Stats og facts før fredagens kamp

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN
F.C. Københavns 37 Superligamål er fordelt på 12 træffere scoret med højrebenet, 12 scoret med venstrebenet og 13 scoret på hovedstød.

De 37 Superligamål er fordelt næsten ligeligt på de to halvlege. 18 mål er scoret i 1. halvleg mod 19 mål i 2. halvleg.

25 af F.C. Københavns 37 Superligamål er scoret fra en position i straffesparksfeltet – men uden for det lille målfelt. Otte mål er scoret fra det lille målfelt og de resterende fire er sat ind fra en position udenfor feltet.

Fredagens dommer Michael Tykgaard har aldrig udvist en spiller i en Superligakamp med deltagelse af F.C. København.

F.C. København rundede med 4-0-sejren over SønderjyskE 10 clean sheets i denne sæson. Det er bedst af alle i Superligaen, tættest på F.C. København er Brøndby IF og Lyngby BK, der begge har holdt nullet otte gange.

F.C. København har ikke tabt i de seneste 18 Superligakampe, og nærmer sig stille og roligt klub- og Superligarekorden på 21 kampe i træk uden nederlag. Superligarekorden deles med Brøndby IF.

Lars Højer Nielsen er – med 11 træffere – den FCK’er, der har scoret flest mål mod AaB i Superligaen. I den aktuelle trup topper Andreas Cornelius med fem Superligamål mod AaB. Ståle Solbakken har scoret fem mål i Superligakampene mellem F.C. København og AaB, fire af målene er dog scoret for AaB. Ståles enlige træffer for F.C. København mod AaB sikrede dog FCK en 2-1-sejr tilbage i november 2000.

Der er scoret 111 mål i Superligakampene mellem F.C. København og AaB. De er fordelt 105-106 på de to halvlege.

Der er lavet fem selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og AaB, alle fem er lavet af AaB-spillere.

Der er uddelt 14 røde kort i Superligakampene mellem F.C. København og AaB, blot tre af dem er gået til AaB-spillere, mens de resterende 11 røde kort er blevet givet til FCK-spillere.

DATOEN 18. NOVEMBER
F.C. København har spillet tre Superligakampe på datoen 18. november i Superligaen. De tre kampe har givet syv ud af ni mulige point, hvilket er lig med, at F.C. København er ubesejret på denne dato.

2001: F.C. København 2-1 Viborg FF
2006: F.C. København 2-2 FC Midtjylland
2012: F.C. København 2-1 FC Midtjylland

AaB har spillet to Superligakampe på datoen 18. november. I 2001 tabte de 0-2 til Silkeborg IF og i 2012 vandt de med de samme cifre over AC Horsens.

OM DOMMERNE
Fredagens dommer er den 39-årige Michael Tykgaard. Han er i gang med sin 7. sæson som Superligadommer, og har indtil videre dømt 119 Superligakampe.

Ud af Tykgaards 119 Superligakampe har 19 af dem været med deltagelse af F.C. København, og disse 19 kampe er endt med ni FCK-sejre, syv uafgjorte og tre nederlag.

Michael Tykgaard har to gange tidligere dømt F.C. København mod AaB i Superligaen, den ene kamp blev vundet 2-1 af AaB (21. juli 2013) mens den seneste blev vundet med 3-0 af F.C. København (20. oktober 2013).

Tykgaard har dømt 22 straffespark i Superligaen, tre af dem har været i FCK-kampe. Santin og Cornelius har begge scoret, og Stephan Andersen kunne desværre ikke forhindre Sylvester Igboun i af score.

- Ingen

Youssef Toutouh var den eneste FCK’er der fik gult kort i 4-0-sejren over SønderjyskE, og eftersom det det Toutouhs første gule kort i denne Superligasæson, er der langt til en karantæne for Toutouh.

Gult kort giver 3 (mild forseelse), 4 (middel forseelse) eller 6 strafpoint (grov forseelse). Rødt efter to gule kort giver 13 point i tillæg. Direkte rødt giver 30 point i tillæg.