Parken

Ugen der gik (47/2020)

FØRSTE NEW ZEALÆNDER
Med newzealænderen Marko Stamenics debut mandag aften har endnu en nationalitet repræsenteret vores førstehold i turneringskampe.

>> Markos debut nåede også de newzealandske medier

Dermed er vi oppe på 42 nationaliteter i alt:

Europa (28): Belgien, Bosnien-Hercegovina, Cypern, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Georgien, Grækenland, Holland, Irland, Island, Kosovo, Kroatien, Litauen, Norge, Polen, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig

Afrika (5): Elfenbenskysten, Ghana, Nigeria, Senegal, Sydafrika

Nord- og Mellemamerika (3): Canada, Costa Rica, USA

Sydamerika (4): Argentina, Brasilien, Paraguay, Uruguay

Oceanien (2): Australien, New Zealand

Vi har regnet Igor Vetokele med som belgier, selv om han også er statsborger i Angola, og Karim Zaza og Youssef Toutouh som danskere, selv om de også er statsborgere i Marokko (kilden til disse er transfermarkt.com). Der kan være flere dobbelte statsborgerskaber, vi ikke er opmærksomme på.

Marko Stamenic
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


STARTPLADS MOD RANDERS FC MED #35 PÅ RYGGEN
Marko Stamenic debuterede fra start mod Randers FC med #35 på ryggen, og den 16. marts 2016 startede Aboubakar Keita også inde for første gang mod Randers FC med #35 på ryggen, og også på den centrale midtbane.

Aboubakar Keita
Det var ikke Keitas officielle debut - den fik han tre dage før mod AaB - men hans første kamp fra start. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Det var en pokalkamp, som vi vandt 2-1 efter forlænget spilletid, og fire minutter før den ordinære kamp var slut, blev Keita i øvrigt udskiftet med William Kvist, som kom ind til sin kamp nr. 300 for løverne.

Da førte vi 1-0, men den nykårede norske mester, Kasper Junker, udlignede i tillægstiden. Vi fik sejrsmålet kort før de 120 minutter var spillet, og det involverede såmænd Zanka og Kalle! Sådan beskrev vi i kampreferatet:

"Men med fire minutter igen havde vi marginalerne på vores side, da Zanka ved fjerneste stolpe kom højest på et hjørne og headede bolden mod mål - det lignede piece of cake for Johnsson at plukke den, men på en eller anden måde sneg den sig ind mellem hans handsker og overliggeren.

Randers nåede at få bolden i nettet i den anden ende, men det blev under stor dramatik annulleret for offside, hvilket bl.a. kostede en bortvisning til assistenttræner Thomas Thomasberg."


SLØJ SÆSONSTART - SET FØR...
Det skal jo nødig hedde sig, at vi kun ser på statistikkerne, når det går godt, så vi har tjekket superstats.dk for at se, hvornår vi senest havde en lige så sløj sæsonstart som i år.

Kun én gang før er vi ligget nr. 10 efter 9 runder - det var i efteråret 1994, og det var ensbetydende med sidstepladsen, for der var kun 10 hold i Superliga-grundspillet.

Tre gange har vi haft samme pointtal som i år, dvs 10 point efter 9 runder: i 1999/2000 (på 8. pladsen), i 2004/05 (på 9. pladsen) og i 2013/14 (på 9. pladsen).
 

AGF-U19 2-1
Holdet var af gode grunde uden Marko Stamenic, men gav i stedet U19-debut til Roony Bardghji, der fyldte 15 forrige søndag. Han stod bag det tidlige føringsmål, hvor Rasmus Højlund blot prikkede bolden det sidste stykke over stregen, og vi skabte et hav af chancer til at afgøre kampen, men i stedet endte det med en århusiansk hjemmesejr. Kort før tid fik Hákon Arnar Haraldsson i øvrigt direkte rødt og står nu til to spilledages karantæne.

Den første afsoner han på lørdag, hvor U19 tager imod SønderjyskE kl. 12 på KB's baner.
 

AGF-U17 2-4
U17 fortsatte sejrsstimen, selv om de for første gang i sæsonen prøvede at komme bagud (1-2), men vandt alligevel 4-2 på to mål af Orri Oskarsson (et på straffe) samt et af Emil Højlund og Noah Donovan.

Orri har nu scoret 12 mål i de seneste fem kampe (hvor holdet har scoret 29 mål), og med 15 sæsonmål i alt, så nåede han (og AaB's Oliver Ross) op på siden af Roony på topscorerlistens førsteplads.

Lørdag kl. 14 går det løs igen hjemme mod SønderjyskE på KB's baner.


PEER HANSEN NY SPORTSLIG LEDER I B1903
Den erfarne pro-licenstræner og DBU-instruktør, Peer Hansen, er fra 1. december ny sportslig leder i B1903 for årgangene fra U12 til senior. I forvejen er Thomas Brando sportslig leder for de yngre årgange.

Peer har bl.a. været cheftræner i Fremad Amager, Boldklubben Frem og FA 2000 og udtaler til klubbens hjemmeside:

"Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet i en historisk klub som B1903, som jeg har fulgt på sidelinjen i mange år. Alle spillere har lov til at være ambitiøse i forhold til det niveau, de spiller på, og jeg glæder mig til – sammen med trænerne – at være med til at gøre rammerne for alle spillere endnu bedre. Derudover håber jeg på, at jeg kan bruge min erfaring til at være sparringspartner for vores trænere, så de også oplever at de udvikler sig som trænere."

>> Læs mere her på b1903.dk
 

Benny Olsen, Peer Hansen og Ulrik Marschall.
Formand Benny Olsen, Peer Hansen og næstformand Ulrik Marschall. Foto: b1903.dk