William: Vil slutte karrieren i FCK

William: Vil slutte karrieren i FCK

I går var det William Kvists tur til at svare på spørgsmål fra vores Facebook-følgere, og her kan du bl.a. læse, at han ikke regner med at bruge 1 års-klausulen i sin kontrakt.

Her er et sammendrag af hvad William svarede på de forskellige emner, som spørgsmålene handlede om.

Om den centrale midtbane og hullet efter Amartey

- Regningen for de sidste to år i udlandet med meget fragmenteret spilletid og skiftende trænere har desværre nok gjort, at det tog mig længere tid at komme i omdrejninger i den FCK-stil, som jeg husker fra tidligere, men som også har ændret sig i forhold til 2010-11. Nu føler jeg mig i bedre fysisk fodboldform end længe, og derfor er jeg sikker på at både jeg og holdet får et rigtig godt forår.

Om Championship i forhold til Premier League og Alka Superligaen
- I Championship spiller man mere britisk som man kender det fra Tipslørdag, der bliver spillet mere på fysik. Der er mindre rytme i spillet, man spiller hele tiden hurtigt, hvor der i Premier League er mere variation i tempoet - meget stærkt med høj kvalitet, men andre perioder mere roligt. Det er nok den største forskel.

- Championship er også stærkere end Alka Superligaen - du kan bare prøve at sammenligne budgetterne, det borger trods alt for en vis kvalitet. De kan tiltrække nogle store spillere stadigvæk. Men jeg tror FCK ville klare sig godt i Championship og ligge over midten. Vi ville bare skulle klare os på vores fodboldtaktik og teknik, for på mange punkter vil vi nok blive mast fysisk over en lang sæson.

Om den bedste og mest betydningsfulde træner
- Mine to længste forløb har været med Ståle og Morten Olsen, og derfor er det de to, der har haft størst påvirkning på mig og min karriere. Og Ståle mest, fordi klubben har været min dagligdag.

- Men det er også interessant, at da jeg startede i Stuttgart var jeg ikke så glad i starten for træneren Bruno Labbadia, men i dag kan jeg se, at ud af de 10 trænere, jeg havde på de 4 år jeg var ude, var han faktisk den bedste af dem alle.

Om fritiden
- Min fritid går meget med min lille søn, og alle forældre ved hvor fantastisk dét er  Derudover bruger jeg min fritid på bl.a. mentaltræning, og få læst bøger, og på at lære lidt om fodbold set lidt mere oppefra, bl.a. via min bestyrelsespost i B 93.

Om klausulen i hans kontrakt
- Klausulen om at kunne rejse efter 1 år var kun tiltænkt i forhold til hvis jeg kunne få en mulighed i Premier League igen, som er den "højeste hylde", og hvor jeg synes det har været det mest spændende sted at være. Jeg fik kun kort tid i Premier League under Felix Magath, så det var nok det eneste jeg ikke var helt klar til at sige farvel til i sommer. Men nu hvor vi hverken har spillet europæisk med FCK eller jeg skal med til EM, så er det ikke et sandsynligt scenarie, så jeg arbejder ud fra - som jeg hele tiden har gjort - at det er FCK resten af kontraktperioden. Og det er jeg meget, meget lykkelig for.

- Jeg kan ikke forestille mig at slutte karrieren et andet sted end FCK. Umiddelbart har jeg ikke planer om at blive træner, jeg kan mærke at jeg ikke synes det er dér, det mest interessante arbejde inden for fodbolden ligger. Selvom jeg nok har samlet meget erfaring man kan bruge som træner.

Om at fortryde klubskifter
- Jeg fortryder dem ikke. På de tidspunkter, jeg traf mine valg, var de valg de rigtige. Men jeg havde da klart håbet at forløbet havde været bedre i alle tre klubber, det synes jeg selvfølgelig er ærgerligt. Fx tiden i Fulham, hvor jeg spiller de 3 første kampe under Meulensteen, og så kommer Felix Magath til, og så døde Fulham-eventyret... men det har tit været faktorer, jeg ikke har kunnet gøre noget ved, fx trænerskifter (jeg har haft 10 trænere på 4 år!). Det kan man som spiller ikke ændre på. Men nej, jeg fortryder ikke mine valg.

Om 2010-11-sæsonen
- For mig var den sæson kulminationen på mange års hårdt arbejde for at udvikle mig, blive bedre og spille den centrale midtbane, jeg gerne ville. Jeg kan huske, det starter ude mod SønderjyskE lige efter jeg kom hjem fra VM, hvor jeg kom ind på central midt i 2. halvleg, og vi vinder - og derfra går det bare slag i slag for mig og holdet. Den følelse at alting går op i en højere enhed, specielt efteråret, det var katalysatoren for mine udlandsophold. Jeg er meget stolt og taknemmelig for at være en del af den periode.

Om det største fodboldøjeblik i karrieren
- Der er mange at vælge imellem! Noget af det skelsættende var CL-kval.kampen i Parken mod Rosenborg. Vi spillede skide godt, vi vandt, og det blev starten mod den fantastiske sæson 2010-11, som blev skelsættende både for klubben og mange af de involverede. Efter den sæson røg mange fx til udlandet. Men udekampen mod Barcelona var i sig selv sådan "Wauw, er vi oppe i den her kategori nu!"


>> Se alle spørgsmål og svar på vores Facebook-side