Skotsk dommer tirsdag aften

Skotsk dommer tirsdag aften

OM DOMMERNE 
Det er den 44-årige skotte Craig Thomson, der skal dømme tirsdagens Champions League kamp mod Club Brugge KV. 

Craig Thomson er desværre ikke en dommer, F.C. København har de bedste erfaringer med, for F.C. København har tabt begge gange skotten har dømt klubben i Europa. I 2008 da F.C. København tabte 1-3 hjemme til St. Etienne og i 2012 da Stuttgart vandt 2-0 i Telia Parken. 

Heller ikke øvrige danske hold – eller det danske landshold – har haft den store succes med tirsdagens dommer. I august 2011 tabte OB med 0-3 til Villarreal CF og i 2012 tabte Danmark med 2-3 til Portugal ved EM i Polen og Ukraine (kampen blev spillet i Lviv i Ukraine). 

Denne lidt kedelige statistik skulle gerne ændres tirsdag aften.

Dommer: Craig Thomson 
Linjedommere: Alan Mulvanny og David McGeachie
Mållinjedommere: Steven McLean og Andrew Dallas 
4. dommer: Graeme Stewart 

Alle dommerne er fra Skotland. 

F.C. KØBENHAVNS EUROPÆISKE TOPSCORERLISTE 
6 mål, Andreas Cornelius 
3 mål, Federico Santander 
2 mål, Andrija Pavlovic 
2 mål, Rasmus Falk 
1 mål, Thomas Delaney 
1 mål, Jan Gregus 

Derudover har Andrew Mitchell fra Crusaders FC lavet selvmål.

 







KARANTÆNE-INFORMATION 
Alle gule kort fra kvalifikationen blev nulstillet inden kampen mod FC Porto. Derfor er det kun de gule kort fra selve gruppespillet, der kan sende en spiller i karantæne. 

Den eneste FCK’er der fik kort mod FC Porto var Jan Gregus, men han fik så også lige vel rigeligt af dem, da hans to gule kort blev vekslet til et rødt kort i det 66. minut. 

Udvisningen til Jan Gregus blev dog kun straffet med en karantænedag, så efter hjemmekampen mod Club Brugge KV har trænerteamet atter Gregus til rådighed. 

Karantænereglerne i UEFA Champions League ganske kort
En spiller får den første karantænedag efter tre gule kort (givet i tre forskellige kampe), og efterfølgende karantæner falder efter et ulige antal gule kort. 

Får en spiller et rødt kort i en kamp, enten direkte rødt eller efter to gule kort, vil spilleren normalt skulle afsone en spilledags karantæne. Antallet af karantænedage kan dog ændres, alt afhængigt af forseelsens karakter. 

EUROPÆISKE FACTS 
F.C. København har spillet 163 kampe i de europæiske turneringer. 67 opgør er vundet, 38 gange er det sluttet uafgjort og 58 kampe er tabt. Målscoren er 236-203 i F.C. Københavns favør.

Ud af de 163 europæiske kampe har 81 været på hjemmebane. Her er 40 kampe vundet, 15 sluttet uafgjort og 26 kampe er tabt. Målscoren er 129-92. 

F.C. Københavns 81 europæiske hjemmekampe er overværet af 1.545.955 tilskuere, svarende til et gennemsnit på 19.086. 

F.C. København har syv gange mød belgiske hold i de europæiske turneringer, to kampe er vundet, to er endt uafgjort og tre er tabt. Målscoren er 5-1, og desværre ikke i F.C. Københavns favør.

Danske hold har 34 gange været oppe mod hold fra Belgien i de europæiske turneringer, blot otte kampe er vundet af de danske hold, seks kampe er sluttet uafgjort og 20 gange har belgierne vundet. De belgiske hold har scoret 69 gange mod 31 danske mål. 

F.C. Københavns 16 europæiske mål i denne sæson er fordelt på otte hovedstød, fem mål scoret med højrefoden og tre med venstrefoden. Det ene hovedstød var et nordirsk selvmål. 

De 16 europæiske mål er fordelt helt ligeligt på de to halvlege.

Fire af F.C. Københavns 16 europæiske mål er scoret på dødbolde. 

Fire af de 16 europæiske mål er scoret i det lille målfelt, 11 mål i den resterende del af straffesparksfeltet og et enkelt mål er scoret fra en position uden for feltet (Gregus’ frisparksmål mod Crusaders FC).

>> Spil på kampen med F.C. Københavns officielle bettingpartner Unibet