Hradec Kralove-fantur

Ugen der gik (uge 40)

En kort, en lang…
Hvis du har undret dig over, at vores spillere ikke længere spiller i trøjer med lange ærmer, så er forklaringen enkel nok: vi har kun kortærmede trøjer, og derfor kan du heller ikke finde de langærmede i Fanshoppen.

”Det gør hverdagen meget nemmere for os, for så har vi ikke så mange trøje-modeller at holde styr på,” lyder det samstemmende fra vores serviceassistenter Søren, Michael og Mikkel. 

Techfit-trøjer

I stedet bruger spillerne adidas’ Techfit-kompressionstrøjer, hvis de ønsker at spille med lange ærmer. Kravet er blot, at de skal være i matchende farver, så det har serviceassistenterne sørget for at have på lager. 

 

VM-klare Costa Rica
Mens ingen af vores nuværende spilleres nationer endnu er klar til VM, kan vores tre tidligere costaricanske spillere godt begynde at glæde sig – hvis de kan holde deres plads i truppen.

Både Bryan Oviedo, Christian Bolaños og Christian Gamboa startede inde, da Costa Rica i lørdags spillede 1-1 med Honduras og definitivt sikrede billetten til slutrunden i Rusland. Udligningen først faldt fem minutter inde i tillægstiden!

Bryan & Bola nederst til højre - hjemme mod Lille i august 2012

Nigeria er også klar til VM, men Fanendo Adi har endnu aldrig optrådt på deres A-landshold, så selv om han er den mest scorende nogensinde i Portland Timbers, ligner det ikke en tur til Rusland næste sommer - som spiller, i hvert fald.
 

Ligastart i Australien
Den australske Hyundai A-League havde sæsonpremiere i Ugen der gik, men vi fik ikke noget dansker- og eks-FCK’er-opgør, da Melbourne City tog imod Brisbane Roar og vandt 2-0. Michael Jakobsen var med fra hjemmeholdet, mens Thomas TK Kristensen ikke nåede at blive klar efter skade. 

”Jeg har desværre været ude i de sidste par uger og kunne ikke nå at blive klar til den første kamp og nok heller ikke den næste. Lidt ærgerligt når vi mødte Michael Jakobsen i den første og Absalonsen i næste weekend,” fortæller TK fra Brisbane, hvor han til gengæld kan glæde sig over at have besøg hjemmefra fra forældrene i øjeblikket.

”De kommer af gode grunde ikke så tit forbi, som da vi boede i Holland. Men vi har det rigtig godt hernede, og ungerne er glade i skolen, men jeg må også indrømme, at det er noget helt andet end at spille f.eks. i Holland. Men en kæmpe oplevelse det er det,” forsikrer TK, der har kontrakt med Brisbane til sommeren 2019.

Thomas Kristensen
TK har det godt i Brisbane - især når der er Skandinavisk Festival!

Johan Absalonsen er den tredje dansker – og eks-FCK’er – i A-league, hvor han tørner ud for Adelaide United. Han kom såmænd på tavlen i sæsonpremieren, om end i et helt andet land: Johan Absalonsen tørner ud for Adelaide United, som spillede 1-1 ude mod Wellington Phoenix fra New Zealand, der også spiller med i A-league! 

Absa var i øvrigt gået i gang med at læse jura på Syddansk Universitet, men ser tiden an på en indtil videre 1-årig kontrakt i Australien.

 

Svært slutspurt for Keita & Halmstads BK
Det ser ikke for godt ud for vores gode ven Aboubakar Keita, der er på udlån i Halmstads BK. Med fire runder igen ligger klubben sidst med otte point op til Jönköpings Södra på tredjesidstepladsen, der i det mindste giver kval.kampe mod et hold fra Superettan. 

Halmstad og det andet bundhold Eskilstuna mangler deres indbyrdes opgør, men har ellers kun kampe mod hold, der ikke har noget at spille for. Jönköping mangler derimod både Djurgåden og AIK, der slås om sølv og bronze – mens Malmö FF stort set er sikre på at genvinde mesterskabet.

Til gengæld kan Keita glæde sig over, at han slipper for den knæ-operation, han frygtede for et par uger siden. Ifølge HBK’s sundhedssektor var det en mindre irritation, så et indgreb i knæet ikke var nødvendigt.

Keitas lejemål med Halmstads BK ophører ved årets udgang.

 

U19
Torsdag vandt Danmark 1-0 over Rumænien i den første af to venskabskampe mod Rumænien, og her startede Mads Roerslev, Luka Racic og Morten Hjulmand inde, og Carlo Holse kom ind efter en times tid.

Søndag blev det 5-1 med fem FCK’ere fra start: Mads (#2), Luka (#3), Hjulmand (#14) samt Jonas Wind (#10) og Carlo Holse (#7). Carlo scorede til 2-0, og Jonas til 3-0 på et straffespark begået mod Carlo.

U19-landsholdet
U19-landsholdet i søndagens kamp mod Rumænien på Østerbro Stadion


I november skal holdet spille EM-kval. i Kroatien mod Letland, San Marino samt værtslandet.

Det er Qualifying Round, der består af 13 grupper á 4 lande, hvor nr. 1 og 2 går videre til Elite Round i foråret. Her mødes de 26 lande (plus 2 lande, der er topseedet) i 7 grupper á 4 lande, og gruppevinderne går til slutrunden.

Henrik Bellman og Sverige er allerede klar til Elite Round sammen med Italien, selv om de to lande mangler deres indbyrdes opgør tirsdag kl. 18. Men begge har klart slået Estland og Moldova i gruppen. Bellman har fået fuld spilletid og scorede det ene mål, da Sverige slog Moldova 3-0.

Montenegro - med Filip Djukic på bænken - tabte deres første opgør 0-3 til Norge, men slog siden Albanien 1-0. De mangler at møde ubesejrede Ukraine tirsdag kl. 14.

Allerede onsdag aften skal vores U19-hold i øvrigt i aktion i pokalturneringen – turen går til Snekkersten for at møde FC Helsingør kl. 19.00. På lørdag gælder det U19-ligaen kl. 13.00 i Lyngby.


U17
Sebastian Fischer og Mads Bidstrup (med anførerbindet) startede inde i U17-landsholdets første testkamp mod Tyskland, der endte 1-1. I det andet opgør, som var uden FCK’ere, vandt Tyskland 4-3.

Mads Bidstrup
Mads Bidstrup i en U19-træningskamp mod Chelsea i juli

Fra den 22.-28. oktober bliver det alvor, når holdet spiller EM-kval. i Tallinn mod Estland, Andorra og Skotland.

Vores U17-hold skal, ligesom U19, til Lyngby på lørdag med kick-off kl. 15.15.

 

Nostalgi
F.C. Københavns Fankkub har været så venlige at stille en masse gamle fotos til rådighed for os, som de enten selv har taget, eller har fået overleveret fra fans. Så der er gang i billedscanneren i øjeblikket, og der dukker mange mindeværdige stunder op, som vi nok skal dele ud af, blandt andet her i "Ugen der gik".

Som et a propos til vores aktuelle Østeuropa League-gruppe vil vi f.eks. gerne hylde de fans, der i september 1995 tog turen til Dronningens Slot i Tjekkiet - en by, der er bedre kendt på originalsproget som Hradec Králové. Og de havde sikkert foretrukket en helt almindelig 0-0'er frem for det 0-5-nederlag, vi fik med hjem i bagagen fra mødet med det middelmådige mandskab, som aldrig er blevet bedre end nr. 8 i den tjekkiske liga. Men som regerende pokalmestre var de, ligesom vi, kvalificeret til den daværende Europa Cup for Pokalvindere.

I disse år fører de lidt af elevatortilværelse mellem den bedste og næstbedste række, og sidste sæson rykkede de ned for tredje gang på fem sæsoner. Men måske de satser på pokalen? For nylig vandt de 8-1 over Olomouc... altså HMK Olomouc, ikke Sigma Olomouc, som lægger stadion til vores næste østeuropæiske udflugt om et par uger. God tur!

Hradec Kralove-fantur