Kampreferat: FCK vs. AaB

Forrygende 1. halvleg af løverne
Ragnar Sigurdsson havde indtil i dag startet inde i alle Superliga-kampe undtagen udekampen i Randers, men måtte melde fra på grund af sygdom, og i stedet fik Michael Jakobsen chancen mod sine tidligere klubkammerater fra AaB. Ellers var det kun Johan Wiland og Igor Vetokele, der figurerede på skadelisten, og på AaB’s ditto stod Thomas Augustinussen, Jakob Ahlmann og Nicolaj Thomsen.

Det er mere end 5 år siden AaB har vundet i PARKEN, og i dag skal de være mere end glade for, at de slap med et 0-4-nederlag! Efter de første 45 minutter kunne de veloplagte løver sagtens have scoret både 5 og 6 mål efter en regulær gang legestue med et usædvanlig tamt AaB-mandskab.

Lad os bare afsløre med det samme, at der ikke var meget at skrive hjem om efter pausen, men desto mere grund er der til at tage 1. halvleg under nærmere behandling – og her faldt de nævneværdige aktioner pudsigt nok i fem minutters-intervaller.

Vi begynder dog allerede i kampens 2. minut, hvor Michael Jakobsen indkasserede et noget tidligt gult kort, da han rev Nicklas Helenius ned midt på egen banehalvdel, da nordjyden havde sat næsen op efter at nå en stikning i dybden.

Fem minutter senere var Jakobsen med oppe i AaB-feltet til et langt Claudemir-indkast, og det snittede han videre ind foran mål, hvor Nicolai Jørgensen fik kontrol over bolden og fra kanten af det lille felt sparkede han den ind i den ene side af målet, inden navnebror Larsen i AaB-målet nåede at reagere.

Mål og chancer hvert femte minut...
Fem minutter efter blev han dobbelt målscorer, da han hårdt og kraftfuldt headede et Bolaños-hjørne fra venstre over i det lange hjørne – og det siger noget om AaB-defensiven, at den nærmeste til at presse ham i situationen var Michael Jakobsen…

Så var festen for alvor i gang, og yderligere fem minutter senere var César Santin centimeter fra at øge til 3-0! Kim Christensen spillede bolden ud til Bolaños i højre side, og han havde oceaner af plads til at slå en præcis bold i dybden i rummet mellem Kenneth Emil Petersen og Lasse Nielsen, og 10 sekunder efter at Kim havde sluppet bolden, hvinede Santins afslutning lige forbi den fjerneste stolpe.

Vi spoler yderligere fem minutter frem, og så var det Claudemirs tur, da Santin fikst lagde bolden til rette for ham på kanten af feltet, men Kenneth Emil Petersen kastede sig og rettede bolden af, så den gik til hjørne. Samme Kenneth Emil havde kort for inden været en tur i græsset efter et møde med Delaneys albue i en luftduel, og ingen tvivl om at det var hændeligt, men Delaney indkasserede helt fortjent sit sjette gule kort her i efteråret.

Efter Claudemirs skud skulle der ikke gå fem minutter, men kun to, før 3-0-målet omsider faldt. Brasilianeren kylede et langt indkast fra højre ind i AaB-feltet, og i første omgang lignede det et hovedstødsmål af Andreas Cornelius, men målfotoet afslørede, at det var den uheldige Kenneth Emil, der rettede bolden af, så den snød Nicolai Larsen i AaB-målet. Lidt senere måtte selvmålsskytten i øvrigt udgå til fordel for den unge Rasmus Thelander, og det var ikke nogen nem kamp at komme ind til, for på det tidspunkt havde nordjyderne længe virket temmelig modløse og absolut ingenting skabt fremad banen.

4-0 ved pausen var ikke et mål for meget - snarere for lidt
Fire minutter før pausen hang 4-0-målet i den kolde aftenluft, da Bolaños tryllede i højre side og sendte et fladt indlæg ind foran, men Santin gled i skudøjeblikket og fik ikke ram på den. Til gengæld fik Patrick Kristensen ram på Bolaños et øjeblik efter, da costaricaneren spillede bolden den ene vej rundt om backen og selv prøvede at løbe den anden vej, og nordjydens obstruktion takserede Lars Christoffersen til straffespark. César Santin var sikkerheden selv og satte bolden højt til højre for Nicolai Larsen, der ellers gik til den rigtige side.

En regulær udklasning af ligaens nr. 3, der efter en fornem stribe gode resultater nu var på vej ind til deres fjerde nederlag i træk, når man medregner midtugens pokalexit i Esbjerg.

Efter pausen kom Martin Vingaard på banen i stedet for Santin og indtog venstrekanten, mens Nicolai Jørgensen gik op i angrebet. Men selv om løverne fortsat dominerede kampen fuldstændig, så blev det en noget anden forestilling end før pausen – som man ofte ser det i disse kampe, hvor det ene hold fører stort ved pausen.

2. halvleg levede ikke op til de første 45 minutter
AaB kom fortsat ikke frem til noget som helst, og man skulle faktisk frem til det 83. minut, før Kim Christensen havde noget, der kan kaldes en redning. Så havde Nicolai Larsen trods alt mere at se til i AaB-målet, og efter en god time var det tæt på, at Cornelius havde headet et Pierre Bengtsson-indlæg ind, men bolden strøg lige over mål. Lidt efter havde Claudemir et godt skud uden for feltet, som blev rettet af, og så måtte Nicolai Larsen ud i fuld længde og redde til hjørne. Det resulterede i, at Bolaños for anden gang i kampen fik headet på mål på et hjørne, og uden at fornærme den tekniske 30’er kan vi vist godt tillade os at sige, at det trods alt ikke er hverdagskost…

Halvlegen igennem lå den københavnske boldbesiddelse på ca. 67-33, men det kneb med at omsætte det til afslutninger. I stedet kunne man glæde sig over, at de to unge spillere Christoffer Remmer og Danny Amankwaa begge fik spilletid, og for begges vedkommende var det deres første officielle optrædender i Nationalarenaen efter at de tidligere har fået et par kampe vest for Storebælt.

11 minutter før tid var det igen tæt på, da Cornelius kom op til et Bengtsson-indlæg i mål, men desværre strøg bolden igen strøg over mål. 7 minutter før tid noterede man AaB’s første reelle afslutning inden for målrammen, og det voldte ingen kvaler for Kim Christensen, der havde en usædvanlig stille dag på kontoret.

Med sejren rykker Byens Hold 6 point foran i toppen af tabellen, inden næste søndags hjemmekamp mod FC Midtjylland.