Zanka tæt på en karantænedag

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN
F.C. Københavns 25 mål i Superligaen er fordelt på ni mål scoret med højrefoden, otte mål med venstrefoden og otte mål scoret på hovedstød.

Fem af de 25 mål i Superligaen er scoret i det lille målfelt, 17 mål i den resterende del af straffesparksfeltet og tre mål er scoret fra en position uden for feltet.

F.C. Københavns 25 Superligamål er fordelt 40%-60% på de to halvlege (10 mål i 1. halvleg, 15 mål i 2. halvleg).

Todi Jónsson er – med seks mål – den FCK-spiller, der har scoret flest Superligamål mod Viborg FF.

Olof Mellberg er den ældste målscorer i en Superligakamp mellem F.C. København og Viborg FF. Mellberg var 35 år og 363 dage gammel, da han den 1. september 2013 scorede i en københavnsk 4-1 sejr.

F.C. Københavns hurtigste Superligamål mod Viborg FF er scoret efter blot 37 sekunder af Cesar Santin. Det var den 24. november 2013, F.C. København endte med at vinde kampen 4-1.

Der er kun scoret et mål i Superligakampene mellem F.C. København og Viborg FF. Det blev scoret af Peder Henriksen i august 1996, og sikrede F.C. København det ene point, for da målet blev scoret, havde Kenni Sommer allerede bragt Viborg FF foran 1-1.

Der er uddelt seks røde kort i Superligakampene mellem F.C. København og Viborg FF. Fire af dem er givet til Viborg-spillere, mens FCK-spillere har fået de resterende to røde kort (Bo Svensson og Ailton Almeida).

F.C. København er blevet tildelt 10 ud af 16 straffespark i Superligakampene mellem F.C. København og Viborg FF. F.C. København har scoret på syv af de 10 forsøg, mens Viborg FF har misbrugt et enkelt af deres seks forsøg. Viborg FF’s misbrugte straffespark var tilbage i april 2016, hvor Robin Olsen reddede Jeppe Curths forsøg fra 11-meterspletten.

Andreas Cornelius er en scoring fra at indhente Alvaro Santas på FCK’s all-time topscorerliste i Superligaen. Santos har scoret 38 Superligamål, Cornelius 37…

Dommerudvikler: Henrik Nystrup Kragh

Jørgen Daugbjerg Burchardt har indtil videre dømt 37 kampe i Alka Superligaen, hvoraf de tre af dem har været med deltagelse af F.C. København.

Med Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer har F.C. København besejret SønderjyskE med 2-1, spillet 0-0 mod AGF og slået FC Nordsjælland med 2-0. I de tre kampe har Jørgen Daugbjerg Burchardt uddelt tre røde kort, to af dem til Daniel Jensen og Nicolaj Madsen fra SønderjyskE og det seneste af dem til Mathias ’Zanka’ Jørgensen (i 0-0 kampen mod AGF).

Som det kan udledes af ovenstående, har Jørgen Daugbjerg Burchardt aldrig tidligere dømt F.C. København mod Viborg FF.

KARANTÆNE-INFORMATION
F.C. Københavns strafpoint efter de første 11 runder:
20 strafpoint, Thomas Delaney (5 gule)
18 strafpoint, Mathias ’Zanka’ Jørgensen (3 gule)
12 strafpoint, Erik Johansson (2 gule)
10 strafpoint, William Kvist (2 gule)
4 strafpoint, Benjamin Verbic (1 gult)
4 strafpoint, Kasper Kusk (1 gult)
4 strafpoint, Peter Ankersen (1 gult)
3 strafpoint, Federico Santander (1 gult)

Spillere i karantæne til F.C. København – Viborg FF
- Ingen

Mathias ’Zanka’ Jørgensen fik et gult kort til seks strafpoint i sidste weekend, og Zanka er derfor blot et point fra en karantænedag. Næste gule kort vil derfor sende Zanka en tur i straffeboksen.

Gult kort giver 3 (mild forseelse), 4 (middel forseelse) eller 6 strafpoint (grov forseelse). Rødt efter to gule kort giver 13 point i tillæg. Direkte rødt giver 30 point i tillæg.