nok det, vi spiser Lillejuleaften. Her spiser vi noget, der hedder Skata. Det er rokke, som lugter virkelig virkelig dårligt. Historien siger, at den ligger i tis flere måneder, inden vi spiser den, men det er sådan en traditionel islandsk spise. Min far bruger nærmest gasmaske, når den skal tilberedes, inden vi spiser den. Så grimt lugter det. Det smager sådan set heller ikke særlig godt. Men hvad gør man ikke for at holde fast i traditionerne, siger Rurik Gislason. 

Når det kommer til vores danske spillere, spiser de den traditionelle danske julemad. Også dem med udenlandsk baggrund. 

- Vi hygger os selvfølgelig som alle andre danskere. Vi spiser faktisk også and, siger Youssef Toutouh, der har marokkansk baggrund. Hans unge holdkammerat med ghanesiske aner, Danny Amankwaa, spiser også traditionel dansk mad. 

Det gør Christoffer Remmer også. Han fejrer både Lillejuleaften og Juleaften. Sidstnævnte i trygge rammer hos sin mormor. 

- Det foregår altid hos min mormor, der laver juleand og flæskesteg med brune og hvide kartofler, rødkål og brun sovs med hele svineriet. Sådan er det hvert år, og det er fantastisk, siger Christoffer Remmer.