Erik Johansson genoptræner i L.A.

Ugen der gik (uge 50)

Superliga-spillerkøbsquiz
I ugen der gik skrev vi kontrakt med Jesse Joronen, og det er første gang, vi henter en spiller i AC Horsens. Der er dog stadig klubber i den nuværende Superliga, hvor vi aldrig har hentet (senior)spillere - kan du huske hvilke tre? Du finder svaret til sidst i artiklen.

Jesse er i øvrigt den fjerde finske spiller i FCK:
Antti Niemi (1.11.95-30.6.97)
Aki Hyryläinen (1.1.97-30.6.99)
Janne Saarinen (1.6.04-31.12.05)
 

Antti Niemi, Kenneth Perez og Michael Johansen går på banen
Antti på vej ind til det Derby sammen med Kenneth Perez og Michael Johansen

 

Erik i L.A.
Erik Johansson har genoptrænet benhårdt lige siden sin knæoperation, og de seneste uger har han været på et intensivt forløb på det berømte StubHub Center i Los Angeles. Det ligger på campus på California State University og benyttes bl.a. af LA Galaxy og Los Angeles Chargers.

Erik Johansson genoptræner i L.A.


Hver dag fra kl. 8-14 genoptrænede han på Team Exos med en personlig træner, performance coach Tim Hicks, ligesom han også havde tilknyttet sin egen fysioterapeut under opholdet. 

Erik Johansson genoptræner i L.A.


Nu står den på lidt juleferie med familien, inden han måske skal tilbage til L.A. efter nytår, men han tager under alle omstændigheder med resten af truppen på træningslejren i Dubai i den sidste halvdel af januar og fortsætter de daglige bestræbelser på snart at kunne vende tilbage til fodboldbanen.


Spanske minder
William Kvist fik sit ønske opfyldt, da vi trak Atlético Madrid i ugen der gik - og hvis nogen skulle være i tvivl, var det ikke den "på papiret" nemmeste modstander! Målt på UEFA-koefficienter faktisk den værste... Atlético har 142.999 point, og i Champions League-regi overgås det kun af Barcelona, Real Madrid og Bayern München! 

I denne sæson har Atlético faktisk kun tabt én eneste kamp i La Liga, Copa del Rey og Champions League (1-2 ude mod Chelsea)!

Lodtrækningen fandt sted næsten på 10-års dagen for vores hidtil eneste møde med Atlético Madrid: den 5. december 2007 mødte vi dem på hjemmebane i UEFA Cup-gruppespillet og tabte 0-2.

Ved den lejlighed hilste vores FCK-legende Michael Manniche i øvrigt for første gang nogensinde på Maniche - den portugisiske midtbanestjerne, som er opkaldt efter Manniche, som den dag i dag er et stort navn i byen efter sine fire år som Benfica-bomber i 80'erne. Maniche hedder rigtigt Nuno Ricardo de Oliveira Ribeiro, men som ung Benfica-spiller mindede han af udseende lidt om "Manne" med sit blonde, halvlange år, så en af klubbens ungdomstrænere gav ham tilnavnet Maniche.

Michael Manniche og Maniche

 

Og nu vi er ved de gode, gamle dage, skal vi så ikke også lige mindes, at KB rent faktisk slog Atlético Madrid i en Europa Cup-kamp i september 1974! Spanierne havde i foråret tabt finalen i Europa Cup'en for Mesterhold til Bayern München (efter omkamp), men en magisk aften på Østerbro, måtte de se sig besejret af de københavnske amatører med 3-2! Niels Chr. Holmstrøm, Niels Sørensen (senere 2. holds- og ynglingetræner i FCK) og Henrik Bernburg (far til Martin Bernburg) scorede de danske mål. Der var dog ikke noget at gøre i returkampen, som Atlético vandt 4-0.

 

U19 nr. 2 inden forårssæsonen
Brian Riemers mandskab sluttede efteråret fint af og overvintrer på 2. pladsen i U19-ligaen! Det har ellers været et travlt efterår med mange spillere på landsholdsopgaver, træningskampe i bl.a. Hamburg og Eindhoven samt fire kampe i løbet af to weekender i de skandinaviske mesterskaber i Göteborg.

I ligaen indledte holdet med fem sejre og en uafgjort i de første seks runder, men tabte siden fire i træk, inden man sluttede af med at vinde de to sidste i december - senest 4-1 i Vejle i torsdags på mål af Henrik Bellman (2), Luka Racic og Oliver Andersen.

 

U17 - også nr. 2
Jakob Neestrups hold kunne desværre ikke udbygge deres flotte stime på fem sejre i træk, men tabte 1-3 ude til FC Nordsjælland i torsdags - den københavnske scoring sat ind af Andreas Kirkeby. Også U17 må derfor "nøjes" med 2. pladsen her efter ca. halvdelen af turneringen.

I modsætning til U19 kom holdet skidt fra start med to nederlag, men indtil i torsdags havde man siden vundet 9 ud af 11 kampe.
 

Superliga-spillerkøbsquiz
De tre klubber (i den nuværende Superliga), hvor vi endnu ikke har hentet spillere, er FC Helsingør, Hobro IK og Randers FC.

 

Nostalgi
Da vi mødte Atlético Madrid i 2007 var det usikkert, om Marcus Allbäck kunne spille, for nogle dage før brækkede han en knogle i hånden i en Brøndby-kamp. Heldigvis godkendte dommeren dog den special-fremstillede skinne, så han kunne spille.
 

Marcus Allbäck