Ugen der gik

Ugen der gik

Ugen der gik uden point... 
Denne spalte så dagens lys den 23. juli sidste år, og for første gang siden da, må vi se tilbage på to nederlag i ugen der gik. Indtil i onsdags havde sæsonens første 53 kampe kun budt på 2 nederlag til Leicester og Ajax.

Sidst vi tabte på dansk græs var i Hobro i maj 2016, hvor mesterskabet også allerede var afgjort. Ellers skal vi tilbage til marts 2016, hvor vi tabte 0-2 til FC Nordsjælland i Farum.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

To nederlag i træk er ikke hverdagskost, men dog ikke noget særsyn. Og slet ikke for de mange, der har været med siden 90’erne. Nogen vil nok indvende, at dengang var der heller aldrig noget særligt på spil… 

Vi skal dog kun tilbage til august 2014, hvor vi til gengæld tabte fire kampe i streg - to til Leverkusen i CL-kvalen og to hjemme til Hobro og FC Midtjylland. Men det var trods alt første gang siden 1996, at vi tabte fire i træk, og dengang var det endda fire Superliga-kampe.

Rekorden lyder på fem nederlag i træk i sommeren 1993, hvor vi tabte alle fire TOTO Cup-kampe efter også at have tabt sæsonens sidste hjemmekamp mod AaB med 4-6. Og ja, det var den sommer, hvor førsteholdet tog på træningslejr i USA, og vi måtte låne spillere fra højre og venstre til en af TOTO Cup-kampene hjemme mod Lausanne...


Ankersen opereret
I første omgang var det ikke til at se, hvad der egentlig var sket med foden, da den dobbelte målscorer lå på briksen i omklædningsrummet under MCH Arena. Men torsdagens undersøgelser afslørede som bekendt en brækket fod, og Peter blev opereret lørdag. Det gik planmæssigt, så nu er det bare at væbne sig med tålmodighed og gå i gang med genoptræningen.

Men Peter tager det med oprejst pande: "What doesn't kill you, makes you stronger - I'll be back after a short break", meldte han forleden ud på sin Instagram-profil.

Det er forårets tredje fod-brud, efter at både Thomsen og Falk også er blevet opereret for de såkaldte træthedsbrud.



Eks-FCK'ere

Erik Mykland
Mellem jul og nytår fortalte Ugen der gik, at Erik Mykland havde fået et trænerjob i projektet “Flyktningkompis”, hvor han træner unge flygtninge og unge nordmænd til et hold, der skal spille med i verdens største ungdomsturnering, Norway Cup.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Nu kan du høre mere om dette og meget andet fra Myggens liv i den norske fodboldpodcast P3 Heia Fotball. Den handler dog ikke så meget om hans tid i København, men han kommer naturligvis ind på sit legendariske langskudsmål mod OB - hans eneste i FCK-trøjen:

- Jeg havde aldrig skudt på mål, hvis den havde stået 0-0, fortæller den nu 45-årige Mykland og tilføjer: - Det er det flotteste mål i min karriere, og jeg har aldrig ramt bolden så godt før eller siden til træning eller kamp!

>> Gense Myggens drømmemål mod OB - ca. 4 minutter inde i denne video


Lyt til William
Også William Kvist har været i en podcast sidste uge, hvor han var gæst hos Mediano Special og talte en times tid om bl.a. klubbens præstationskultur, og hvilke metoder han selv bruger i hverdagen, bl.a. mentaltræning og meditation.

A propos William, så giver Unibet p.t. odds 9,50 på, at William for tredje gang i karrieren scorer i en pokalfinale. Og odds 21 hvis du tror han scorer kampens første eller sidste mål!

La Manga i 2006 - William prøver at fokusere på én ting ad gangen...
Foto: Carl Redhead, FCK.DK


U19
I lørdags måtte drengene skuffende rejse hjem fra Århus med et 1-3-nederlag efter tidligt at være kommet foran på et mål af Nicklas Røjkjær. Dermed ligger holdet nr. 3 inden sidste spillerunde, og det bliver nu mere end svært at vinde mesterskabet.

Med en sejr mod AGF kunne man selv have afgjort det, men nu skal topholdet Esbjerg tabe hjemme til AaB, og nr. 2 FC Midtjylland højst må få uafgjort i Århus - og så skal vi selv slå Brøndby.

Både Esbjerg og FCM spiller på lørdag, mens vores sidste kamp først er den 4. juni. Det skyldes, at holdet skal deltage i en international turnering i den kommende weekend.

Inden da spiller U19 dog pokalsemifinale på onsdag mod FC Nordsjælland.

Luka Racic i aktion i en kamp mod FC Midtjylland
Foto: FCK.DK


U17
Efter et flot efterår har det unge mandskab - der overvejende består af årgang 2001, dvs førsteårs U17-spillere - tabt pusten her i foråret, hvor det kun er blevet til en enkelt sejr. I ugen der gik tabte drengene 2-1 til HB Køge efter at Marcus Porsgrunn reducerede 8 minutter før slut.

Ligesom U19 er holdet i pokalsemifinalen og møder også FC Nordsjælland - det foregår tirsdag kl. 18.30 på Right To Dream Park i Farum.


Old Boys
KB/FCK’s Old Boys vandt i mandags 3-1 ude over AB, som er de nærmeste forfølgere i Old Boys Øst-rækken. Efter seks runder har KB/FCK stadig max-point - og allerede dobbelt så mange point som akademikerne! Holdets topscorer, Clement Cliford, kom på tavlen igen, og det samme gjorde Daniel Jensen og Rasmus Pedersen.

I aften tager Old Boys imod Greve på KB’s kunstgræsbaner - kick-off kl. 20.30 - og præcis en uge senere kommer Lyngby på besøg samme sted.



Sagt og skrevet om FCK

Jakob Poulsen, FCM, til Ritzau:
- Det bunder selvfølgelig i smålighed og drillerier fra vores side, at vi synes, det er så fedt, at FCK ikke går ubesejret gennem sæsonen. Selvfølgelig synes jeg, det er fedt.

David Nielsen til Lyngbys hjemmeside:
- Spillerne er ekstremt klar og tydelige og fokuserede. Vi går ind fra starten af kampen og dominerer, og vi spiller i deres pres og skaber chancer fra starten af, og vi holder dem fra de store muligheder, så i dag var en perfekt dag på Lyngby Stadion både på og uden for banen.



Nostalgi
Nej, det er ikke optakten til torsdagens pokalfinale - det er bare et klip fra et FCK-kampprogram i foråret 1993...