Vigtig viden før SJE vs FCK

Vigtig viden før SJE vs FCK

FCK OG ALKA SUPERLIGAEN 

F.C. København vandt sæsonens første Alka Superligakamp mod Esbjerg fB i søndags, og F.C. København er faktisk ret gode til at vinde sæsonens første ligakamp, da det i 24 forsøg er lykkedes at vinde 16 af kampene. 

Den seneste udesejr i første kamp i en Superligasæson var i 2011, dengang sørgede César Santin og Dame N'Doye for en 2-0 sejr over SønderjyskE i Haderslev. 

Den største FCK-sejr i første kamp i en Superligasæson var i 2000/01, hvor det blev til en 5-1 sejr over Haderslev FK. Todi Jónsson, Sibusiso Zuma, David Nielsen og Harald Brattbakk (2) scorede de fem mål. 

FCK OG DEN 2. AUGUST 

F.C. København har ikke tidligere mødt SønderjyskE den 2. august. De to klubber har til gengæld mødt hinanden tre gange i august, alle tre gange i Haderslev og hver gang scorede F.C. København et enkelt mål – de tre mål har til gengæld sikret uafgjort 1-1 samt to 1-0 sejre. 

Fem gange har F.C. København spillet Alka Superliga på datoen 2. august, og det med en række blandede resultater til følge. To kampe er tabt på datoen, 0-1 på udebane mod AaB i 1995 og 2-4 på hjemmebane mod OB i 2003. To gange er det sluttet uafgjort, 1-1 i 1996 mod Silkeborg IF og 2-2 i sidste sæson på udebane mod FC Vestsjælland. Den eneste sejr på datoen var i 1998 hvor F.C. København hjemme vandt med 3-2 over Viborg FF. 

VIDSTE DU AT… 

F.C. København har scoret 75% af alle målene i de indbyrdes Alka Superligakampe mellem F.C. København og SønderjyskE (Målscore 60-20). 

Københavnsk topscorer mod SønderjyskE i Alka Superligaen er Dame N’Doye. Senegaleseren scorede ni mål i sine 10 Alka Superligakampe mod SønderjyskE. 

Yngste målscorer i en Alka Superligakmp mellem F.C. København og SønderjyskE er Brandur Hendriksson. Han var 19 år og 163 dage gammel, da han scorede i 2-1 sejren den 31. maj 2015. 
 
Thomas Delaney var blot 17 år og 340 dage gammel, da han debuterede i Alka Superligaen for F.C. København. Modstanderen var SønderjyskE og F.C. København vandt 1-0. 

Statistiske facts i samarbejde med danskfodbold.com