Ulvene gæster Telia Parken

Om FC Torino

Det er første gang F.C. København møder FC Torino, men tilbage i foråret 1992 – lige inden F.C. København kom til verden – mødte B 1903 det italienske hold. Og dog! For hvor F.C. København på torsdag møder Torino FC, så var det AC Torino som B 1903 mødte. Forskellen på AC og FC er, at klubben i 2005 blev rekonstrueret efter en konkurs. 

TORINO FC I SERIE A 
Torsdagens modstandere fra Torino FC har ikke fået en drømmestart i Serie A. Efter de første fem runder er der blot indsat fem point på kontoen, og den eneste sejr har været over Cagliari (2-1 på udebane). De resterende to point efter kommet via 0-0 mod Inter samt 1-1 mod Fiorentina i den forgangne weekend. De to kampe der er tabt, har været til Sampdoria (0-2) og Verona (0-1). 

De fem point placerer Torino FC på 12. pladsen i serie A, dermed har klubben et pænt stykke op til den 7. plads, der i sidste sæson sikrede dem deltagelse i UEFA Europa League.

Topscorer for Torino FC er i denne sæson Fabio Quagliarella med to træffere. Han spillede i sidste sæson for Juventus, og var manden der udlignede til 1-1 i F.C. Københavns hjemmekamp mod Juventus i gruppespillet. Eneste anden Torino-spiller der har scoret i serie A i denne sæson er Kamil Glik (et mål). 

TORINO FC I UEFA EUROPA LEAGUE 
Samtidig med at F.C. København slog HJK med 2-0 mødtes Club Brügge og Torino FC i Belgien. Her var det pudsigt nok en belgier der ødelagde det for belgierne, for en af kampens store profiler var Torinos belgiske keeper Jean-François Gillet . Det lykkedes nemlig ikke for Club Brügge at passere Gillet, og da det heller ikke lykkedes for den italienske offensiv at sparke bolden i kassen, endte det målløst i Brügge. 
Efter kampen torsdag aften resterer disse kampe for Torino FC: HJK (hjemme), HJK (ude), Club Brügge (hjemme) og F.C. København (ude). 

FC TORINO GANSKE KORT 
Den Torino-klub som F.C. København møder torsdag aften er stiftet den 3. december 1906, og selvom klubben ikke har haft den store sportslige succes de seneste år, så er det stadig en af Italiens mere succesfulde klubber. Siden stiftelsen i 1906 har Torino vundet syv mesterskaber og fem pokaltitler, og havde det ikke været for en bestikkelsessag og et frataget mesterskab i 1926/27, havde der stået otte mesterskaber ud for Torino i rekordbøgerne. 

Specielt i 1940’erne var Torino en magtfaktor i italiensk fodbold, men det hele gik desværre hen og fik en meget brat slutning. I maj 1949 spillede Torino en træningskamp på udebane mod Benfica. 

Torino-holdet blev i folkemunde kalde ”il Grande Torino”, og holdet havde på dette tidspunkt vundet fire italienske mesterskaber i træk, og var på vej mod det femte, da deres fly på vej hjem fra Benfica ramte Superga-bjerget – og faktisk ramte bagsiden af Superga-basilikaen, et bygningsværk fra 1711. Samtlige ombordværende blev dræbt, inklusive næsten samtlige spillere fra ”il Grande Torino”. De eneste spillere der overlevede, var et par skadede spillere, der ikke var taget med til udekampen i Portugal. Torino måtte spille sæsonen færdig med amatørspillere, men de andre klubber spillere i sympati med Torino-holdet også med amatører i de resterende runder, og derfor vandt Torino også mesterskabet i 1948/49. 

Efter den tragiske ulykke mistede Torino magten i italiensk fodbold, og siden 1948/49-mesterskabet er det kun en enkelt gang lykkedes for Torino at slutte øverst i serie A (1975/76). 

TITLER 
7 italienske mesterskaber, det seneste i 1975/76. 
5 italienske pokaltitler, den seneste i 1992/93 

På den europæiske scene er Torino klubbens fornemmeste præstation en finaleplads i UEFA Cup’en 1991/92. Finalen blev dengang spillet over to kampe. Det første opgør endte 2-2 i Torino, og da returkampen sluttede 0-0, var det AFC Ajax der – på reglen om udebanemål – vandt UEFA-cup’en.