Jeppe Corfitzen

Ugen der gik (44/2021)

U19-STIMEN
Lørdagens vilde comeback-sejr på 3-2 mod Silkeborg er beskrevet nærmere her - og du kan se highlights her.

Med 30 point for 10 kampe fører drengene ligaen med otte point foran Brøndby. På næste fredag den 19. november gælder det Vejle Boldklub på udebane kl. 16.00, og årets sidste ligakamp er lørdag den 27. november, kl. 12.00 hjemme mod FC Midtjylland.

U19-Silkeborg
Orri Oskarsson, William Clem, Mattias Jakobsen og Ethan Amundsen-Day slås om positionerne med Silkeborg-forsvaret under en dødbold. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

KORTVARIG BUSKRISE
Torsdag aften havde vi en kortvarig buskrise på vej fra hotellet til Toumba Stadion. Lidt over halvvejs stoppede chaufføren og slog katastrofeblinket, og meldingen var, at bussen var brudt sammen, så man måtte rekvirere en ny fra busselskabet.

Ikke lige det man har brug for på vej til kamp, når man havde regnet med at være fremme cirka halvanden time før kickoff. Et busskifte klarer man ikke lige på fem minutter og slet ikke i den tætte trafik i Thessalonikis gader!

Heldigvis blev problemet klaret hurtigt med et mindre "indgreb" under motorhjelmen, så bussen kunne fortsætte og ankomme planmæssigt til stadion.

Spillerbussen i Thessalonikis gader
Spillerbussen i Thessalonikis gader - med politieskorte. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

LÆNGSTE SUPERLIGA-PERIODE UDEN 0-0 I UDEKAMPE
I søndags var det første gang i over tre år, at vi spillede 0-0 i en Superliga-udekamp.

Forrige gang var i sidste spillerunde den 21. maj 2018 i Farum, og det uafgjorte resultat betød, at vi kun sluttede nr. 4 og måtte ud i playoff mod AGF om europæisk kvalifikation.

Det er en periode på 1.266 dage, som omfatter tre hele sæsoner (18/19, 19/20 og 20/21).

Federico Santander
Santander i 0-0-kampen i Farum i maj 2018. Foto: Jan Sommer, Getty Images

Den hidtil længste periode varede knap tre år fra 6. oktober 1995 til 23. august 1998, helt præcist 1.055 dage.

Hjemme i Parken er den længste periode på 1.337 dage fra 8. september 1996 til 7. maj 2000.

EURO-STATISTIK
I dette efterår røg vores imponerende stime med højst at lukke ét mål ind i europæiske kampe. Vi nåede op på 37 kampe, indtil vi slog Lokomotiv Plovdiv 4-2, og senere scorede PAOK også to gange i Parken.

Men på udebane har vi stadig begrænset scoringerne i en lang periode. Siden vi tabte 0-4 nede i Leverkusen i august 2014, så har vi kun tre gange har vi lukket mere end ét mål ind:

• 27.11.14 1-2 HJK  Helsinki
  • 16.03.17 0-2 AFC Ajax
  • 23.11.17 1-2 Lokomotiv Moskva

Siden Lokomotiv-kampen har vi spillet 22 udekampe, hvor vi højst har lukket ét mål ind.

Holdfoto
Holdet til udekampen i Moskva i november 2017. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U17 VIDERE I POKALEN
U17 spillede i onsdags pokalkamp mod Frem, og efter 2-2 i den ordinære kamp vandt vi straffesparkskonkurrencen med 3-2 (hvert hold nåede kun at sparke fire gange).

Både U17 og U15 spiller på lørdag kl. 12.00 hjemmekampe i ligaerne mod Silkeborg kl. 12.00.

U16-LANDSHOLDET
I ugen der gik var U17-spillerne Cornelius Olsson og Tristan Fynbo Birch med U16-landsholdet til to venskabskampe i Ungarn.

Den 2. november vandt Danmark 3-0, og Cornelius startede inde og blev seks minutter før tid udskiftet sammen med en række andre. Samtidig kom Tristan på banen.

Den 5. november  spillede de begge hele kampen, da Danmark tabte 1-3 til Ungarn. Cornelius var anfører i begge kampe.

Cornelius Olsson
Cornelius Olsson. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Tristan Fynbo Birch
Tristan Fynbo Birch. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

SOLRØD-B1903 2-2
I den sidste Danmarksseriekamp inden vinterpausen spillede B1903 2-2 i Solrød efter at have været bagud to gange. Alle fire mål faldt i den første halve time, og Søren Bech Jensen og Gustav Holm scorede for 03'erne.

KB-BRØNSHØJ 2 0-4
KB holdt stand til kort før pausen, men tabte i lørdags  0-4 hjemme til Brønshøj 2, og dermed overvintrer KB nu med ni point op til nedrykningsstregen og går et svær forår i møde.