Ugen der gik (40/2020)

EUROPÆISK NEDTUR
I ugen der gik missede vi for kun anden gang på 15 sæsoner et europæisk gruppespil med det forsmædelige 0-1-nederlag til HNK Rijeka. Vi noterer pligtskyldigt, at vi fortsatte rekordstimen med højst at lukke ét mål ind i europæiske kampe, så den nu er på 35 kampe. Men den havde vi gerne byttet for en sejr, uanset om vi så havde lukket ti mål ind...
 

VAR-FEJL KOSTEDE NELSSONS FØRSTE MÅL
Søndag aften scorede Victor Nelsson sit første FCK-mål - troede alle, indtil dommer Morten Krogh dømte offside efter et VAR-tjek. Det viste sig imidlertid, at VAR placerede onside/offside-stregen forkert.

Forkert offside-kendelse


En ”meget beklagelig, menneskelig fejl”, siger dommerudvalgsformand Michael Johansen til superliga.dk, hvor du kan læse mere om fejlen og bl.a. se en optagelse fra VAR-rummet.

Det skete ved stillingen 3-2, og heldigvis vandt vi alligevel!

>> Læs mere her



VIL DU SELV VÆRE DOMMER?
Har du selv lyst til at blive dommer? Så kan du indtil på fredag nå at melde dig til DBU Københavns dommerkursus, hvor det første online-modul er gratis og kører mandag-onsdag fra kl. 17-21 i næste uge.

>> Læs mere om hele kursusforløbet, tilmelding m.m.



BOILE NR. 65 I "KLUB 100"
Søndag aften blev Nicolai Boilesen FCK-spiller nr. 65, der nåede 100 kampe for klubben - og han markerede det med en scoring, en brandkamp og kåringen til Carlsbergs Man of the Match.

Det var hans tredje mål i FCK-trøjen. De øvrige faldt også i Parken: 5-1 mod Lyngby den 26. november 2017, og 4-2 mod AGF den 28. oktober 2018. Sidste sæson blev det ikke til scoringer, men han spillede også kun 90 minutter sammenlagt (to korte Superligaindhop og to EL-kampe fra start).

Nicolai Boilesen

 

DERFOR KOM ZANKA
Ugen der gik-redaktøren må desværre skuffe jer: det var ikke sidste uges (og i manges øjne mislykkede) forsøg på at være morsom, der medførte, at Zanka blev eks-FCK'er nr. 25, der vender tilbage til klubben. Men tak for feedback'en - både den negative og den positive.

Den virkelige forklaring afslørede Pierre på sin Insta Story natten til tirsdag:

Top 5 over flest FCK-kampe



ROBIN TIL EVERTON
Efter udlejning til Cagliari sidste sæson har AS Roma nu udlejet Robin Olsen (30) til Everton, der p.t. topper Premier League med max-point efter fire runder. Aftalen gælder resten af sæsonen, og Robin skal kæmpe med Jordan Pickford om pladsen mellem stængerne. Robin spillede 17 kampe for Cagliari, og i hans første sæson i Roma fik han 35 kampe.




U17 FORTSÆTTER SEJRSSTIMEN
U17 vandt lørdag sin sjette sejr af seks mulige, da Esbjerg blev sendt hjem fra KB med et 3-2-nederlag. Vestjyderne reducerede først kort før tid, da vores drenge slappede lidt for meget af, så der kom (unødig) spænding til sidst. Orri Oskarsson, Jeffrey Adjei-Broni og Noah Donovan havde sørget for, at det stod 3-0 allerede efter en times tid.

Orri Oskarsson
Islandske Orri Óskarsson bragte U17 foran 1-0


 

OLDBOYS KLAR TIL SLUTSPIL
KB/FCK's Oldboys har allerede vundet den sidste turneringskamp hjemme mod Tuse IF, da de ikke stiller op til kampen. Dermed er de gamle drenge klar til slutspillet om det danske mesterskab.

I den seneste kamp mod AB debuterede Morten Nordstrand på holdet, som i forvejen tæller eks-FCK'ere som Daniel Jensen, Hjalte Nørregaard, Thomas Kristensen og Martin Vingaard.

Netop Vingaard havde en finger med i spillet, for han og Hjalte har længe prøvet at overtale Nord til at trække i Oldboys-trøjen, så inden AB-kampen havde Vingaard lagt en Nordstrand-trøje på hans bord - og med hjælp fra Mikkel Køhler i FCK Talent havde de også lavet en meget officiel Oldboys-kontrakt til Nordstrand. Det kunne han ikke stå for...

Oldboys-slutspillet begynder med regionale kvartfinaler den 17. oktober, semifinaler den 24. oktober og finale den 31, oktober.

 

B1903 TOPPER STADIG KS
B1903 vandt i lørdags 2-0 over Fremad Amager 2 ude i Sundby Idrætspark og efter 8 runder fastholder 03'erne dermed førstepladsen i Københavnsserien foran Dragør Boldklub. Lørdag kl. 14 tager B1903 imod Vigerslev Boldklub på klubanlægget på Lyngbyvej.


KB TABTE
KB tabte i lørdags 0-3 hjemme til Hvidovre 2 og ligger p.t. nr 11 ud af 15 klubber, men har spillet et par kampe mindre end de andre. På lørdag går turen til Kastrup kl. 14.00.