Landsholds-overblik: EM-succes for U17 og U19 men skuffelse for Orri

Her en oversigt over vores landsholdsspilleres kampe i den seneste uges tid:

Elias Jelert, Danmark
Fik de sidste 7 minutter af venskabskampen mod Schweiz i Parken, der endte 0-0.
Spillede siden alle 90 minutter i venskabskampen mod Færøerne i Brøndby, som Danmark vandt 2-0, bl.a. på mål af Mohamed Daramy.

William Clem, Danmark U21
Spillede 2. halvleg af venskabskampen mod Østrig, der endte 1-1.
Spillede de første 82 minutter af kampen, da Litauen hjemme blev besejret 3-0 i EM-kvalifikationen.

Oscar Højlund, Emil Højlund, Victor Froholdt, Danmark U19
Danmark gik videre fra deres Elite Round og kvalificerede sig for første gang til EM-slutrunden til sommer.

Oscar Højlund og Victor Froholdt spillede hele kampen, da Serbien blev besejret 3-1 i den første kamp i denne omgang. Emil Højlund spillede de første 63 minutter. Udlejede Thomas Jørgensen var på banen de første 80 minutter.
Udlejede Alexander Simmelhack scorede i 2-1-sejren over Grækenland, hvor ligeledes udlejede Andreas Dithmer vogtede målet og Oscar Højlund spillede den første time, Victor Froholdt de første 80 minutter, mens Thomas Jørgensen fik de sidste 20 minutter.
Emil Højlund og Thomas Jørgensen scorede målene, da Portugal blev besejret 2-0 i drengenes sidste kamp, hvilket sendte Danmark til EM-slutrunden for U19-landshold til juli. Oscar Højlund og Thomas Jørgensen spillede hele kampen, mens Emil Højlund blev udskiftet et kvarter før tid, hvor Victor Froholdt kom ind.

Mohamed Elyounoussi, Norge
Sad på bænken i venskabskampen hjemme mod Tjekkiet, som nordmændene tabte 1-2.
Startede siden inde i venskabskampen mod Slovakiet, og blev skiftet ud efter en time af opgøret, der endte 1-1.

Orri Óskarsson, Island
Startede inde og fik den første times tid, da Israel blev besejret 4-1 i playoff-semifinalen til EM-slutrunden.
I finalen mod Ukraine kom Orri på banen efter 64 minutters spil af kampen, som Island trods en føring tabte 2-1, så Ukraine tog EM-billetten i stedet for Åge Hareides tropper.

Elias Achouri, Tunesien
Spillede 87 minutter af 0-1-nederlaget mod Kroatien i en mini-turnering i Forenede Arabiske Emirater.
I opgøret mod New Zealand i samme turnering spillede Achouri også fra start, men blev udvist i tillægstiden efter to gule kort. Kampen endte 0-0, hvorefter tuneserne vandt den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

Roony Bardghji, Sverige U21
Spillede de første 55 minutter af 6-1-sejren over Cypern i en venskabskamp.
Spillede siden 82 minutter af 2-0-sejren over Nordmakedonien på udebane i EM-kvalifikationen.

Fra FCK Talent:

Oscar Buur, Cornelius Olsson, Hjalte Bidstrup, Tristan Andrew og Amin Chiakha, Danmark U18
Amin Chiakha scorede i 2-0-sejren over Marokko i en mini-turnering i Portugal.
Danmark måtte derefter nøjes med 1-1 mod Georgien men til sidst slog landsholdet Portugal med 1-0. Alle FCK'erne var på banen undervejs i de tre opgør.

Tobias Breum-Harild, Graham Ankamafio, Oliver Højer, Jonathan Moalem og Roberto Risnæs, Danmark U17
Danmark gik videre fra deres Elite Round og kvalificerede sig til EM-slutrunden på Cypern til sommer.

I 0-0-kampen mod Tyrkiet spillede Jonathan Moalem de første 65 minutter, Oliver Højer de første 80 minutter, mens Tobias Breum-Harild vogtede målet og Roberto Risnæs kom ind i pausen.
Oliver Højer lagde op til sejrsmålet i 1-0-sejren over Serbien inden han blev udskiftet i pausen af opgøret, hvor hvor Tobias Breum-Harild vogtede målet mens Moalem og Risnæs kom ind i anden halvleg.
Oliver Højer scorede hattrick i 7-0-sejren over Georgien, hvor Tobias Breum-Harild og Graham Ankamafio spillede alle 90 minutter, mens Moalem og Risnæs kom ind i anden halvleg.