Michael Tykgaard fløjter på fredag

Michael Oliver dømmer torsdag aften

Det er den 29-årige englænder Michael Oliver, der skal dømme F.C. Københavns udekamp mod Club Brugge KV torsdag aften.

Michael Olivers europæiske klubkampe i 2014/15-sæsone
Michael Oliver har i denne sæson dømt en enkelt kamp i kvalifikationen til UEFA Champions League, det var i 3. kvalifikationsrunde, hvor Panathinaikos hjemme tabte 1-2 til Standard Liege.

Englænderen har også dømt to kampe i UEFA Europa League. Først dømte han playoff-kampen mellem Zwolle og Sparta Prag, en kamp der sluttede 1-1 (Sparta Prag endte med at gå videre med sammenlagt 4-2). Michael Oliver har desuden dømt en kamp i gruppespillet, den stod mellem polske Legia Warszawa og belgiske Lokeren. Den kamp vandt polakkerne 1-0 takket være en scoring af Miroslav Radovi?.

Michael Oliver og F.C. København
På en råkold aften i Molde for knapt to år siden, stiftede F.C. København for første og hidtil eneste gang bekendtskab med Michael Oliver. Og den engelske dommer kom i fokus, da han efter tyve minutters spil pegede på pletten, straffe til F.C. København da Oliver vurderede at Daniel Chima lidt kluntet var løbet ind i Cornelius under udførelsen af et hjørnespark. César Santin sendte sikkert bolden i mål.

I 2. halvleg fik Chima revanche for det begåede straffespark, for efter lidt over en times spil headede Chima bolden i mål til 1-1. F.C. København fik dog alle tre point, for med cirka et kvarter tilbage af kampen afleverede Santin bolden til Rúrik Gíslason, og med sin første scoring i FCK-trøjen sikrede islændingen F.C. København en 2-1 sejr.

Matchfacts 22. november 2012, Molde FK 1-2 F.C. København (UEFA Europa League)
0-1 César Santin (21. minut, straffe), 1-1 Daniel Chima (62. minut), 1-2 Rúrik Gíslason (76. minut).
5.740 tilskuere på Aker Stadion

Michael Oliver og Club Brugge KV
Michael Oliver har ikke dømt Club Brugge KV i de europæiske turneringer.

Danske hold og Michael Oliver
Det eneste danske hold – udover F.C. København – der har fornøjelsen af Michael Oliver i de europæiske turneringer er Esbjerg fB. De mødte den 24. oktober 2013 IF Elfsborg på udebane, og takket være to scoringer af Hans Henrik Andreasen kom vestjyderne foran 2-0. Jon Jönsson reducerede for svenskerne, men Esbjerg fB holdt stand og vandt kampen 2-1.