Diogo Gonçalves

Kampreferat: Spænding til det sidste

Det ligner en bjergetape i Tour de France, men det er bare et billede af, hvordan sæsonpremieren udviklede sig i Lyngby, inden løverne kunne gå fra banen med alle tre point:

MatchMomentum

Men det var ikke langt fra, at Lyngby havde lavet endnu en ”escape” – ikke helt på højde med forårets mirakuløse redningsaktion, men fra at have været på vej ned i sækken med 20 minutter igen, viste de kongeblå igen, at de aldrig giver op.

De to hold
Vi var mange, der havde glædet os til sæsonpremieren, og dommer Sandi Putros kunne heller ikke vente, så han fløjtede spillet i gang, mens stadionpersonale stadig gik inde på banen og fejede konfetti af græsset nede i det ene hjørne...

Spillerne går på banen

Vi startede med Grabara – Jelert, Vavro, Lund, Diks – Lerager, Clem, Falk – Larsson, Cornelius, Diogo, og de blev mødt af et aggressivt Lyngby-hold, som fik en ganske stor chance allerede i fjerde minut.

Pascal Gregor kastede et langt indkast fra højre, som Cornelius headede ud i feltet, og fra 12-13 meter bankede Sævar Magnusson bolden lige på Grabara.

Efter de første 5-6 minutter kom vi bedre med, mens Lyngby for en stund havde usædvanligt mange boldtab. Efter 12 minutter var Diogo tæt på, men skuddet strøg tæt forbi Lyngby-målet.

Lyngby-mål offside efter VAR-tjek
Og bedst som vi var ved at komme i gang, slog hjemmeholdet til på en kontra med en lang bold frem mod Frederik Gytkjær. Vavro headede den væk, men Alfred Finnbogason opsnappe den, og hans afslutning lidt uden for feltet strejfede Valdemar Lund, så den snød Grabara og gik ind tæt op ad stolpen. Et VAR-tjek viste dog, at der var (hårfint) offside på Gytkjær i opspillet, så vi slap med skrækken.

Kamil Grabara

Midt i halvlegen skød Gytkjær tæt forbi stolpen, og lidt efter den halve time fik Lyngby frispark i en god position lige uden for vores felt, men Sævar Magnusson sendte dødbolden i muren.

Indtil da havde vi haft svært ved at få greb om spillet og komme til chance, men fik nu bedre fat og havde mere og mere spil på deres banehalvdel. Men først i det 40. minut satte vi Kikkenborg på prøve, da Jelert fandt Jordan lige uden for feltet, men han skød lige på keeperen.

To minutter senere fik Diks en stor hovedstødschance tæt under mål på en Diogo-dødbold, men flaget var oppe for offside, da hollænderen headede lige på Kikkenborg.

Valdemar headede 1-0 ind
Den blå himmel over Lyngby var afløst af blytunge regnvejrsskyer, da Diogo skruede et hjørne ind fra venstre side, og Valdemar Lund fandt det helt rigtige løb og headede relativt uhindret bolden over i det lange hjørne til 1-0.

Valdemar Lund

I tillægstiden bankede Larsson også bolden på overliggeren fra spids vinkel, og vores glimrende afslutning på halvlegen gav gode løfter om 2. halvleg.

Umiddelbart kom Lyngby dog bedst ud efter pausen, og efter syv minutter havde wingbacken Kolbeinn Finnson en god chance, men skød i sidenettet efter forarbejde af Tochi og Gytkjær.

Diogo til 2-0 på straffe
Siden fik vi godt fat igen, og nogle minutter senere førte et fint opspil i venstre side til, at Tobias Storm hægtede Diks i Lyngby-feltet, og Diogo var sikkerheden selv fra 11-meter pletten og øgede til 2-0.

Lyngby svarede hurtigt igen med en stor dobbeltchance efter en times spil, men først reddede Grabara fra en helt fri Finnbogason, hvorefter de sparkede returbolden over mål.

De næste ti minutter kunne vi have øget til 3-0, dels ved et Diks-gennembrud, og dels da Cornelius spillede Jordan fri i udkanten af feltet, men svenskeren sendte bolden lige over mål.

Kevin Diks

Lyngby skabte ny spænding
Det lignede nu mere og mere en kamp, som vi kunne køre sikkert hjem, men Lyngby ville det anderledes – og i 71. minut skabte de ny spænding, da Finnbogason scorede i to forsøg efter et opspil, hvor vi kom for sent i flere omgange. Først styrede islændingen et fladt langskud på stolpen, hvorefter han selv sparkede returbolden ind.

Set over kampen som helhed var reduceringen ikke ufortjent, men det kom på et ærgerligt tidspunkt (for os), for Lyngby lugtede løveblod og pressede mere og mere på.

Roony havde allerede afløst Jordan, og Johannesson kom også ind for Diogo, og i 82. minut kunne de se Finnbogason hamre en kæmpe chance lige over mål fra 9-10 meters afstand.

Det blev mere og mere hektisk og mindede til tider om ren overlevelse, hvor vi bare lossede bolden væk, når muligheden bød sig.

Højlund-tvillingerne på banen
Midt i disse trængselstider fik vi to Superliga-debutanter på banen, da Neestrup sendte både Oscar og Emil Højlund ind for Lerager og Cornelius. For Oscar var det officiel FCK-debut, mens Emil fik indhop i de to PSV-kampe sidste forår.

Oscar og Emil Højlund på banen i Lyngby

Lyngby pressede stadig, men først i femte og sidste tillægsminut brændte det for alvor på, da Gytkjær og Magnusson nærmest stod i kø for at prikke bolden ind fra få meters afstand, men det lykkedes Grabara at slå den væk i sidste øjeblik.

Tættere kunne de næsten ikke komme, men de nåede heller ikke mere, før fløjten lød for sidste gang, og for blot anden gang i syv sæsoner vandt vi dermed en sæsonpremiere. Men uha… det holdt hårdt!