Facts om onsdagens kamp

Facts om onsdagens kamp

OM DOMMERNE
Kampens dommer er den 35-årige Stephan Klossner. Opgøres to linjedommere er Remy Zgraggen og Marco Zürcher, mens hvervet som 4. dommer er tilfaldet Sascha Amhof. Alle fire er fra Schweiz.

Der er ikke påsat mållinjedommere i 2. kvalifikationsrunde i UEFA Champions League.

Det er første gang Stephan Klossner dømmer F.C. København, og for den sags skyld også første gang han dømmer en dansk klub.

F.C. København har tre gange før haft schweizisk dommer i en europæisk kamp, og der er grund til at være klar onsdag aften, for da F.C. København tabte 0-3 til Linfield FC tilbage i 1993, da var dommeren Freddy Philippoz fra Schweiz.

Siden da er det gået noget bedre med schweizisk dommere, for i september 2008 blev det til en 2-1 sejr på udebane over FC Moskva med Carlo Bertolini som dommer, og i december 2009 vandt F.C. København med 3-0 på udebane over Sparta Prag med Sascha Kever som manden i sort.

KARANTÆNE-INFORMATION
Karantænereglerne i UEFA Champions League ganske kort. Skulle en spiller få et rødt kort, giver det normalt en enkelt karantænedag. I meget grove tilfælde kan det give to dage.

Det kræver tre gule kort at få den første karantænedag. Gule kort nulstilles efter playoff-runden og en karantænedag optjent via et gult kort i sidste playoff-kamp skal ikke afsones. Karantæne grundet et rødt kort skal altid afsones.

F.C. København har Benjamin Verbic i karantæne, dette takket være et mindre pænt sprogbrug i nederlagt til Jablonec. Faktisk takserede UEFA Verbic’ røde kort til to karantænedage, ergo er han heller ikke med i returkampen.

OM CHAMPIONS LEAGUE
Onsdagens kamp er den 1. kamp i 2. kvalifikationsrunde til UEFA Champions League. Returkampen spilles i næste uge, tirsdag den 19. juli, hjemme i Telia Parken.

Vinderen kvalificerer sig til 3. kvalifikationsrunde. Kampene i 3. kvalifikationsrunde er planlagt til at blive spillet den 26. og 27. juli med returkampe den 2. og 3. august 2016, men det skal bemærkes, at lodtrækningen til 3. kvalifikationsrunde finder sted allerede den 15. juli 2016, altså før returkampen mod Crusaders FC er spillet.

Taberen af de to kampe skal ikke spekulere mere på europæisk fodbold i år. 

Kilde: danskfodbold.com