Facebook-chat med Stephan

Facebook-chat med Stephan

Her kan du se et udvalg af Stephan Andersens svar på nogle af de mange gode spørgsmål fra vores Facebook-følgere, hvoraf en del selvfølgelig kredsede om Stephans skadesituation og hans fortid som Brøndby-spiller. Enkelte steder har vi sammenskrevet flere citater, der kredser om det samme emme.

Om skaden
- Det er bare at holde hovedet højt og tænke fremad og få det bedste ud af situationen. Jeg kan jo ikke gøre noget ved det, der er sket. Det er ærgerligt og irriterende, men man må få det bedste ud af det. Det går det som det skal, jeg kan støtte lidt på den, men der er selvfølgelig et stykke vej endnu. Jeg gør i hvert fald alt for at komme til at spille igen i denne sæson, og jeg tror og håber også at jeg bliver klar. Så må trænerne vurdere hvem der skal stå.

Om de andre målmænd puster ham i nakken
- Jeg synes der er en rigtig sund konkurrence, og vi er gode til at presse hinanden. Det er også vigtigt for at gøre os alle bedre. Hvis man føler sig alt for sikker på sin plads, så udvikler man sig ikke. Og trods min alder synes jeg også stadig jeg kan udvikle mig - så jo, jeg føler skam, at de puster mig i nakken.

Om Robin Olsens og Thomas Kaminskis kvaliteter
- Jeg har ikke set Robin så meget endnu, men Thomas har - i forhold til at han er ung - mange kompetencer. Han er god med fødderne, og han er rolig og reaktionsstærk. Han har faktisk alt det en målmand skal have for at være en topmålmand.

Om guldkampen i Alka Superligaen
- Som jeg ser det lige nu, er vores nærmeste konkurrent AaB. Hvis de kan fortsætte den stime de har været inde i, så bliver de rigtigt farlige. Men jeg  regner stærkt med, at vi vinder trofæet i år!

Om den første henvendelse fra FCK
- Jeg tænkte bare "fedt", for som fodboldspiller har man ambition om at spille på så højt niveau som mulig og vinde så meget som mulig. Jeg så det som en god mulighed for at blive dansk mester og spille Champions League, som jeg aldrig havde prøvet før. Som udgangspunkt er klubloyalitet ikke det, der betyder mest for mig, når jeg skal vælge klub, men det kommer nok lidt an på hvor man er i sin karriere.

Om hvordan han havde det med FCK, da han spillede i Brøndby
- Det var selvfølgelig altid kampe man så frem til, for det var vores største rival, og det var de største kampe i Danmark. Men jeg har aldrig haft et had-forhold til FCK.

Om hans forhold til fansene
- Jeg synes det er okay, jeg hører ikke rigtig noget fra nogen, og det tager jeg som et godt tegn.

Om risikoen for at blive ramt af kasteskyts fra Brøndby-fans
- Jeg vil ikke sige det påvirker mit spil, men jeg tænker selvfølgelig over det, hvis jeg får et romerlys i nakken, men det er ikke specielt fordi det er Brøndby, det ville være det samme i en europæisk kamp i fx Grækenland.

Om han altid har været målmand
- Der var vist et enkelt år som drengespiller, hvor jeg spillede venstre back (og også gjorde det glimrende), men jeg blev sat på mål fordi jeg fik at vide jeg skulle køle af - jeg havde for meget temperament til at rende rundt ude i marken...

Om hans idol som barn

- Som ung knægt var mit idol Peter Schmeichel, som det var for så mange andre målmænd på min alder.

Om hvordan man som ung knægt bliver en god målmand
- For det første skal man ku' lide det man går og laver. Synes det er sjovt og hygge sig med det. Og så skal man tro på sig selv. Hvis man har talentet og ærgerrigheden, så tror jeg det hele kommer af sig selv. Men det vigtigste er, at man har det sjovt med det man laver.

Om den bedste forsvarsspiller, han har spillet bagved
- René Henriksen, tror jeg. Ham har jeg spillet på landsholdet med. Han var nok meget undervurderet, men en utrolig klog og dygtig spiller.

Om Ronaldo og Messi
- Der var lige en enkelt kamp, hvor Ronaldo scorede på mig, men ellers har jeg haft ham nede i lommen de andre gange jeg har mødt ham. Jeg frygter ikke nogen, men Ronaldo må nok være den bedste fodboldspiller, jeg har mødt. Men jeg har ikke spillet mod Messi, og han er nok den modstander, jeg ville have mest respekt for.

Om han gerne vil til udlandet igen
- Det er jo aldrig forbudt at drømme, og jeg er i hvert fald ikke afskræmt af udlandet, men realistisk set skal der jo nok meget til på grund af min alder. Der er nok andre, der gør sig mere gældende i forhold til udlandet, men igen - man skal aldrig sige aldrig. Men jeg vil gerne slutte min karriere her i FCK.

Om hvilken klub han helst ville sælges til
- Hvis vi leger jeg selv kunne vælge helt, så skulle jeg til Real Madrid.

Om den mest intense kamp han har spillet
- Det var nok min debut på A-landsholdet. Ikke sådan "publikums-intens", men hvordan det var for mig selv. Det var mod Spanien i 2004 i Gijon, og vi tabte desværre 0-2.

Om hvad han vil lave efter karrieren
- Jeg har ikke rigtig lagt mig fast på noget endnu, men jeg bliver nok inden for fodbolden, men lige præcis hvad, det ved jeg ikke endnu. Jeg ved heller ikke hvad der sker når kontrakten udløber, måske bliver jeg solgt for et stort millionbeløb og spiller til jeg er 42, hvem ved.

Om hvad han laver i sin fritid
- Så er jeg sammen med min familie - laver vel de samme hverdagsting som alle andre med børn, der skal hentes og bringes, der skal handles og laves lektier osv.


>> Se alle spørgsmål og svar på vores Facebook-side

>> Se også FCK TV's indslag om Stephans genoptræning