Ugen der gik

Ugen der gik

Robin-podcast
Robin Olsen var sidste uge gæst i den svenske fodboldpodcast “Lundh”, som tidligere også har haft besøg af bl.a. Mikael Antonsson og Ludwig Augustinsson.

Robin på vej op i angrebet i slutningen af udekampen mod Ajax
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


I løbet af fem kvarter fortæller han om sin karriere, der på fem år førte ham fra 5. division til det svenske landshold og herunder også om den udvikling, han har gennemgået i  først Malmö FF og siden F.C. København. Og her stopper det ikke, hvis det står til Robin - drømmen er en dag at fortsætte karrieren i Tyskland eller England.


Længe siden vi havde syv ukampdygtige
Mikael Antonsson måtte i tirsdags melde fra til reserveliga-kampen mod Silkeborg på grund af sygdom, og dermed var vi oppe på syv ukampdygtige spillere - hvilket er første gang siden “rædselsforåret” 2015.

Ud over Anton var Erik Johansson, Jores Okore, Nicolaj Thomsen, Danny Amankwaa, Rasmus Falk og Andrija Pavlovic alle ukampdygtige.

Heldigvis er listen hurtigt blevet afkortet til tre. Anton, Erik, Danny og Pavlovic er alle klarmeldt til at spille reserveliga tirsdag, når vi møder Viborg FF kl. 13.30 på Nummer 10.

Da vi mødte SønderjyskE den 31. maj 2015 var hele otte mand ude: Pelle Nilsson, Kris Stadsgaard, Mikael Antonsson, Bashkim Kadrii, Youssef Toutouh, Danny Amankwaa, Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius.


Eks-FCK'ere

Pim & Ijeh
I dag, mandag den 27. marts, er det præcis 10 år siden, vi solgte Razak Pimpong til Viking Stavanger.

"Pim" følger dog stadig med i FCK-universet. Det så vi senest, da vi for et par uger siden “delay-tweetede” de to Ajax-udekampe fra 2001 og 2006 minut-for-minut på Twitter. Her bød Pim ind med denne forhåndsvurdering, inden vi gik i gang med udekampen i 2006:


Historien bag dette sjove input er, at Pimpong fik chancen fra start, da Martin Bergvold måtte trække sig under opvarmningen med et trælår. Pim havde flere gode offensive aktioner på venstrekanten - og en enkelt defensiv, som nær havde kostet et straffe! I eget felt gik han ned i en glidende tackling på en hollænder, der gik omkuld og skreg på straffe, men heldigvis forblev dommerens fløjte tavs. Om det samme gjaldt Ståle, melder historien ikke umiddelbart noget om...

Pimpong skiftede som sagt til Viking Stavanger i marts 2007, og her blev han forenet med sin gode ven Peter Ijeh, som vi solgte til den norske klub i sommeren 2006.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Ijeh kom fra IFK Göteborg i sommeren 2005 og nåede 7 scoringer i 28 kampe for Byens Hold, og den dag i dag bor den træneruddannede nigerianer i øvrigt fortsat i Göteborg. Her bliver det til lidt oldboys-fodbold i IFK Göteborg engang imellem.

- Det var sjovt at møde de gamle drenge igen. Formen? Den kan blive bedre, haha, sagde Ijeh til Expressen, da han engang i november spillede oldboys med andre tidligere IFK-profiler.

Og… i morgen tirsdag fylder han såmænd 40 år. Tillykke, Ijeh P - clap your hands!


U17
U17 spillede uafgjort i U17-ligaen for tredje gang i træk, da det i lørdags blev 0-0 hjemme mod Lyngby - og det kan man godt ærgre sig over, når man ser disse highlights fra opgøret!

Holdet var uden sin topscorer Oliver G. Andersen, der afsonede den første af to spilledages karantæne efter et rødt kort i Randers forrige weekend. Han stod dog for sejrsmålet i tirsdagens pokalkamp i Roskilde, som de unge løver vandt 1-0.

Allerede onsdag aften skal U17 i kamp igen, denne gang i Odense, og på lørdag går turen til Esbjerg.


U19
U19 var ikke i kamp denne weekend, men næste mandag den 3. april venter et topopgør i U19-ligaen ude mod nr. 2 fra Esbjerg, som smed et par point i Silkeborg denne weekend og p.t. er tre point efter vores U19, som tilmed har spillet en kamp mindre.



Sådan er det gået...
“Ugen der gik” besluttede i efteråret at følge lidt med i, hvordan det går vores europæiske modstandere denne sæson. Det gjorde vi senest i december, og siden kom der jo to hold mere til, så vi nåede op på otte. Det er ny rekord - syv var det højeste, og det skete i sæsonerne 07/08, 08/09 og 09/10.

Men lad os tage kvikrunden:

Crusaders FC
De vandt grundspillet i Nordirland fire point foran Linfield, og netop de to hold mødes den 8. april i første runde af slutspillet. Med en sejr her, er Crusaders et stort skridt nærmere det tredje mesterskab i træk.

Astra
Holdet indledte sæsonen skidt, men sluttede alligevel nr. 3 efter grundspillets 26 runder. Slutspillet, hvor holdene i modsætning til i Nordirland halverer deres point, er dog indledt med en uafgjort og et nederlag, men Astra er stadig med i kampen om CL- eller EL-pladser. I Europa League nåede man 1/16-finalen, men røg ud til Genk.

APOEL FC
Cyprioterne vandt grundspillet med et forspring på fire point, og i slutspillet har man som de eneste vundet begge de to første kampe - og dermed udbygget forspringet til syv point. I Europa League nåede de ligesom os til 1/8-finalen, men røg ud til Anderlecht.

Porto FC
Der mangler otte runder i Primeira Liga, og Porto er ét point efter topholdet Benfica. De to hold mødes i et topbrag i Lissabon den 1. april! Porto røg ud CL-1/8-finalen til Juventus.

Leicester FC
Englænderne hænger stadig i den tunge ende af Premier League, men har efter fyringen af Ranieri bevæget sig lidt væk fra stregen. Til gengæld lever de stadig i CL og er klar til Atlético i 1/4-finalen efter at have elimineret Sevilla i 1/8-finalen.

Club Brugge
Brugge blev nr. 2 i grundspillet, to point efter Anderlecht - men efter landskamppausen indleder man de ti runder i slutspillet kun at være ét point efter, idet man halverer pointene.

PFC Ludogorets
Det trækker op til det sjette mesterskab på stribe… der mangler én runde af grundspillet og herefter et slutspil på 10 runder, og Ludogorets fører p.t. ligaen 13 point foran Levski Sofia.

AFC Ajax
Hollænderne møder Schalke 04 i EL-1/4-finalen, og i den hjemlige Æresdivision er man seks point efter Feyenoord med syv spillerunder igen.