Modstanderprofil: Club Brügge

Modstanderprofil: Club Brügge

Et fodboldmæssigt fyrtårn. Det er, hvad Club Brügge er i Belgien.

Sammen med Anderlecht og Standard Liege er Club Brügge en del af en treenighed, som har sat Belgien på den største af alle sportsgrenes verdenskort. Men vi skal snart ti år tilbage for at finde den stolte klubs sidste store triumf – det seneste af hele 13 mesterskaber i sæsonen 2004-05. Siden da har Club Brügge kæmpet en hård kamp for at komme tilbage på toppen – men har måttet tage sig til takke med sekundære placeringer.

Europæisk har de dog en stærk tradition for at være repræsenteret i især Europa League.

Historisk set havde Club Brügge deres storhedstid tilbage i 1970’erne, hvor det blev til fem mesterskaber og finalenederlag i forløberen for Champions League, European Cup, samt forløberen for Europa League, UEFA Cup’en – begge gange til Liverpool.

Club Brügge bliver trænet af en af verdens bedste målmænd i 1990’erne, Michel Preud’homme, der sidste år overtog roret i klubben og førte klubben til en tredjeplads. Holdet spiller sine kampe på Jan Breydel Stadion, som de deler med lokalrivalerne Cercle Brügge, med hvem de kæmper det præstigefyldte Brüggederby.

Af profiler på Club Brügges hold er anføreren Timmy Simons værd at nævne. Den defensive midtbanespiller har spillet næstflest landskampe af alle belgiere, og derudover bør den chilenske angriber Nicolas Castillo samt spanske Victor Vazquez, der betegnes som en toneangivende offensiv midtbaneprofil i belgisk fodbold, også nævnes.

Inden transfervinduet smækkede i fandtes de danske islæt i Jim Larsen og Jesper Jørgensen i klubben, der traditionelt har været rigt besat af danskere. Tidligere tiders profiler fra Hans Aabech, Ulrik Le Fevre til Kenneth Brylle og på det seneste Niki Zimling har også huseret i Club Brügge. Og som et kuriosum bør det vel også nævnes, at vores egen Tom Høgli repræsenterede klubben, inden sin ankomst til F.C. København.

Og nå ja. Så skal det selvfølgelig med, at F.C. København har ganske gode erfaringer med det belgiske hold. Det er hidtil blevet til tre opgør. Det første tilbage i 2008 i Europa League – dengang man kun spillede en gang mod hinanden i gruppespillet. Her blev det til en udesejr på 1-0 på mål af Cesar Santin. De to andre opgør var først det på hjemmebane uafgjorte resultat i første kamp af kvalifikationen til Champions League for blot to år siden. Et resultat, der blev fulgt op af et meriterende drama, efter at Club Brügge ved stillingen 2-2 får et mål annulleret i overtiden, hvorefter Cesar Santin kort efter cementerer det københavnske avancement til playoffrunden.

Club Brügge kvalificerede sig til gruppespillet via en overbevisende samlet sejr over Brøndby på 5-0 samt 3-1 over Grasshoppers fra Schweiz.