Nyt familie-tiltag
I ugen der gik er der blevet arbejdet på højtryk med et helt nyt tiltag på DFDS Familietribunen, som får premiere når vi på søndag møder AGF kl. 18.00. Hold øje med FCK.DK de næste dage, hvor vi løfter sløret helt og fortæller meget mere om den nye Klub Leo Lounge.

Klub Leo Lounge

Vintertræningslejren tager form
For tredje år i træk drager holdet på vintertræningslejr i Dubai, og det sker efter planen fra den 19.-31. januar med træningskampe den 22., 26. og 30. Turen er fremrykket nogle dage, så vi kan nå hjem til pokalkampen mod Brøndby søndag den 4. februar.

Modstanderne i Dubai er ikke på plads endnu, men blandt mulighederne er Shakhtar Donetsk og Rosenborg.

Santander leger målmand under den seneste træningslejr i Dubai

Inden afrejsen træner truppen - ligesom i år - kun i Telia Parken, hvor det græs, der netop er blevet anlagt i landskamppausen, alligevel skal skiftes inden forårspremieren i DBU Pokalen. Dermed skånes bane 3 på træningsanlægget mest mulig i vinterperioden.

Det er også planen at spille en træningskamp i Telia Parken inden afrejsen, hvor der bliver åbent for tilskuere. Det bliver nok onsdag den 18. januar - men mere herom senere!

Agenter i marken
Forrige mandags reserveliga-kamp mod Brøndby er udsat på ubestemt tid, og i stedet blev der i tirsdags arrangeret en træningskamp mod FC Nordsjælland for de spillere, der ikke var ude på landsholdsopgaver (eller skadede).

Der var, som sædvanlig fristes man til at sige, fint besøg af to flotte fyre fra tidligere tiders FCK-hold - de nuværende spilleragenter Niclas Jensen og Michael Johansen.

Hvordan går det vores europæiske modstandere?
Også i denne sæson tager vi af og til temperaturen på de europæiske hold, vi tidligere har mødt - foreløbig de tre hold fra Champions League-kvalifikationen: MSK Zilina, FK Vardar og Qarabag FK.

MSK Zilina indledte den slovakiske liga med tre nederlag i træk, men er siden kommet på ret køl, og Denis Vavros tidligere klub ligger p.t. nr. 4 efter seks sejre i de seneste syv kampe.

Den bedste halvdel af ligaens 12 hold går til mesterskabs-playoff, og den anden halvdel til nedryknings-playoff. Zilina er tre point over “midterstregen” med nu point op til Spartak Trnava, der fører rækken klart foran mestrene fra Slovan Bratislava. Zilina kan i øvrigt glæde sig over at have slået begge topholdene.

FK Vardar indledte sæsonen med at tabe til FK Skhendija, men siden har de vundet fem og spillet én uafgjort. Skhendija fører dog ligaen med seks point, men har også spillet to kampe mere end Vardar.

Desuden eliminerede de Fenerbahce i Europa League-playoff ved at vinde 2-0 hjemme og 2-1 ude, men i gruppespillet har de tabt de første to kampe: 0-5 hjemme til Zenit og 3-1 ude til Rosenborg. På torsdag møder de hjemme gruppens tredje hold, Real Sociedad.

Qarabag FK har også fået ørerne i maskinen i Champions League-gruppespillet med et 0-6-nederlag ude mod Chelsea, hvorefter de tabte1-2 hjemme mod Roma. Til gengæld fører de ligaen i Aserbajdsjan efter seks sejre og en enkelt uafgjort.

U19’s første nederlag
Efter fem sejre og en uafgjort led U19 lørdag eftermiddag sæsonens første nederlag i Lyngby, hvor hjemmeholdet vandt 2-1 efter 1-0 ved pausen.

Kort ind i 2. halvleg blev det 2-0 på straffe, men midt i halvlegen fik de unge løver også et straffe, som Jonas Wind reducerede på. Trods ihærdigt pres lykkedes det ikke at få det ene point med, og mod slutningen fik Morten Hjulmand sit andet gule kort og måtte forlade banen i utide - ligesom holdleder Ole Jensen, der luftede sin mening om dommeren lidt for højlydt.

Jonas Wind scorer på straffespark
Jonas Wind reducerer på straffe

U19 fører dog stadig ligaen ét point foran FC Midtjylland, som kommer til København på lørdag til topkamp på KB’s anlæg kl. 13.00.

U17 fortsatte den gode stime
Den lidt yngre årgang vandt en klar og velfortjent 3-0-sejr i Lyngby og fortsatte dermed den gode stime. Efter at have indledt med to nederlag, har de nu vundet fire og spillet én uafgjort og ligger nr. 5 i tabellen.

Mohamed Daramy åbnede scoringen allerede efter 8 minutter, og angrebskollega Ahmed Daghim øgede fem minutter før pausen. Midt i 2. halvleg slog indskiftede Gabriel Johansen sejren definitivt fast.

U17-sejr i Lyngby
Ahmed Daghim header 2-0 ind, mens Lucas Ørneborg og Mohamed Daramy ser til

Den triste nyhed fra kampen var, at Andreas Kirkeby kun holdt små 10 minutter, da han blev indskiftet i 2. halvleg, inden han måtte udgå med en forstrækning. Det koster ham også en plads på U17-landsholdet, der skal spille tre EM-kval.kampe i Estland fra 19.-29. oktober.

Nu er vores talentafdeling “kun” repræsenteret med midterforsvareren Sebastian Fischer og den centrale midtbanespiller Mads Bidstrup. Mads er rykket op i U19-truppen i år, men fik dog en kamp på U17-holdet i lørdags i Lyngby.

Mads Bidstrup i aktion for U17
Mads Bidstrup i lørdagens Lyngby-kamp

Vil du være scout?
Lige en reminder om denne annonce fra vores Talentafdeling, som søger nye (deltids)scouts til at finde talenter i U10-13-årgangene. Ansøgningsfristen er 1. november.

Old Boys
Som faste læsere af Ugen Der Gik længe har vidst, vandt KB/FCK’s Old Boys-hold deres række og er klar til slutspillet om de regionale “puljevinderkampe”, der afgør hvem der mødes i øst/vest-finalen om det danske mesterskab - et opgør, som de seneste år er stået mellem KB/FCK og AC Odense.

Men foreløbig skal vores gamle drenge møde vinderen fra DBU Bornholm-rækken på lørdag kl. 13.00 - og vinder man den, venter næste lørdag en “semifinale” mod vinderen af kampen mellem DBU Sjælland/DBU Lolland Falster.

Finalen er fastsat til lørdag den 4. november (men ikke endeligt fastlagt).