Andrija Pavlovic

VM-status for FCK'erne

Foreløbig er kun serberne Pavlovic og Matic sikre på, at deres land skal til VM - mens Gregus, Vavro, Verbic og Santander måtte se chancen glippe for henholdsvis Slovakiet, Slovenien og Paraguay. Allerede inden de sidste to kval.kampe var Lüftners Tjekkiet uden chancer for at kvalificere sig. Danmark, Sverige og Grækenland har stadig chancen i play-off-runden, som der trækkes lod til på tirsdag.

Danmark kan som seedet møde både Sverige og Grækenland samt Nordirland eller Irland. Sverige og Grækenland kan også løbe ind i Italien, Kroatien eller Schweiz.

Serbien
Serbien fastholdt førstepladsen i gruppen og er som sagt direkte kvalificeret til VM.

Pavlovic sad på bænken, da man fredag tabte 2-3 i Østrig, og herefter rejste han hjem til København, da han stadig har lidt problemer med lysken. Han var således ikke i truppen, da serberne i mandags slog Georgien 1-0, men mon ikke han kan se frem til en tur til Rusland næste sommer, hvis han ikke løber ind i en ny skade til den tid.

Sværere ser det ud for hans landsmand Uros Matic, som efter at have snuset til landsholdet i foråret endnu har sin debut til gode.

Danmark
William Kvist fik fuld spilletid både i torsdagens 1-0-sejr i Montenegro og i søndagens 1-1 mod Rumænien, hvor Peter Ankersen i mellemtiden var indkaldt og sad på bænken.

Grækenland
Grækerne klarede paragrafferne ved at vinde 2-1 i lørdagens nøglekamp på Cypern og tirsdag 4-0 over Gibraltar, og Zeca fik fuld spilletid i begge kampe.

Sverige
Robin fik fuld spilletid, da Sverige slog Luxembourg 8-0 i lørdags, og da man tirsdag tabte 0-2 i Holland - men fastholdt 2. pladsen i gruppen på bedre målscore end hollænderne. Pierre Bengtsson var med i den første bruttotrup, men kom ikke med i den endelige trup til de to kampe.

Slovakiet
Torsdagens 0-1-nederlag i Skotland blev dyrt, for efter 3-0 over Malta om søndagen sluttede Slovakiet ganske vist nr. 2 i gruppen efter England, men endte dårligst i 2'er-regnskabet og kom derfor ikke i play-off. Gregus spillede hele kampen i Skotland, men sad på bænken mod Malta.

Slovenien
Med kun et point i de sidste to kampe sluttede slovenerne nr. 4 i gruppen med England, Slovakiet og Skotland på de tre første pladser. Verbic fik fuld spilletid både i torsdags, da man tabte 0-1 i England, og i søndags, da det blev 2-2 hjemme mod skotterne.

Cyperne
Pieros & co. tabte som nævnt nøglekampen til Grækenland med 1-2, selv om Pieros ellers bragte holdet foran 1-0. Han fik fuld spilletid både i den kamp, og da holdet sluttede af med at tabe 0-4 til de suveræne gruppevindere fra Belgien, og dermed endte Cypern næstsidst i gruppen.

Tjekkiet
Tjekkerne var på forhånd uden chance for avancement, men sluttede af med to sejre: 2-1 i Aserbajdsjan og 5-0 over San Marino. Lüftner sad på bænken i Baku, men fik debut mod San Marino og spillede hele kampen.

Paraguay
Santanders drøm om VM glippede, da Paraguay i nattens dramatiske kampe i Sydamerika missede kvalifikationen. Et 0-1-nederlag hjemme til Venezuela blev skæbnesvangert, for med en sejr kunne Paraguay have snuppet femtepladsen, som giver play-off mod New Zealand.

- - - - - -

Slovakiet U21
Denis Vavro spillede begge kampe mod Island (0-2 hjemme) og Spanien (1-4 ude), men fik dog lidt personlig succes ved at score det enlige mål mod spanierne i en kamp, hvor han også bar anførerbindet.