Første træningsdag i det nye år

Første træningsdag i det nye år

Spillerne var i dag tilbage på træningsbanen, og blandt de mange velkendte ansigter var der også et enkelt nyt i form af Uros Matic. Der kommer dog snart et nyt ansigt mere, men vedkommende bliver først præsenteret kl. 13.15 og var ikke til stede ved formiddagstræningen.

Uros Matic havde set Telia Parken før, da han var her i december for at underskrive kontrakten, men i dag mødte han holdkammeraterne og hele staben for første gang:

- Det var fint, og drengene tog godt imod mig, og jeg har også talt en del med Pavlovic om klubben. Jeg har bare holdt ferie hjemme i Beograd og været sammen med min familie, og så havde jeg en meget lang tur til København forleden. Jeg tog hjemme fra ved 9-tiden om morgenen, men ankom først ved 22-tiden på grund af sne og forsinkelser. Det er virkelig vinter i Serbien med temperaturer omkring minus 15 grader, så jeg var meget overrasket over at komme hertil og opdage at det ikke er koldere, grinede Uros efter sin første træningssession med klubben.

- Min kone og min søn på to et halvt år er ikke rejst med endnu, de kommer først efter vores pre-season, så selvfølgelig savner jeg dem, men sådan er fodboldverdenen. Det skal nok gå, forsikrer Uros, der allerede en af de nærmeste dage skal ud og se på lejligheder, så han hurtigt kan finde sig til rette i Hovedstaden. Her får han hjælp af klubbens faste “integrationsminister” Karina Danielsson, som i mange år har været en uvurderlig hjælp for nye spillere, der kommer til klubben.

De serbiske kuldegrader var dog ingenting i forhold til Tom Høglis vinterferie hjemme i Tromsø. Han kunne en dag notere minus 27 grader, men det er jo også tættere på Nordpolen end på Telia Parken… Målmandstræner Anton Scheutjens kunne også tale med om kuldegrader, for traditionen tro tilbragte han og familien julen i de østrigske alper, og her var man også nede omkring minus 20 grader - plus (eller rettere minus) chill-faktoren på vej ned af  pisterne! Men ellers har de fleste af spillerne ferieret og holdt formen ved lige under varmere himmelstrøg.

Federico Santander var klar til at træne med igen efter den forstrækning, der holdt ham ude i slutningen af efteråret, så de eneste, der ikke var på græs i dag var Danny Amankwaa og Benjamin Verbic. Danny er stadig ikke helt klar oven på sin knæskade, men det går planmæssigt. Verbic tager den også med ro her i opstarten efter den mindre operation, han gennemgik i december, men han håber selv at kunne begynde at træne med de andre, når truppen om et par uger tager til Dubai.

Verbic brugte i øvrigt en stor del af vinterferien på genoptræning, og han og Dave Cosgrave var bl.a. 10 dage i Qatar, hvor Verbic dagligt genoptrænede på verdens førende idrætsmedicinske klinik Aspetar.

Se flere billeder fra dagens træning ved at klikke på pilene i topbilledet.