Oscar Højlund

0-1-nederlag i U19-Derby

U19-holdet var fortsat uden karantæneramte Tristan Andrew og skadede Hjalte Bidstrup og Galdur Gudmundsson, men Oliver Højer var klar igen efter sygdom, og desuden var både Victor Froholdt og Oscar Højlund med denne gang.

Vi kom bedst fra start og var bedst de første 15-20 minutter med flere fine opspil, men uden komme til de helt åbne chancer.

I 18. minut fik Brøndby straffe, da William Glindtvad hev Adam Claridge i armen i feltet, men Oscar Buur viste endnu engang sin ”straffe-styrke” ved at snuppe Clement Bischoffs skud fra 11-meter pletten.

Siden vendte kampen dog, og Oscar måtte flere gange vise klassen på nærgående Brøndby-forsøg og havde blandt andet en fornem refleksredning, hvor han snittede et skud på stolpen, hvorfra den gik på tværs af målet, før vi clearede.

Kort før pausen fik vi vores største chance, da Aksel Halsgaard fornemt trak sig fri tæt under mål efter et Amin Chiakha-indlæg, men fra kanten af målfeltet bankede han bolden lige over mål.

Efter pausen havde begge hold chancer til at score, inden det i 64. minut lykkedes for indskiftede Jonathan Agyekum at passere Oscar Buur, da han fik en dybdebold i venstre side af feltet og scorede med et fladt skud.

Siden havde vi flere gode muligheder til at udligne, blandt andet på et giftigt forsøg fra Oliver Højer, men generelt manglede vi skarpheden i vores offensive aktioner, som ellers sagtens kunne have givet et bedre resultat i en kamp, der ser over de 90 minutter var meget jævnbyrdig.

Med aftenens nederlag er vi stadig syv point fra førstepladsen, som FC Midtjylland og Brøndby nu deler med 51 point, begge for 22 kampe. Vi har kun spillet 20 (af i alt 26), men efter kun seks point ud af 15 mulige i de seneste fem kampe, kan vi ikke længere selv afgøre det.