Kevin Diks og Rasmus Falk

Kampreferat: De brændte chancers kamp - igen

Med et 3-2-nederlag i Aarhus glippede det spinkle håb om at genvinde det danske mesterskab efter en kamp, hvor vi igen skabte rigeligt med chancer til både uafgjort og sejr.

Jacob Neestrup fastholdt den 3-4-3, vi har spillet med de seneste kampe, og i forhold til FCM-kampen i torsdags startede Elias Jelert og Rasmus Falk i stedet for Denis Vavro og William Clem: Grabara – Ankersen, Diks, McKenna – Jelert, Falk, Mattsson, Meling – Elyounoussi, Óskarsson, Achouri

AGF skiftede tre fra deres seneste kamp, Bailey Peacock-Farrell, Luka Callø og Gift Links startede for Jesper Hansen, Jacob Andersen og karantæneramte Eric Kahl: Peacock-Farrell – Beijmo, Tingager, Callø – Links, Knudsen, Poulsen, Madsen, Anderson – Bech, Mortensen.

FCK-fans i Aarhus

Tidlig glæde blev kortvarig
Begge hold havde noget at ”bevise”, og vi fik den perfekte start på kampen med en scoring efter 10 minutter. Bailey Peacock-Farrell sparkede bolden lige op til Magnus Mattsson, hvorefter Elias Achouri trak sig fri og fandt Orri Óskarsson inde foran, hvor han headede løverne i front.

Orri Óskarsson

Men glæden blev kortvarig, for bare to minutter senere udlignede Mads Emil Madsen på en lidt tilfældig returbold i feltet, efter at Diks havde blokeret en stor skudchance til Gift Links.

Det stod snart klart, at AGF bestemt ikke gav sig uden kamp, men var meget opsatte på at give deres fans en god oplevelse efter seks nederlag på træk inklusive pokalfinalen.

De næste 20-25 minutter lignede vi til gengæld ikke et hold, som spillede for den spinkle guldchance. Det var for passivt og stillestående, og mens AGF dikterede spillet med især Gift Links som en evig trussel, så skabte vi stort set intet offensivt.

28. minut: 2-1
I stedet scorede Mads Emil Madsen til 2-1 i 28. minut, da han fik tid og plads uden for feltet og bankede et fladt langskud ind ved den ene stolpe.

Indtil ti minutter før pausen, sad de stadig helt på kampen, men siden kom vi til to store chancer, som kunne og burde have givet bonus. Først slap Elyounoussi fri i højre side af feltet, men skød fra en lidt spids vinkel lige på Peacock-Farrell, og lidt efter fik Orri en endnu større chance i form af en friløber, som den nordirske keeper også reddede mesterligt.

Mohamed Elyounoussi

Som om der ikke var modgang nok, så mistede Magnus Mattsson bolden uden for eget felt, og Mads Emil Madsen tog et par træk og klappede endnu et fladt langskud ind, denne gang ved den anden stolpe, og fejrede sit hattrick, mens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt fløjtede til pause.

Taktisk ændring
Efter pausen ændrede vi på to pladser, William Clem og Jordan Larsson kom ind for Birger Meling og Elias Achouri, og vi ændrede også formation til 4-3-3 – men desværre ændrede vi ikke også vores udnyttelsesprocent.

Efter blot 40 sekunder løb Jordan Larsson godt fri af sin oppasser på et lang Diks-fremlægning, men skød lige på Peacock-Farrell, da han var alene med ham. To minutter efter firsttimede Orri fra nært hold på et godt Mattsson-indlæg fra baglinjen, men igen for tæt på AGF-keeperen, som på det efterfølgende hjørne også dykkede ned på stregen og afværgede endnu en stor mulighed.

Han var godt i gang med at spille et brag af en afskedskamp, inden hans lejeaftale udløber efter sæsonen, og kort før der var spillet en time, reddede han igen, da Elyounoussi fik en skudchance i udkanten af feltet.

Midt i halvlegen kom Diogo ind for Falk, og portugiseren fik vores næste store chance, da han løb fra AGF-forsvaret på endnu en fin Diks-fremlægning, men missede sin afslutning, så Peacock-Farrell i stedet samlede bolden op.

Diogo Goncalves

Expected goals sagde på det tidspunkt 0,90-1,85, men det stod altså stadig 3-1 som et brutalt udtryk for hjemmeholdets evne til at score på alle deres chancer, hvis man da overhovedet kan kalde dem det, mens vi stadig brændte og brændte.

Et kvarter før tid kom Christian Sørensen ind for Ankersen, og på et af hans lange indkast, headede Diks ufarligt lige på keeperen, så trods vedvarende FCK-pres, så det efterhånden svært ud med et comeback.

Sent drømmemål ikke nok
Men Orri tændte nyt håb i 80. minut, da han fra lang afstand hamrede bolden op i krogen med et fantastisk langskud, som der bare ikke var tid til at fejre ret længe, for vi skulle have mindst ét mål mere for at holde liv i det spinkle guldhåb.

Det åbnede for nogle AGF-kontraer, men desværre ikke for flere chancer i den anden ende, og efter seks minutters tillægstid måtte vi gå den tunge og skuffende gang ned i omklædningsrummet uden point.